- تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸
- کد خبر : 61079 چاپ خبر

تحریم گزارشگر سازمان ملل؛ هراس اشغالگران از افشاگری آلبانیز
رژیم صهیونیستی و حامیان آن با واکنشهای تند به گزارش اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای فلسطینی، نشان دادهاند که بهشدت از افشای حقیقت نسلکشی غزه هراس دارند.
فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای فلسطینی، با آخرین گزارش خود با عنوان «از اقتصاد اشغال تا اقتصاد نسلکشی»، توجههای زیادی را جلب کرده است. انتشار این گزارش باعث شد که دولت آمریکا تحریمهایی را علیه او اعمال کند.
پایگاه دیم ۲۵ نوشت: نکته قابل توجه این است که واکنشهای منفی در درجه اول مربوط به محتوای گزارش او نیست، بلکه بیشتر به دلیل وحشتی است که در میان سیاستمداران راستگرا، لابیگران حامی اسرائیل و مدافعان وضع موجود ایجاد کرده است.
تحلیل آلبانیز از اقتصاد نسلکشی، که در آن اقدامهای رژیم صهیونیستی در غزه را به منافع اقتصادی و خشونت نظاممند مرتبط میکند، به وضوح برای این رژیم و حامیان آن نگرانکننده بوده است.
این گزارش به درستی و بیان حقیقت، آرامش سکوت را بر هم زده است.
آلبانیز در گزارش خود نه تنها تخریب گسترده جانها، زیرساختها و معیشت در غزه را مستند میکند، بلکه نشان میدهد که چگونه این ویرانی بهطور نظاممند با منافع اقتصادی مانند فروش اسلحه، فناوریهای نظامی، صنایع نظارتی، قراردادهای بازسازی و معاملات ژئوپلیتیک، در هم تنیده شده است.
- بیشتر بخوانید:
- اقتصاد نسلکشی؛ سود تداوم جنایت در غزه در جیب دولتها و شرکتهای غربی
- تحریم آلبانیز؛ همدستی آمریکا با رژیم صهیونیستی و حمله مستقیم به حقوق بینالملل
این گزارش تنها از نسلکشی بهعنوان یک شکست اخلاقی صحبت نمیکند، بلکه نشان میدهد که برای برخی، نسلکشی به یک الگوی تجاری تبدیل شده است.
این یک مشاهدهی واقعی است که توسط منابع، دادهها و چارچوبهای قانونی بینالمللی پشتیبانی میشود. مخالفانش به جای پرداختن به این استدلالها، ترجیح میدهند او را شیطانی جلوه دهند.
هدف قرار دادن حقیقت
آلبانیز به هیچ وجه نخستین کسی نیست که با چنین حملههایی روبهرو میشود. کسانی که از حقوق فلسطینیان دفاع میکنند (چه مقامهای سازمان ملل، دانشگاهیان، خبرنگاران یا فعالان) بهطور مرتب مورد هجمه قرار میگیرند. استراتژی روشن است: تغییر تمرکز از پیام به پیامدهنده. اتهامهای یهودستیزی، همدردی با تروریسم یا نظریهپردازی توطئه برای خاموش کردن هرگونه بحث اساسی استفاده میشود.
اما بدتر از آن، این کار صدای مردم فلسطین را سرکوب میکند، زیرا این گزارش درباره آلبانیز نیست، بلکه درباره مردمی است که دههها تحت اشغال، محاصره و بمباران زندگی کردهاند؛ این درباره زندگیهایی است که گاهی اوقات به معنای واقعی کلمه حذف میشوند و رنجهایی که در گفتمان عمومی نادیده گرفته میشوند.
قوانین بینالمللی در ارتباط با گزارشگران ویژه سازمان ملل
کنوانسیون ۱۹۴۶ درمورد امتیازها و مصونیتهای سازمان ملل، که آمریکا عضو آن است، مصونیت گزارشگران ویژه سازمان ملل را از هرگونه روند قانونی تضمین میکند.
مصونیت اعطا شده به کارشناسان سازمان ملل با هدف قادر ساختن آنها به انجام کار خود بهطور مستقل و بدون وقفه است.
براساس قوانین، کشورها میتوانند از این دیوان بینالمللی دادگستری درخواست نظر مشورتی کنند که یک نظر حقوقی معتبر در این مورد است.
گزارشگران ویژه سازمان ملل در امور فلسطین و رژیم صهیونیستی، کارشناسان مستقلی هستند که شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو آنها را منصوب میکند تا مسائل خاص حقوق بشر را در فلسطین و اراضی اشغالی رصد، گزارش و درباره آن مشاوره دهند.
به دلیل انتقاد آنها از سیاستهای حقوق بشر، این گزارشگران بهطور معمول در معرض اقدامهای تلافیجویانه رژیم صهیونیستی قرار میگیرند. برخی از آنها، از جمله کالامارد و آلبانیز، بهعنوان عنصر نامطلوب اعلام شده یا تهدید به طرح دعوای حقوقی شدهاند.
دیوان بینالمللی دادگستری، عالیترین دادگاه سازمان ملل، درحال حاضر درحال بررسی پروندهای درمورد مشروعیت اقدامهای رژیم صهیونیستی علیه سازمان ملل است.
تحریمهای یادشده پس از گزارش انتقادی آلبانیز که در ۳۰ ژوئن (۹ تیر) منتشر شد، اعمال میشود. در این گزارش، او از بیش از ۶۰ شرکت، ازجمله شرکتهای بزرگ فناوری آمریکایی، نام برد که به گفته او در تبدیل اقتصاد اشغالگرانه رژیم صهیونیستی به اقتصاد نسلکشی نقش داشتهاند.
این تحریمها هرگونه دارایی آلبانیز در آمریکا را مسدود کرده و احتمالا توانایی او را برای سفر به آمریکا محدود خواهد کرد.
آلبانیز شهروند ایتالیا است. اگر تحریمها بهطور کامل اجرا شوند، میتوانند او را از انجام معاملههای مالی در اتحادیه اروپا نیز منع کنند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0