• تاریخ انتشار : جمعه ۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۹
  • کد خبر : 65995
  • مشاهده :  -
  • چاپ خبر
نماز جمعه، یادآور آرمان تمدن‌سازی اسلامی است

نماز جمعه، یادآور آرمان تمدن‌سازی اسلامی است

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه نماز جمعه سنگر شکست فتنه‌ها و اعلام آمادگی لشکر انصارالمهدی است گفت:نماز جمعه، یادآور آرمان تمدن‌سازی اسلامی است.

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت فرارسیدن پنجم مرداد، سالروز اقامه نخستین نماز جمعه پس از انقلاب اسلامی، مراسمی در شهر مقدس قم با حضور خادمان ستاد نماز جمعه برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج علی‌اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، در این مراسم طی سخنانی نماز جمعه را جلوه‌ای از طراوت ایمان، عبادت، حماسه و بصیرت دانست و اظهار داشت: امیدواریم همه ما از عنایات و دعای آن حضرت بهره‌مند باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی‌اکبری با اشاره به برگزاری این مراسم در جوار حرم اهل‌بیت علیهم‌السلام در شهر قم، این هم‌زمانی را به فال نیک گرفت و گفت: «تمام جمعه‌ها برای ما خاطره‌انگیز هستند، اما جمعه این هفته خاطرات متراکم‌تری را در ذهن ما زنده می‌کند.»

وی روز جمعه را «سیدالایام» و عید هفتگی مسلمانان دانست که در آن طراوت ایمان، عبادت، شور، حماسه، بصیرت و آگاهی در کنار یکدیگر به جامعه مؤمنان صفا و طراوت می‌بخشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با اشاره به آیاتی از قرآن، تأکید کرد: به فرمان حضرت حق، اجتماع مؤمنان و اقامه نماز جمعه به عنوان یک وظیفه دینی و اجتماعی، جایگاه ویژه‌ای دارد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در ادامه، بر استمرار شکوه معنوی این آئین عبادی-سیاسی تأکید کرد و نماز جمعه را یکی از ثمرات بزرگ انقلاب اسلامی دانست که باید با حضور گسترده مردم، روزبه‌روز پربارتر برگزار شود.

نماز جمعه اعلام آمادگی برای ظهور و نصرت امام عصر است

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، با بیان جایگاه بی‌بدیل نماز جمعه، این فریضه را عطیه‌ای الهی و میراث خون شهدا دانست که باید همچون جان شیرین از آن پاسداری شود.

وی با تأکید بر ضرورت «جمعه‌شناسی» و تلاش برای فهم اسرار این فریضه، گفت: «دعوت الهی در آیه ان کنتم تعلمون ما را به کشف حکمت‌های نهفته در نماز جمعه فرا می‌خواند. این نماز، واجبی استثنایی است که جنبه‌های متنوع عبادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و معنوی را در خود جای داده است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه حضور در نماز جمعه را پیوند قطره‌ای مؤمن با دریای امت اسلامی توصیف کرد و افزود: شرکت در این آئین عبادی سیاسی در روزی انجام می‌شود که بشارت ظهور عدالت‌گستر الهی در آن داده شده است. کسانی که در نماز جمعه شرکت می‌کنند، در واقع آمادگی خود را برای حضور در صحنه نهایی آزادی‌بخشِ امام مهدی علیه‌السلام اعلام می‌کنند.

وی ادامه داد: این حال و هوا، حالتی از انتظار فعال و آمادگی برای یاری امام عصر است؛ حالتی بزرگ، مطهر، معطر و سراسر طراوت معنوی در خانه خدا که در مصلی‌ها شکل می‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی‌اکبری با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب که نماز جمعه را «واجبی استثنایی» خوانده‌اند، افزود: به برکت انقلاب اسلامی و همت امام راحل، ما صاحب نماز جمعه شدیم؛ این نعمت عظیم با خون‌های مطهر شهدا آبیاری شد و نقیصه‌ای را که در جامعه ما وجود داشت، برطرف کرد. نماز جمعه تنها یک دستاورد نیست، بلکه خون‌آورد انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به تعبیر ماندگار امام خمینی (ره) که فرمود «اگر انقلاب فقط نماز جمعه را به ما داده بود، کافی بود»، اظهار داشت: این جمله نشان می‌دهد نماز جمعه چه اندازه در تراز انقلاب اسلامی قرار دارد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه همچنین نماز جمعه را یادآور خاطرات دفاع مقدس، اعزام رزمندگان به جبهه‌ها و صحنه‌های ناب وحدت، ایمان و ایثار مردم دانست و گفت: ما در تمام این سال‌ها، معجزه الهی را در حضور مؤمنان در نماز جمعه از نزدیک مشاهده کرده‌ایم. جمعه‌ها در انقلاب اسلامی، پر از خاطره و معنویت است.

نماز جمعه سنگر شکست فتنه‌ها و اعلام آمادگی لشکر انصارالمهدی است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج علی‌اکبری، نماز جمعه را نه‌تنها یک فریضه عبادی، بلکه صحنه‌ای تأثیرگذار در شکستن فتنه‌ها، حمایت از آرمان فلسطین، و آماده‌سازی برای ظهور حضرت ولی‌عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف دانست.

وی با اشاره به نقش تاریخی نماز جمعه در مقابله با فتنه‌ها گفت: این نماز جمعه بود که نقشه‌های فتنه را شکست. از آغاز انقلاب، جمعه‌ها و نماز جمعه برای ما روز قطره و دریای ایمان، و سنگر دفاع از اسلام و آرمان فلسطین بوده است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با تأکید بر نقش سیاسی و اجتماعی نماز جمعه افزود: از همان روزهای اول انقلاب، پرچم دفاع از فلسطین در روز جمعه به اهتزاز درآمد. راهپیمایی‌های متصل به نماز جمعه، همواره بستر اعلام موضع، ابراز وفاداری و حمایت از مظلومان بوده است.

وی با اشاره به ایستادگی دو ساله مردم غزه در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی، گفت: نماز جمعه این هفته، جمعه خشم و نصر است؛ روزی برای موضع‌گیری و فریاد حمایت از ملت مظلوم فلسطین در سراسر کشور.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی‌اکبری در ادامه به خاطره روزهای دفاع مقدس و مواجهه ملت با خبر شهادت سرداران، دانشمندان و فرماندهان اشاره کرد و اظهار داشت: در سخت‌ترین لحظات، ملت ایران اولین واکنش خود را در نماز جمعه نشان داد. آن صحنه‌ها، از باشکوه‌ترین حماسه‌های تاریخ انقلاب است.

وی با یادآوری نماز جمعه‌های تاریخی به امامت رهبر معظم انقلاب، از جمله نماز جمعه پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی، و نماز جمعه جمعه نصر پس از توطئه‌های دشمنان در منطقه، گفت: در این نمازها، سکینه الهی بر دل‌های مؤمنان نازل می‌شود و مردم مؤمن با دل‌های آرام، دست در دست هم، عزم خود را برای ادامه مسیر انقلاب و آمادگی برای ظهور اعلام می‌کنند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور افزود: نماز جمعه میدان آمادگی لشکر انصارالمهدی است؛ جایی برای اعلام وفاداری به ولایت فقیه و نایب امام عصر. این لشکر با پایداری، مقاومت و روشنگری، زمینه‌های ظهور را فراهم می‌سازد.»
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در پایان تاکید کرد: «نماز جمعه عطیه‌ای الهی و میثاق هفتگی امت با امام خویش است؛ پناهگاهی برای ایمان، بصیرت، وحدت و نصرت که باید آن را با جان و دل پاس داشت.

نماز جمعه، یادآور آرمان تمدن‌سازی اسلامی است

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «ایران قوی یادآور آرمان بزرگ تمدن‌سازی اسلامی است»، تأکید کرد: نماز جمعه از برکات بی‌نظیر انقلاب اسلامی است و باید این نعمت بزرگ الهی را بیش از گذشته قدر بدانیم.

وی با اشاره به ماهیت الهی و مردمی نماز جمعه افزود: این نهاد مقدس، یک تأسیس رحمانی و نهاد مبارک است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، باید آن را زمینه‌ساز رحمت الهی دانست. روز جمعه، روز رحمت و مغفرت است و نماز جمعه مجرای نزول این برکات الهی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری از واگذاری برگزاری نماز جمعه به مردم به‌عنوان یک ابتکار ارزشمند یاد کرد و گفت: از ابتدا این تصمیم گرفته شد که مردم اداره‌کننده نماز جمعه باشند. به همین منظور، ستاد برگزاری نماز جمعه شکل گرفت و جمعی داوطلب از مؤمنان و عاشقان نماز جمعه بخشی از وقت جمعه خود را صرف آماده‌سازی مقدمات این آئین عبادی می‌کنند؛ از صوت و نور و سرمایش گرفته تا فرش و پذیرایی.

وی تصریح کرد: شرکت در نماز جمعه، به تعبیر روایات، همچون عمره‌ای هفتگی است و خداوند پاداش عظیمی برای آن مقرر کرده است. در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی، هزاران نفر از نیروهای مؤمن و انقلابی با شوق خدمت، خادمان این نهاد رحمانی بوده‌اند که به‌عنوان همکاران ائمه جمعه در سراسر کشور ایفای نقش کرده‌اند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به ترکیب اجتماعی ستادهای نماز جمعه خاطرنشان کرد: امروز شاهد حضور خواهران و برادران، پیشکسوتان، جوانان و نوجوانان در این مجموعه هستیم؛ ترکیبی زیبا که باید در همه پایگاه‌های نماز جمعه کشور حفظ و تقویت شود. اکنون در حدود ۹۰۰ پایگاه نماز جمعه در سراسر کشور، چنین ساختاری با حضور اقشار مختلف مردم برقرار است.

وی تاکید کرد: باید ارتباط بین نسلی در ستادهای نماز جمعه حفظ شود تا این جریان مستمر و پویا ادامه یابد. حضور نوجوانان و جوانان در کنار پیشکسوتان و خواهران و برادران، ضامن پویایی این نهاد است. این نعمت مضاعفی است که باید آن را سپاس‌گزار بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری در ادامه با اشاره به نقش محوری مساجد، گفت: اجتماع نماز جمعه، حاصل جمع اجتماعات مساجد است. بهترین‌های جامعه در مساجد هستند و بهترین‌های مسجدی در نماز جمعه حضور دارند. هرچه ارتباط میان ستادهای نماز جمعه با مساجد تقویت شود، کیفیت و شکوه نماز جمعه نیز افزایش خواهد یافت.

وی افزود: باید در هر مسجد، جمعی فعال از مؤمنان به‌عنوان بازوان ستادهای نماز جمعه شکل بگیرد تا این ارتباط ریشه‌دار و منسجم شود. نماز جمعه که قرارگاه ایمان، بصیرت و تقواست، باید پشتیبان مساجد باشد و مردم را به حضور در خانه‌های خدا ترغیب کند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه از یک ابتکار موفق در برخی شهرها خبر داد و گفت: در بعضی مناطق، هر هفته یک مسجد به‌عنوان میزبان نماز جمعه معرفی می‌شود. اعضای آن مسجد مکبر، مجری و سایر امور را بر عهده می‌گیرند و در پایان، مسجد خود را به مردم معرفی می‌کنند. این ابتکار برکات زیادی داشته و می‌تواند در سایر مناطق نیز اجرایی شود.

وی در ادامه تأکید کرد: نماز جمعه باید با حفظ ویژگی‌های مردمی و ترکیب بین‌نسلی، مسیر خود را با قوت ادامه دهد. این نهاد الهی می‌تواند موتور محرک جامعه اسلامی و پیش‌برنده مسیر تمدن نوین اسلامی باشد.

لزوم تحول و هم‌افزایی ستادهای نماز جمعه در مسیر تعالی و شکوفایی

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی‌اکبری، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، در ادامه، با اشاره به اقدامات تحولی صورت‌گرفته در ستادهای نمازجمعه گفت: ستادهای نماز جمعه طی سه سال اخیر با همت مضاعف به مسیر تعالی و شکوفایی وارد شده‌اند و در محیط پیام‌های دینی جای گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه آموزش‌ها، جلسات توجیهی، توانمندسازی و تبادل تجربیات میان ستادها به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: در سطح کشور اقدامات ارزشمندی صورت گرفته و جشنواره‌هایی متعددی در حال برگزاری است که جشنواره «قلب شهر» یکی از آن‌هاست. رهبر معظم انقلاب عنوان «قلب شهر» را به نماز جمعه عطا فرمودند و این عنوان امروز در قالب رقابت سالم بین ستادها تجلی یافته است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور تأکید کرد: ما هنوز فاصله زیادی با ادای حق نماز جمعه داریم. نماز جمعه یک حق عظیم است و همه ما در این مسیر وظایف جدی داریم. این وظیفه تنها محدود به ستادهای نماز جمعه نیست، بلکه در درجه اول امامان جمعه مسئولیت نخست را دارند و پس از آن مسئولان محلی، مدیران و همه اقشار جامعه مؤمن باید با حمایت، حضور و مشارکت خود به ارتقای نماز جمعه کمک کنند.

وی از حمایت‌های مردمی و فعالیت‌های جهادی در برگزاری نماز جمعه قدردانی کرد و گفت: مصلاها باید آراسته‌تر و مناسب‌تر شوند و این مهم با هم‌افزایی تمام ظرفیت‌ها امکان‌پذیر است.

حاج علی‌اکبری همچنین با اشاره به نقش رسانه ملی افزود: صدا و سیما وظیفه بزرگی در دعوت به نماز جمعه دارد و باید پنجشنبه‌ها با تعابیر لطیف، هنرمندانه و مستقیم و غیرمستقیم، مردم را برای حضور در نماز جمعه فراخواند.

وی در ادامه با تشکر از ستاد نماز جمعه قم، سپاه، بسیج و سایر مجموعه‌های همیار، گفت: امروز به نیابت از همه ستادهای کشور، در حرم حضرت معصومه (س) زیارت کرده‌ام و دعاگوی همه هستم. همه باید با ارائه ابتکارات خود در تحقق خواسته رهبر انقلاب مبنی بر شکوفایی نماز جمعه تلاش کنیم.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در پایان دعایی برای نزول برکات الهی، نصرت جبهه مقاومت، پیروزی ملت مظلوم غزه و حفظ رهبر انقلاب بیان کرد.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.