- تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
- کد خبر : 67465
- مشاهده : - چاپ خبر

بازخوانی عملیات مرصاد؛ نقطه عطفی در مبارزه ایران با تروریسم ابزاری و بینالمللی
مبارزه و مقابله ایران با تروریسم برگی مهم و ماندگار از تاریخ کشور است و یکی از مهمترین ورقهای آن عملیات مرصاد در روزهای پایانی جنگ تحمیلی محسوب میشود.
عملیات مرصاد در تیر ۱۳۶۷ علاوه بر اینکه رویدادی مهم در جنگ تحمیلی ۸ ساله رژیم بعث عراق علیه ایران و برگی مهم از تاریخ کشور است، نقطه عطفی در تاریخ مبارزه و مقابله ایران با تروریسم نیز محسوب میشود.
بازخوانی این عملیات نقش برجسته و قابل توجهی در درک و فهم مبارزه توقفناپذیر ایران با تروریسم در شکلهای مختلف تروریسم ابزاری، تروریسم بینالمللی، تروریسم سازمانیافته، … دارد.
عملیات مرصاد؛ تبدیل توهم تصرف تهران به کابوس هولناک
گروهک تروریستی منافقین پس از ناکامی در رویکردهای تقابلی خود با اراده مردم ایران، برای رسیدن به توهمهای جاهطلبانه خود به عراق رفت تا با همدستی با رژیم بعث این کشور توهمهای خود را جامه عمل بپوشاند؛ غافل از اینکه این اقدام گامهایش را در مسیر تباهی و نابودی تسریع و تسهیل میکند.
ایستادن منافقین در کنار رژیم بعث عراق در مقابل ایران در جریان جنگ تحمیلی، سبب شد تا این گروهک به واحد اطلاعاتی و عملیاتی ارتش صدام تبدیل شود.
شکست مفتضحانه گروهک تروریستی منافقین در عملیات موسوم به آفتاب در نیمهشب هفتم فروردین ۱۳۶۷ در مرزهای جنوبی کشور و عملیات موسوم به چلچراغ در ساعت ۱۲ شب ۲۸ خرداد ۱۳۶۷ در غرب کشور، سران این گروهک را برای ابراز وجود و تضمین حمایت پشتیبانان غربی به سیاهچاله نابودی انداخت.
البته اشتباه محاسباتی سران گروهک تروریستی منافقین از اقدام ایران در پذیرش قطعنامه ۵۹۸، آنها را به سمت اجرای عملیات موسوم به فروغ جاویدان سوق داد؛ عملیاتی که پایه در خطای محاسباتی داشت و در تنگه مرصاد با مقاومت نیروهای ایرانی و دفاع شجاعانه مردم ایران مواجه شد.
منافقین در جنایت آشکاری که در روزهای آغازین تیر ۱۳۶۷ علیه کشور و مردم ایران رقم زدند، جنگ خود را از مرزهای میدان نبرد فراتر برده و دست به کشتار وسیع مردم شهرهای مختلف منطقه درگیری زدند.
آنها به شهر اسلامآباد غرب حمله کرده و وارد بیمارستان شدند؛ مجروحان و حتی مردم عادی بیدفاع را در وسط بیمارستان جمع کرده و به فجیعترین شکل ممکن به شهادت رساندند؛ مردم بیگناه روستاها و شهرها نیز قربانیان این ترور کور شدند.
آنچه منافقین در این عملیات انجام دادند، نقض اصول حقوق بشر و بشردوستانه برای تحقق توهم جاهطلبانه و سوداهای جنگافروزانه سران گروهک بود.
عملیات مرصاد نام عملیاتی است که در روزهای چهارم تا هشتم مرداد ۱۳۶۷ برای مقابله با اقدام خیانتکارانه و جنایتکارانه گروهک تروریستی منافقین در تنگه مرصاد (به معنای کمینگاه) اجرا شد؛ در نهایت تنگه چهارزبر در ۴۴ کیلومتری غرب کرمانشاه، محل اصلی دفع عملیات منافقین شد؛ این تنگه، پس از عملیات یادشده به یادمان «مرصاد» تغییر نام یافت.
عملیات مرصاد آخرین عملیات رسمی دفاع ۸ ساله ایران در مقابل تهاجم رژیم بعث عراق به کشور است.
درس عبرتی برای همیشه
عملیات مرصاد با آن موفقیت چشمگیر، ضربهای محکم و کوبنده به گروهک تروریستی منافقین در ابعاد مختلف نظامی و تبلیغاتی بود.
این عملیات پایانی بر توهمهای خطرناک و تروریستی منافقین بود که پس از سقوط از پرتگاه سیاسی با دست زدن به اقدامهای ضدانسانی در مسیر افول اخلاقی با سرعت پیش میرفت.
در عین حال، مرصاد سبب شد تا این گروهک شاهد ریزش داخلی و تشدید اختلافهای درونی منجر به تضعیف بیشتر خود شود.
عملیات مرصاد بهعنوان پاسخی به عملیات متوهمانه فروغ جاویدان، نقاب را بهصورت کامل از چهره منافقین برداشته و ماهیت و ذات آنها را برای افکار عمومی جهان نیز آشکارتر کرد.
مرصاد؛ کمینگاهی برای تروریسم ابزاری و بینالمللی
گروهک تروریستی منافقین پس از پناه گرفتن در آغوش رژیم بعث عراق، تیغه تیز رویکردهای تروریستی خود علیه مردم و کشور ایران را تحت حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم کشورهای غربی تیزتر کرد.
بیش از ۵۰ سناتور آمریکایی در سیاُم خرداد ۱۳۶۷ در نامهای به وزیر خارجه وقت این کشور، خواستار استفاده حداکثری از گروهک تروریستی منافقین شدند؛ این روند تا جایی پیش رفت که مروین دایملی، سناتوری که این نامه را امضا کرده بود در ۶ تیر ۱۳۶۷ در تجمع منافقین در واشنگتن به آنها تاکید کرد که دست از تلاش نکشند و ناامید نشوند.
منافقین که پیش از این مزدوری خود را به ازای پاداشی اندکی از دشمنان ایران ثابت کرده بودند، در این شرایط به ابزاری برای اجرای اقدامهای تروریستی علیه کشور و مردم ایران تبدیل شدند؛ ضمن اینکه کشورهای غربی با حمایت از این روند، جلوهای جدید از تروریسم بینالمللی را رقم زدند.
یکی از موضوعهایی که بر اهمیت عملیات مرصاد میافزاید، حمایت خارجی و بهویژه حمایتهای اروپا و آمریکا از آن بود؛ عملیات مرصاد بزنگاه تاریخی بود که در آن واقعیت ادعاهای حقوق بشری داعیهداران غربی آشکار شد.
این عملیات سندی مهم از مواجهه و مقابله و مبارزه دائم و خدشهناپذیر ایران با تروریسم بینالمللی است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0