- تاریخ انتشار : شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۹
- کد خبر : 66536
- مشاهده : - چاپ خبر

پیوستن برزیل به شکایت آفریقای جنوبی؛ افزایش خشم جهانی از جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه
وزارت خارجه برزیل ضمن اعلام تصمیم این کشور برای پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی در دیوان بینالمللی دادگستری گفت که جامعه بینالمللی نمیتواند در مواجهه با جنایتهای جاری در غزه بیتفاوت بماند.
برزیل بهتازگی اعلام کرده است که به پروندهای که در دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) مطرح شده و رژیم صهیونیستی را به ارتکاب نسلکشی در غزه متهم میکند، خواهد پیوست.
این درحالی است که کشورهای غیر غربی درخواستهای خود را برای اعمال فشار بیشتر بر رژیم صهیونیستی افزایش دادهاند.
وزارت خارجه برزیل اعلام کرد که در مراحل نهایی ارائه درخواست رسمی پیوستن به این پرونده در دیوان بینالمللی دادگستری است که در ابتدا توسط آفریقای جنوبی مطرح شده بود.
وزارت امور خارجه برزیل در بیانیهای اعلام کرد: جامعه بینالمللی نمیتواند در مواجهه با جنایتهای جاری در غزه بیتفاوت بماند. برزیل معتقد است که دیگر جایی برای ابهام اخلاقی یا قصور سیاسی وجود ندارد. مصونیت از مجازات، مشروعیت بینالمللی را تضعیف میکند و اعتبار سیستم چندجانبه را تضعیف میکند.
مداخله برنامهریزیشده برزیل در این پرونده که پیش از این توسط روزنامه برزیلی فولها دِ اس پائولو گزارش شده بود، درحالی صورت میگیرد که سوءاستفادههای رژیم صهیونیستی در غزه، از جمله محدودیتهای شدید در کمکرسانی که نوار غزه را در آستانه قحطی گسترده قرار داده است، تحت بررسی دقیق قرار دارد.
این کشور آمریکای جنوبی اعلام کرد که غیرنظامیان در غزه و کرانه باختری اشغالی در معرض خشونتهای مداوم و نقض جدی حقوق بشر، از جمله استفاده بیشرمانه از گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی قرار گرفتهاند.
- بیشتر بخوانید:
- چرا عدالت در لاهه زمینگیر میشود؟
- واکاوی دلایل رفتار خصمانه ترامپ در قبال آفریقای جنوبی
چندین کشور دیگر، از جمله اسپانیا، ترکیه و ایرلند، نیز درخواست پیوستن به این پرونده را ارائه دادهاند و از دیوان بینالمللی دادگستری خواستهاند تا اعلام کند که رژیم صهیونیستی تعهدهای خود را تحت کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ نقض میکند.
برزیل خود بهطور فزایندهای در انتقاد از رژیم صهیونیستی صریح شده است. لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا رئیسجمهور برزیل در نشست بریکس در اوایل ماه جولای (تیر) اقدامهای رژیم صهیونیستی را در غزه بهعنوان نسلکشی محکوم کرد.
دیوان بینالمللی دادگستری هنوز در مورد اینکه آیا رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب نسلکشی شده است یا خیر، حکمی صادر نکرده است؛ اما این دادگاه در ژانویه ۲۰۲۴ (دی/بهمن ۱۴۰۲) حکمی صادر کرد و از رژیم صهیونیستی خواست تا با اقدامهایی مانند اجازه دسترسی بیشتر به کمکهای بشردوستانه، از نسلکشی در نوار غزه جلوگیری کند.
کشورها و سازمانهایی که به شکایت آفریقای جنوبی پیوستهاند
کشورهایی که به شکایت آفریقای جنوبی نزد دیوان بینالمللی پیوستهاند به شرح زیر است:
الجزایر، بولیوی، برزیل، شیلی، کلمبیا، کومور، کوبا، جیبوتی، مصر، ایرلند، اردن، لبنان، لیبی، مکزیک، نیکاراگوئه، فلسطین، سنت وینسنت و گرنادینها، اسلوونی، اسپانیا، ترکیه، ونزوئلا و زیمبابوه.
در همین حال، اتحادیه آفریقا، اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و جنبش عدم تعهد نیز به این پرونده پیوستهاند.
با این حال، فشارها تاثیر کمی داشته و آمریکا و سایر متحدان غربی رژیم صهیونیستی با وجود هشدارهای فزاینده کارشناسان و گروههای حقوق بشری در مورد نقض نظاممند حقوق بشر در غزه، همچنان قاطعانه از این رژیم حمایت میکنند.
رژیم صهیونیستی در ماه مارس (اسفند/فروردین) محاصره کاملی را آغاز کرد که برای چندین ماه مانع از رسیدن هرگونه کمک به غزه شد. در ادامه این رژیم در اقدامی نمایشی اجازه داد کمکها از طریق بنیاد بهاصطلاح بشردوستانه غزه، گروهی که ارتباط نزدیکی با رژیم صهیونیستی و آمریکا دارد، بهطور محدود توزیع شود.
نظامیان صهیونیست از ماه میبیش از هزار فلسطینی را که در انتظار دریافت کمک در محلهای توزیع کمکهای غذایی بودند، به شهادت رسیدهاند؛ گزارشها حاکی از مرگ فلسطینیها براثر گرسنگی همچنان رو به افزایش است.
مقامهای سازمان ملل این مراکز را بهعنوان تلههای مرگ محکوم کرده و گفتهاند که با بنیاد بهاصطلاح بشردوستانه غزه که جایگزین گروههای امدادی بینالمللی موجود شده، همکاری نخواهند کرد.
بیانیه وزارت خارجه برزیل با عنوان نقض نظاممند حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در فلسطین
دولت برزیل طی بیانیهای خشم عمیق خود را از وقوع مکرر خشونت علیه جمعیت غیرنظامی در کشور فلسطین، نه محدود به نوار غزه، بلکه گسترش یافته به کرانه باختری ابراز کرد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
جامعه بینالمللی همچنان بهطور معمول شاهد نقض جدی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه است: حمله به زیرساختهای غیرنظامی از جمله اماکن مذهبی مانند کلیسا در غزه و تاسیسات سازمان ملل مانند سازمان بهداشت جهانی؛ خشونت و خرابکاری بیرحمانه توسط شهرکنشینان افراطی در کرانه باختری مانند آتش زدن ویرانههای کلیسای باستانی سنت جورج و گورستان بیزانسی؛ قتلعام غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان در حین تحویل کمکهای بشردوستانه در غزه که به امری عادی تبدیل شده است و استفاده بیشرمانه از گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی.
نقض مداوم حقوق بینالملل مانند الحاق اجباری سرزمینها و گسترش شهرکهای غیرقانونی به این موارد وحشتناک افزوده شده است.
جامعه بینالمللی نمیتواند در مواجهه با جنایتهای جاری بیتفاوت بماند.
برزیل معتقد است که دیگر جایی برای ابهام اخلاقی یا بیعملی سیاسی وجود ندارد. مصونیت از مجازات، مشروعیت بینالمللی را تضعیف میکند و اعتبار سیستم چندجانبه را تضعیف میکند.
در نهایت، دولت برزیل اعلام میکند که در مراحل پایانی ارائه مداخله رسمی در پرونده جاری در دیوان بینالمللی دادگستری مطرح شده توسط آفریقای جنوبی تحت کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرم نسلکشی است.
این تصمیم بر اساس وظیفه کشورها در رعایت تعهداتشان تحت قوانین بینالمللی و قوانین بینالمللی بشردوستانه و با توجه به احتمال آسیب جبرانناپذیر حقوق فلسطینیها برای محافظت در برابر اقدامات نسلکشی اتخاذ شده است. دیوان بینالمللی دادگستری در اقدامات احتیاطی اعلام شده در سال ۲۰۲۴ نیز به این نتیجه رسیده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0