• تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸
  • کد خبر : 35659
  • چاپ خبر
تلاش خواهیم کرد مسائل و مشکلات قضایی مازندران را حل کنیم/ مازندرانی‌ها متدین و سختکوش هستند/ احکام صادره قضات متقن و مستحکم باشد

تلاش خواهیم کرد مسائل و مشکلات قضایی مازندران را حل کنیم/ مازندرانی‌ها متدین و سختکوش هستند/ احکام صادره قضات متقن و مستحکم باشد

رئیس قوه قضاییه، در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی وارد استان مازندران شد.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان چهل و یکمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، صبح امروز (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت) در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی وارد استان مازندران شد.

رئیس دستگاه قضا و سایر مسئولان عالی قضایی در جریان سفر به استان مازندران، برنامه‌هایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم این استان و همچنین کمک به رفع موانع تولید در آن، ترتیب خواهند داد.

دیدار با مسئولان و اقشار مختلف مردم و همچنین حضور در جلسات تخصصی پیرامون رفع مسائل و مشکلات مردم مازندران، از جمله برنامه‌های سفر رئیس دستگاه قضا به این استان است.

شایان ذکر است حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئت‌عالی قضایی به استان‌های ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان، البرز، کردستان، آذربایجان شرقی، کرمان، اردبیل، بوشهر، هرمزگان، کهگیلویه وبویراحمد و چهارمحال‌وبختیاری، سمنان، تهران، کرمانشاه، گیلان، لرستان، آذربایجان غربی و همدان سفر کرده است.

ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام می‌شود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استان‌های البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان رضوی (۲ مرتبه)، خراسان شمالی، مازندران، فارس و گلستان نیز استان‌هایی هستند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات و بصورت غیررسمی به منظور بررسی مسائل قضایی به آن مناطق سفر کرده است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسنی اژه‌ای در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان مازندران طی سخنانی ضمن قدردانی از مجاهدت و تلاش‌های آنان در خدمت‌رسانی قضایی و حقوقی به مردم اظهار کرد: هر چقدر مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی بیشتر می‌شود، بر حجم پرونده‌های قضایی نیز افزوده می‌گردد؛ در واقع، سرریز مسائل و معضلات معیشتی و اقتصادی به قوه قضاییه است؛ با این وجود، ما به عنوان خدمتگزاران قضایی و حقوقی مردم باید علی‌رغم حجم بالای پرونده‌ها، در ضمن تکریم مردم و ارباب رجوع، نهایت همت خود را برای پیشبرد امور قضایی آنها به کار گیریم.

اصراری بر مختومه شدن پرونده‌ها ندارم؛ اصرار من به عدالت و انصاف در کار است

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: همکاران قضایی ما باید عنایت داشته باشند که اصراری بر مختومه شدن حتمی پرونده‌ها نیست، بلکه اصرار ما صدور احکام متقن و مستحکم است؛ اصرار ما آن است که پرونده‌ها در نهایت دقت و سرعت مورد رسیدگی قرار گیرند.

رئیس دستگاه قضا گفت: اصرار ما آن است که قضات از امور زائد که سبب اطاله دادرسی می‌شوند، به‌جد پرهیز کنند؛ برای نمونه، وقتی ارجاع یک پرونده به «کارشناسی» ضرورتی ندارد، قضات نباید پرونده را به «کارشناس» ارجاع دهند؛ وقتی کارشناس، نظریه خود را با تاخیر ارسال می‌کند، باید پیگیری به عمل آید که چرا این نظریه با تاخیر واصل شده است؛ وقتی میان دو نظریه کارشناسی، اختلافات فاحش وجود دارد، قاضی باید علت این امر را جویا شود؛ وقتی اعتراضی بلاوجه به یک نظریه کارشناسی ارائه شده قاضی نباید آن را وارد بداند و موضوع را مجدداً به هیئت کارشناسی دیگری ارجاع دهد. 

رئیس عدلیه افزود: وقتی قاضی، موضوعی را به ضابط ارجاع می‌دهد باید پیگیری کند که پاسخ و استعلام، به سرعت واصل شود؛ وقتی یک وکیل وکالت چندین پرونده را متکفل می‌شود و نمی‌تواند در موعد مقرر در جلسه دادرسی حضور یابد، نباید محکمه را تجدید کرد و سبب اطاله دادرسی شد. 

رئیس قوه قضاییه: وقتی پرونده‌ای به قاضی ارجاع می‌شود تحقیق کند ببیند در صلاحیتش هست یا نه؛ نه اینکه بعد از ۲ ماه که پرونده پیش شما بود تازه قرار عدم صلاحیت بزنید

قاضی‌القضات تصریح کرد: وقتی پرونده‌ای به یک قاضی ارجاع می‌شود، او باید به سرعت بررسی کند که آیا موضوعِ این پرونده در صلاحیتش می‌باشد یا خیر؟ نباید اینگونه باشد که قاضی، ابتدا وقت نظارت تعیین کند و سپس پس از گذشت دو ماه اعلام کند که پرونده‌ی ارجاع شده در صلاحیتش نمی‌باشد!

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: باید در جهت تسهیل و تسریع خدمات‌رسانی حقوقی و قضایی به مردم از فناوری‌های الکترونیکی بهره همه‌جانبه بگیریم؛ به همین منظور ضرورت دارد که زیرساخت‌های بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند در کلیه مراجع و مراکز قضایی تمهید شود و ما در این راستا گام‌های موثری برداشتیم.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «پوریانی» رئیس کل دادگستری استان مازندران به ذکر نکات و مطالبی در رابطه با عملکرد و وضعیت نیروی انسانی و تجهیزاتی واحدهایی قضایی این استان پرداخت.

وی در ادامه گفت: علاوه بر روز سه‌شنبه‌ها که روز دیدارهای مردمی است، در سایر روزها نیز درب اتاق من به روی مراجعین و همکاران باز است.

همچنین در این جلسه، نمایندگان قضات، کارکنان و سازمان‌های تابعه قضایی استان مازندران نیز به طرح مطالب و نقطه‌نظرات خود پرداختند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در بدو ورود به مازندران، طی مصاحبه‌ای با اشاره به اهداف سفر هیئت عالی قضایی به این استان، اظهار کرد: در جریان سفر به استان مازندران ضمن سرکشی به شهرستان‌ها و مناطق مختلف این استان تلاش خواهیم کرد تا در حد مقدور مسائل و مشکلات قضایی و حقوقی این استان را برطرف کنیم. از سوی دیگر تلاش خواهیم کرد به آن دسته از مسائل و مشکلاتی را که مرتبط با قوه مجریه است، اما دستگاه قضایی می‌تواند در رفع و ارتقای آنها نقش‌آفرین باشد، ورود کنیم.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: مردم استان مازندران مردمانی متدین و سختکوش هستند و این استان، منطقه‌ای عالم پرور و شهید پرور محسوب می‌شود. امیدواریم بتوانیم در راستای رفع مسائل و مشکلات این استان گام‌هایی موثر برداریم.

رئیس قوه قضاییه: در سفر به استان مازندران تلاش خواهیم کرد مسائل و مشکلات قضایی و حقوقی این استان را برطرف کنیم

شایان ذکر است فرزند شهید والامقام عبدالله جعفرزاده به نمایندگی از خانواده‌های معظم شهدا، ایثارگران و مردم شهیدپرور استان مازندران، مَقدم رئیس قوه قضاییه و هئیت همراه را به این استان گرامی داشت.

در حال تکمیل ‌.‌..

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.