- تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۱
- کد خبر : 18906 چاپ خبر

ضربه سنگین قاچاق به صنعت پوشاک ایران
گلایه تولیدکنندگان پوشاک و نساجی از کالای قاچاقی که غیرقانونی وارد میشود و منجر به کاهش تقاضای تولیدات ملی و رکود میشود، همچنان پابرجاست.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، قاچاق پوشاک کالا با آمارهای متفاوتی که از سوی فعالان این عرصه ارائه میشود چیزی حدود سه میلیارد دلاری از گردش بازار ۹ میلیارد دلاری پوشاک را به خود اختصاص داده است، بازار قاچاقی که صدای تولیدکنندگان را درآورده و منجر به رکود در تولید و تقاضا در بازار پوشاک شده است.
بر اساس آمارها، سالانه حدود ۳۹۰ هزار تن پوشاک در کشور مصرف میشود و نزدیک به ۶۴۳ هزار تن مصرف پارچه داخل کشور است همچنین میزان مصرف نخ در کشور نیز شامل ۸۸۰ هزار تن است.
در کنار قاچاق، کاهش قدرت خرید مردم مزید بر علت رکود در بازار شده است و تولیدکنندگان را با مشکل سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه مواجه کرده است هر چند تولیدکنندگان پوشاک اعتراضهای خود را به گوش مسئولان میرسانند، اما در نهایت، کارگاههای تولیدی به خاطر نبود تقاضا در بازار کرکرههای خود را پایین داده و در قبال قاچاق پوشاک خاک میخورند.
مجید افتخاری عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با گلایه از وضعیت قاچاق در بازار میگوید: اکنون قاچاق پوشاک مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است و قابل کنترل در بازار نیست.
وی ادامه میدهد: پوشاک از گذشته تاکنون به صورت کیلویی یا تناژی از بنگلادش، چین، پاکستان و ترکیه وارد کشور میشود و مرزی که بتوان قاچاق را رهگیری کرد مشخص نیست گاهی این پوشاک از طریق چمدانی، پست و یا حتی از طریق مناطق آزاد به بازار وارد میشود.
افتخاری با اشاره به سایتهای فروش پوشاک میگوید: با توسعه خرید و فروش در فضای مجازی اکنون شرایط به گونهای است که میتوان به صورت برخط از سایتهای داخلی و خارجی اقدام به سفارش پوشاک کرد و بعد از چند روز از طریق پست ارسال میشود.
وی اضافه میکند: این پوشاک از آنجایی که هزینهها ورودی و گمرکی، بیمهای و مالیاتی پرداخت نمیکنند ارزانتر از پوشاک ایرانی هستند هر چند در کیفیت به کالای ایرانی نمیرسند.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران به اشاره به اینکه پوشاک قاچاق یکسوم حجم بازار را به خود اختصاص داده، میگوید: اگر این روال ادامه پیدا کند صنعت پوشاک با مشکل روبهرو میشود و امکان مقابله با کالای قاچاق را نخواهد داشت.
وی اضافه میکند: مسئولان مبارزه با قاچاق و وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی بازار پوشاک باید به صورت جدی جلوی پوشاک قاچاق را بگیرند.
درباره آخرین وضعیت صنعت نساجی در ایران شاهین کاظمی نایب رئیس صنعت نساجی میگوید: ۶۰۰ هزار نفر در صنعت نساجی به صورت مستقیم در هفت هزار واحد صنعتی مشغول به کار هستند.
نائب رئیس صنعت نساجی با اشاره به اینکه نساجی به تکمیل زنجیره پوشاک کمک میکند میگوید: صنعت نساجی دارای ظرفیت بالایی است که با حمایت از این صنعت میتوان به سایر صنایع زیر مجموعه نیز کمک کرد.
به گفته وی، مجموع صادرات این صنعت در سال گذشته ۵۶۰ میلیون دلار بود.
کاظمی مشکلات این صنعت را تامین مواد اولیه و تخصیص ارز عنوان میکند: واحدهای تولیدی نیازمند سرمایه در گردش و ارائه تسهیلات هستند در این امر بایستی بانکها همراهی کنند.
سید شجاع الدین امامی رئوف دبیر انجمن صنایع نساجی ایران میگوید: قاچاق صنعت پوشاک و نساجی را به حاشیه رانده است برای رشد تولید و اشتغال در این صنعت نیازمند مبارزه جدی با قاچاق هستیم.
وی عنوان میکند: هر چند در سالهای اخیر مبارزه با قاچاق جدیتر شده است، اما تا رسیدن به فاصله مطلوب فاصله است و همچنان شاهد قاچاق پوشاک از مبادیهای کشور هستیم.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه تولیدکنندگان نساجی و پوشاک با مشکلاتی از جمله ناترازی انرژی و فرسودگی تجهیزات و قاچاق دست و پنجه نرم میکنند میگوید: پوشاک قاچاق بدون پرداخت هزینههای ورودی و رقابت در تولید وارد کشور میشود و به خاطر قیمت ارزان و، اما بی کیفیت در بازار عرضه میشود و حتی مورد استقبال قرار میگیرد.
امامی رئوف بر مدیریت واردات نیز تاکید کرده و میگوید: اگر دولت واردات پوشاک را بهطور اصولی مدیریت کند بیشتر میتوان از ظرفیت تولید داخل کشور بهره برد و از تولیدکنندگان حمایت کرد.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران ادامه میدهد: ما خود در کشور تولید کننده پارچه پلی استری یا پارچهای از الیاف مصنوعی هستیم در حالی که این پارچه به کشور وارد میشود و در قبال آن ارز خارج میشود.
وی عنوان میکند: اگر جلوی واردات این محصول گرفته شود به طور قطع از خروج ارز جلوگیری شده و به بخش سرمایه گذاری در حوزههای مختلف نساجی و پوشاک کشور، تزریق میشود.
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0