• تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۲
  • کد خبر : 19439
  • چاپ خبر
افتتاح مرکز تحقیقات گوهرشناسی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد

افتتاح مرکز تحقیقات گوهرشناسی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد

مرکز تحقیقات زمین‌شناسی و گوهرشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با هدف تقویت تحقیقات علمی و توسعه دانش در حوزه‌های زمین‌شناسی و گوهرشناسی راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، دکتر شهرام بیک‌پور عضو هیئت علمی و رئیس مرکز تحقیقات زمین‌شناسی و گوهرشناسی در واحد علوم و تحقیقات، گفت: صنعت گوهرسنگ از معدن تا بازار با چالش‌ها و معضلات متعددی دست به گریبان است، علاوه بر این، ناتوانی در دسترسی به بازارهای جهانی موجب شده، بسیاری از محصولات و تولیدات به‌فروش نرسد. نابسامانی‌های قوانین و دشواری راه‌اندازی کسب‌وکار در این حوزه، دو چالش عمده‌ای است که کم‌توجهی به آنها مانع رشد صنعت گوهرسنگ شده است.

وی افزود: این مرکز با در اختیار داشتن مجرب‌ترین کارشناسان و محققان دانشگاهی از موسسات و دانشگاه‌های معتبر در این مجموعه و همچنین با داشتن ابزارآلات تخصصی گوهرشناسی، پتروگرافی، بافت‌شناسی و کارگاه‌های گوهرتراشی می‌تواند اقدام به آموزش‌های تخصصی و دانشگاهی و کاربردی در رشته‌های گوهر شناسی، گوهرتراشی، کاروینگ، طراحی و ساخت جواهرات کرده و به کارآموزان در پایان هر دوره آموزشی ( به شرط قبولی در آزمون پایان دوره) گواهینامه اعطاء کند.

بیک‌پور به اهداف بلند مدت و کوتاه مدت مد نظر در این مرکز تحقیقات اشاره کرد و ادامه داد: در این مرکز تحقیقات، اهداف بلند مدتی از جمله شناسایی، طبقه‌بندی و تعیین ویژگی‌های ذخایر موجود گوهرها در کشور و کشورهای همسایه و انجام مطالعات کاربردی در نحوه شکل‌گیری ذخایر گوهرسنگ‌ها به‌منظور ارائه الگوهای اکتشافی، انجام مطالعات عملی در زمینه شناسایی بلورهای مصنوعی و طبیعی به‌منظور ایجاد مرکز علمی استاندارد برای شناسایی گوهرها و انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه تولید بلورهای مصنوعی به‌منظور ایجاد زمینه ورود تجاری کشور در تولید گوهرهای مصنوعی در صنعت طلا و جواهر در دست پیگیری است.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات زمین‌شناسی و گوهرشناسی واحد علوم و تحقیقات، ارائه خدمات تخصصی و علمی شناسایی گوهرها به پژوهشکده میراث فرهنگی، خزانه جواهر بانک مرکزی و صنعت طلا و جواهر کشور، انجام مطالعات کاربردی در زمینه به‌سازی گوهرها، تاسیس پژوهشکده گوهر شناسی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی اعضای هیئت علمی داخل و خارج کشور در رشته‌های مختلف گوهرشناسی، شیمی، فیزیک، زمین‌شناسی و مواد برای انجام مطالعات بین رشته‌ای و انجام پژوهش‌های کاربردی مورد استفاده در صنعت و تربیت متخصص و پژوهشگر کارآمد درشاخه‌های مختلف علوم گوهرشناسی از دیگر اهداف مورد توجه در این مرکز است.

بیک‌پور گفت: آزمایشگاه گوهر شناسی سه بخش مطالعاتی، پایه، متوسط و پیشرفته دارد که یکی از اهداف فعلی تامین و تجهیز فضای آزمایشگاهی موجود با ابزار و تجهیزات موجود در واحد علوم و تحقیقات جهت انجام مطالعات پایه و متوسط است.

وی با بیان اینکه مرکز گوهرشناسی در نظر دارد در ابعاد مختلف آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص گام بردارد و یکی از این اقدامات، برگزاری دوره‌های تخصصی گوهرشناسی، طراحی جواهر و گوهرتراشی است، تصریح کرد: در مرکزگوهر شناسی با به کار بردن علم پیشرفته و تجربه‌های کارشناسان خبره، می‌توان جواهر اصلی را از تقلبی تشخیص داد و سپس برای جواهرات شناسنامه‌های دیجیتالی صادر کرد.

وی خاطرنشان ساخت: این شناسنامه‌ها مطابق با استانداردهای بین المللی صادر می‌شوند و هرگز نمی‌توان آن‌ها را جعل کرد. این شناسنامه‌ها دارای کدهای رهگیری و عکس‌های درج شده در سامانه هستند.
دکتر بیک‌پور از انعقاد تفاهم نامه همکاری با موسسات بین المللی مانند GSI ویا IIG جهت بالا بردن سطح اعتبار موسسه گوهر شناسی و تاسیس یک آزمایشگاه استاندارد در آینده نزدیک، خبر داد.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.