• تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۴
  • کد خبر : 18928
  • چاپ خبر
نقشه ترامپ برای مذاکره مستقیم با ایران

نقشه ترامپ برای مذاکره مستقیم با ایران

رسانه آمریکایی نوشته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال پرهیز از مذاکرات طولانی با ایران درباره برنامه هسته‌ای آن است و تلاش می‌کند ایران را به مذاکرات مستقیم میان مقام‌های ارشد طرفین ترغیب کند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا: رسانه آمریکایی نوشته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال پرهیز از مذاکرات طولانی با ایران درباره برنامه هسته‌ای آن است و تلاش می‌کند ایران را به مذاکرات مستقیم میان مقام‌های ارشد طرفین ترغیب کند.

در پی به مقصد رسیدن پاسخ ایران به نامه‌ای که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به ایران فرستاده بود، مقام‌های آمریکایی می‌گویند واشنگتن در تلاش است تا گفت‌وگوهای مستقیم هسته‌ای با ایران را آغاز کند، چراکه دولت ترامپ به دنبال هدفی بلندپروازانه، یعنی منحل کردن برنامه هسته‌ای تهران است.

روزنامه وال استریت ژورنال با انتشار این مطلب نوشت: اگر ایران موافقت کند که وارد این گفت‌وگوها شود، این مذاکرات اولین گفت‌وگوهای مستقیم و پایدار بین دو کشور از زمانی خواهد بود که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خارج شد. دولت ترامپ همچنین به دنبال دستیابی به نتایجی فراتر از آنچه در توافق دولت اوباما به دست آمد، در یک جدول زمانی فشرده است. 

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران پیشتر با اعلام رسیدن پاسخ ایران به نامه ترامپ به مقصد، گفته بود که ایران وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا نخواهد شد.

سه‌شنبه گذشته، پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد که یک مقام آمریکایی تایید کرد طی روزهای اخیر، ترامپ پاسخ رسمی ایران به نامه‌ای که سه هفته پیش به ایران ارسال کرده بود را دریافت کرد. در حالی که ترامپ پیشنهاد مذاکرات مستقیم هسته‌ای را مطرح کرده بود، ایران تنها با مذاکرات غیرمستقیم با وساطت عمان موافقت کرده است.

این مقام آمریکایی گفت که دولت ترامپ فکر می‌کند مذاکرات مستقیم شانس موفقیت بالاتری دارد، اما چارچوب پیشنهادی ایران را رد نمی‌کند و با وساطت عمانی‌ها بین این دو کشور مانند مواردی در گذشته مخالفتی ندارد.

با این حال، به گفته مقام‌های آمریکایی که در جریان این روندهای دیپلماتیک بوده‌اند، هیچ تصمیمی گرفته نشده و بحث‌های داخلی ادامه دارد.

ترامپ شب گذشته در جمع خبرنگاران درباره مذاکرات مستقیم با ایران گفت: من فکر می‌کنم ایران مایل به آغاز گفت‌وگوهای مستقیم باشد.

ترامپ گفته ترجیح او گفت‌وگوهای مستقیم بوده و این طریق، ممکن است به تسهیل رسیدن به توافق کمک کند. 

او تصریح کرد: من فکر می‌کنم این‌طور سریع‌تر پیش می‌رود و شما می‌توانید (حرف) طرف مقابل را خیلی بهتر از وقتی که از طریق میانجی‌ها کار پیش می‌رود، بفهمید.

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه گفت: آن‌ها می‌خواستند از میانجی‌ها استفاده کنند اما من فکر نمی‌کنم‌ که دیگر این کار لزوما درست باشد. من فکر می‌کنم آن‌ها نگران هستند و احساس آسیب‌پذیری دارند اما من نمی‌خواهم چنین احساسی داشته باشند.

 زیاده‌خواهی آمریکا

وال استریت ژورنال در ادامه نوشت: این احتمالا یک درخواست دشوار خواهد بود. تهران دهه‌هاست که از کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود امتناع کرده و اصرار دارد که حق غنی‌سازی اورانیوم را برای مقاصدی که صلح‌آمیز می‌خواند، انجام می‌دهد. پس از سال‌ها مذاکره، موافقت آمریکا با ادامه غنی‌سازی قابل‌توجه اورانیوم توسط ایران، کلید دستیابی به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بود. 

اما این بار، طبق گفته یک مقام ارشد دولت آمریکا، چنین توافقی کافی نخواهد بود و «آمریکا به دنبال حذف کامل برنامه هسته‌ای ایران است.»

وال استریت مدعی شده یک مقام ایرانی تلویحا اشاره کرده تهران ممکن است در آینده متمایل به گفت‌وگوهای مستقیم با واشنگتن باشد.

واشنگتن می‌خواهد از مذاکرات طولانی با ایران بپرهیزد

در ادامه این مطلب آمده است: مقام ارشد آمریکایی که پیشتر از او یاد شد، می‌گوید دولت ترامپ به دنبال گفت‌وگوهای مستقیم بین مقام‌های ارشد دو طرف است و می‌خواهد از شرایطی بپرهیزد که در آن مذاکره‌کنندگان ماه‌ها یا سال‌ها در طبقات مختلف یک هتل پیام‌های خود را رد و بدل می‌کنند. مقام‌های آمریکایی در دوران دولت بایدن، پس از خودداری ایران از گفت‌وگوهای مستقیم، به مذاکرات غیرمستقیم با همتایان ایرانی خود پرداختند. 

رسانه آمریکایی نوشت: استیو ویتکاف، نماینده ویژه دولت ترامپ در امور غرب آسیا احتمالا عضوی از تیم مذاکره‌کننده خواهد بود، اگرچه هنوز هیچ تیم یا محل مذاکره‌ای اعلام نشده است. 

ایران به مدت دو دهه برنامه هسته‌ای خود را به عنوان یکی از دستاوردهای اصلی خود معرفی کرده و با وجود فشارهای دیپلماتیک گسترده و تحریم‌های بین‌المللی، از کنار گذاشتن آن خودداری کرده است. ایران همچنین بارها اعلام کرده که هرگز در مورد برنامه موشکی بالستیک خود مذاکره نخواهد کرد که برای دفاع از منافع ملی و دشمنان حیاتی می‌داند.

مهارت و تجربه ایران در مذاکرات هسته‌ای 

وال استریت ژورنال نوشت: ایران تجربه زیادی در استفاده از مذاکرات برای کاهش فشارها و حفظ برنامه هسته‌ای خود دارد. ریچارد نفیو، مقام ارشد مذاکرات با ایران در دوران دولت‌های بایدن و اوباما که به عنوان معمار تحریم‌های ایران از او یاد می‌شود، گفت که ایرانیان سعی می‌کنند از قرار گرفتن در موقعیتی که مجبور به پاسخ «آری یا خیر» باشند، اجتناب کنند. او گفت که «آن‌ها همیشه به دنبال راه سومی هستند که زمان و فضای بیشتری برایشان بخرد.»

این روزنامه در پایان نوشت: اگر ایران به خطوط قرمز سنتی خود پایبند بماند، این امر ممکن است واشنگتن را به سرعت مجبور کند تا تصمیمی دشوار درباره نحوه واکنش و ادامه یا توقف مذاکرات بگیرد.

 

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.