• تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۱
  • کد خبر : 31378
  • چاپ خبر
شهید رئیسی معتقد بود مردم باید در حوزه اندیشه و اجرا حضور داشته باشند

شهید رئیسی معتقد بود مردم باید در حوزه اندیشه و اجرا حضور داشته باشند

نشست خبری پویش «چله خدمت» به همت ستاد مردمی بزرگداشت شهید رئیسی امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مجموعه سرچشمه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری پویش مردمی چله خدمت به همت ستاد مردمی بزرگداشت شهید رئیسی؛ صبح امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور سیداحمد عبودتیان دبیر ستاد مردمی بزرگداشت شهید رئیسی و زینب اختری دبیر پویش چله خدمت در مجموعه سرچشمه برگزار شد.

عبودتیان در ابتدا گفت: «چله خدمت» محوری‌ترین پویش در سالگرد شهادتِ شهید جمهور است که در آن اقشار مختلف مردم به یاد شهید جمهور و شهدای پرواز اردیبهشت، خدمتی را به جامعه ارائه می‌کنند.

دبیر ستاد مردمی بزرگداشت شهدای خدمت با طرح این سوال که چرا پویش مردمی «چله خدمت» برای این شهدای خدمت گفت: تقریباً از ابتدای دهه ۹۰ حس ما این بود که شهید رئیسی به یک ضرورتی می‌رسد و ایشان به مساله حضور مردم در حکمرانی را در ابعاد مختلف بپردازد. پس از خدمات ایشان در آستان قدس رضوی به این جمع بندی رسید خدمت به امام رضا (ع) نباید فقط در حرم مطهر رضوی شکل بگیرد و انجام شود. ایشان تعریفی کردند که هر کسی در هر تخصصی که دارد، می‌تواند در شهر خود با اقتضایی که دارد کمکی به همنوعان و سایر مردم کند و از آنان دستگیری کند.

وی ادامه داد: این را اگر اتصال به خدمت به امام رضا دهیم ایشان هم از این کارها خوشحال‌تر می‌شوند. آقای رئیسی این مساله را بسط داد و یک پلتیک سیاسی و اجتماعی نیست بلکه چیزی است که ما را به مسئولیت اجتماعی خود موظف می‌کند. آقای رئیسی در قوه قضائیه نیز مساله سوت زنی را سر و سامان داد و در حوزه‌هایی که خود مسئولیت داشت این را بسط داد. ایشان با این ایده مسأله‌ای را در سال ۱۴۰۰ تحت عنوان دولت مردمی شکل داد. سوال این بود که چرا باید اذهان را به این سمت ببریم و به گفتمان دولت مردمی بپردازیم. ایشان ایده مرکزی‌شان این بود که اگر مسئولیت در دست داشته باشند همانطور که اداره جنگ و نهضت سواد آموزی و … با این ایده می‌شود کشور را پیش برد و جلو برد.

عبودتیان گفت: این نگاه تاکید حضرت امام و رهبر انقلاب نیز بوده است. دولت مردمی چه کار باید کنند؟ ایشان اعتقاد داشت مردم باید در حوزه نظر و اندیشه، میدان و اجرا باید حضور داشته باشند. مردم باید در اداره حکمرانی یک استان و فرمانداری دخیل باشند و با هر سلیقه‌ای صاحب نظر باشند. مردمی که کشورشان را دوست دارند. این نگاه باید در نگاه حکمرانی انقلاب اسلامی استمرار پیدا کند. البته کار سختی است اینکه نظرات همه مردم را بشنوید کار را سخت می‌کند و آدم باید تحمل داشته باشد.

دبیر ستاد مردمی بزرگداشت شهدای خدمت گفت: در ساحت اجرا نیز ساختاری را شکل داد مثل جهاد سازندگی و افرادی جمع شدند تا این الگو را در مشکلات امروز اجرایی کنند. آقای رئیسی در سفر مازندران وقتی دید کشاورزان تعاونی برای قیمت برنج شکل دادند نهیبی زد به وزیر کشاورزی و تاکید داشت که باید از این کار حمایت شود نه اینکه در تهران برای برنج قیمت تعیین شود. مسئولین وقت باید در مازندران حضور داشته باشند و در کنار کشاورزان باشند. ایده چله خدمت این است که تفکر و نگاه ورود مردم به کار باید در بزرگداشت آیت الله رئیسی اتفاق بیفتد و تصمیم گرفتیم به جای بزرگداشت‌های حاکمیتی و اداری، مردم پای کار بیایند و کارهای خیر و خدمت به نیازمندان در نقاط مختلف کشور ازجمله بندرعباس انجام دهند.

وی گفت: هدف این پویش در اصل این است که مردم در تخصص خود به همنوعان خود خدمت کنند و به نیت شهدای خدمت کاری انجام دهند.

ترویج خدمت به نیابت از شهدای خدمت، سرلوحه فعالیت‌های پویش

در ادامه زینب اختری، دبیر پویش «چله خدمت»، با اشاره به شکل‌گیری این پویش مردمی در سال گذشته، اظهار داشت: «چله خدمت» با هدف ترویج الگوهای رفتاری شهید جمهور، حاج آقای رئیسی، به جای برگزاری مراسم‌های معمول پس از شهادت ایشان، شکل گرفت. در این پویش، هر فرد با هر توانایی، به ارائه خدمتی با محوریت مردم می‌پردازد.

وی با اعلام شعار محوری امسال، «به یاد خادم حرم ایران»، افزود: امسال، هر خدمت و کمکی به نیابت از شهدای خدمت و به نیت امام رضا (ع) انجام خواهد شد؛ چرا که ایران، خادم حرم ایران است. این شعار با توجه به جایگاه خادمانه شهدای خدمت انتخاب شده است.

اختری با تاکید بر اهمیت فرهنگ یاری‌گری در ایران، خدمت به مردم را محور تحقق آرمان‌ها دانست و این پویش را نمادی از عزم راسخ برای آبادانی کشور توصیف کرد.

دبیر پویش «چله خدمت» در تشریح بخش‌های مختلف این پویش گفت: «دعوت به خدمت» اولین بخش است که بر مشارکت دانش‌آموزان و ارائه خدمات متنوع تاکید دارد. بخش دوم، «روایت خدمت‌ها» است که بر اهمیت توزیع و شنیده شدن خدمات ارائه شده تمرکز دارد. همچنین، «گفتمان گفتگوی شهید» با محوریت لقب «شهید مردم» به هویت‌بخشی به مسئولان خادم و نشان دادن حقیقت و حاکمیت ناظر به خدمت می‌پردازد.

وی افزود: در این پویش، مردم محور اصلی هستند و هدف، بسط الگوهای کنش‌گری مردمی و تقویت روحیه مقاومت و امیدواری در مواجهه با مسائل مختلف است. هر فرد در هر جایگاهی می‌تواند با انجام کاری که به نفع جمع باشد، به هم‌نوعان خود کمک کند.

اختری با اشاره به پیوستن دستگاه‌های خدمت‌رسانی به این پویش، خاطرنشان کرد: در سال گذشته، هدف‌گذاری هشت میلیون خدمت بود که با مشارکت بیش از چهارصد هزار نفر و سی هزار مجموعه مردمی محقق شد. همچنین، ۷۰ سرشبکه مردمی نیز در این پویش اعلام حضور کردند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همیاری و تلاش جمعی، این پویش بتواند به اهداف خود دست یابد.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.