حجتالاسلام والمسلمین فرخفال مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حوزه علمیه قم در عرصههای علمی، پژوهشی و ارتباطی پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد چشمگیری داشتند.
وی با اشاره به یکی از ابعاد مهم تحول حوزه پس از انقلاب گفت: یکی از دستاوردهای برجسته حوزه علمیه قم در دوران پس از انقلاب، گسترش ارتباطات علمی با دانشگاهها، مراکز پژوهشی داخلی و مؤسسات علمی جهان اسلام است؛ ارتباطی که به تأسیس دهها مرکز پژوهشی و تولید انبوه آثار علمی از سوی اساتید، طلاب و فضلای حوزه منجر شده است.
فرخفال افزود: اگر تا پیش از انقلاب اسلامی، حوزه بیشتر به عنوان پاسدار سنت دینی شناخته میشد، امروز شاهد انتشار صدها نشریه تخصصی در مراکز حوزوی هستیم و فضای علمی حوزه به طرز چشمگیری متحول شده است.
وی یکی از حوزههای نوظهور و راهبردی پس از انقلاب را فقه معاصر دانست و گفت: فقه معاصر موضوعاتی همچون مسائل بانکی، بازار سرمایه، پیوند اعضا و دیگر مسائل مستحدثه را شامل میشود که اکنون در سطوح عالی توسط فقها و اساتید برجسته حوزه تدریس و بررسی میشود و بهعنوان نمونه، امروز بیش از ۴۰۰ استاد در حوزه به تدریس تفسیر قرآن اشتغال دارند و شماری از فقهای مطرح کشور، کرسیهای درس خارج فقه معاصر را اداره میکنند.
وی با اشاره به بازتأسیس حوزه علمیه در یک قرن گذشته، این تحول را نقطه آغاز انسجام ساختاری و علمی در حوزه دانست و اظهار کرد: رشد کنونی حوزه در پرتو رهبری امام خمینی (ره) و استمرار حمایتهای علمی و معنوی رهبر معظم انقلاب به شکوفایی رسیده است؛ بهگونهای که طلاب و اساتید حوزه امروز در چارچوبی هدفمند و یکپارچه، پاسخگوی نیازهای فکری جامعه اسلامی هستند.
فرخفال، حوزه علمیه قم را در کنار حوزه کهن نجف از افتخارات شیعه برشمرد و خاطرنشان کرد: حوزه علمیه قم با بیش از یکصد سال سابقه درخشان، امروز صاحب مراکز تخصصی پاسخگویی به شبهات اعتقادی و فکری است که به صورت مستمر به پرسشهای نوپدید جامعه پاسخ میدهند.
پیوند علمی و فکری میان حوزه و دانشگاه از نخستین روزهای پیروزی انقلاب شکل گرفت
وی در ادامه با اشاره به پیوند علمی و فکری میان حوزه و دانشگاه که از نخستین روزهای پیروزی انقلاب شکل گرفت، گفت: این تعامل دوسویه، زمینهساز همافزایی اندیشهها و تقویت محیطهای علمی کشور شده و از جمله ثمرات آن، گرایش رو به رشد فارغالتحصیلان دانشگاهی به تحصیل در حوزههای علمیه است.
به گفته وی، حضور پررنگ دانشآموختگان دانشگاه در مدارس علمیه قم و در مقابل، ورود طلاب و فضلای حوزه به دانشگاهها، باعث انتقال تجربه، تعمیق معارف دینی و تقویت بنیانهای علمی کشور شده است.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه، این ارتباط نزدیک میان حوزه و دانشگاه را از برکات نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: این پیوند راهبردی، نهتنها باعث تقویت تعاملات علمی شده، بلکه موجب بهرهگیری متقابل این دو نهاد از ظرفیتهای علمی، فرهنگی و پژوهشی یکدیگر شده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0