- تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۴
- کد خبر : 23658 چاپ خبر

سوخو ۷۵ خطرناکترین سلاح مسکو رونمایی شد + عکس
جنگ روسیه در اوکراین اولویتهای تولید دفاعی مسکو را تغییر داده است، به طوری که کرملین ایده سرمایهگذاری در پروژههای هوایی جدید و پرهزینه را کنار گذاشته و عمدتاً بر تولید توپخانه، پهپادها، موشکها و سیستمهای تسلیحاتی که به فوریت در میدان جنگ مورد نیاز هستند، متمرکز شده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرفوری، وب سایت ایتالیایی «اینساید اور» ( Inside Over) در مقاله ای به سرنوشت جنگنده روسی سوخو-۷۵ که برای اولین بار تقریباً چهار سال پیش، از آن رونمایی شد، اشاره داشته و ادعا می کند که این جنگنده به سرعت از یک مدل امیدوارکننده به یک پروژه توهمی تبدیل شده که فقط روی کاغذ امکان تحقق آن وجود دارد.
نویسنده مقاله «پائولو مائوری» است که در گزارش خود می نویسد که این هواپیما برای اولین بار در ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۱ در میان هیاهوهای فراوان در نمایشگاه بین المللی هوایی MAKS که هر دو سال یکبار در روسیه برگزار می شود، ظاهر شد و به عنوان یک هواپیمای رادارگریز نسل پنجم جدید معرفی گردید.
مائوری به بسیاری از ویژگیهای سوخو ۷۵ اشاره می کند. بر اساس تحلیل این نویسنده، طراحی سوخو ۷۵ عمدتاً از جنگنده سوخو ۵۷ الهام گرفته شده است. همچنین، باله های عمودی کاملا متحرک این جنگنده V شکل هستند و دماغه آن بسیار شبیه دماغه سوخو ۵۷ است. با این حال، از آنجایی که دارای یک موتور واحد است، ورودی هوای آن کاملاً متفاوت است و در یک زاویه تیز، زیر کابین خلبان با یک دیواره در خط مرکزی قرار می گیرد.
نویسنده می گوید از زمانی که از مدل تمام مقیاس هواپیما در فرودگاه ژوکوفسکی مسکو در سال ۲۰۲۱ در نمایشگاه بین المللی هوایی MAKS رونمایی شد و به دنبال آن، در نمایشگاه هوایی دبی در نوامبر همان سال هم شرکت کرد، هواپیما به طور کامل ناپدید شده و به چیزی بیش از یک پروژه روی کاغذ تبدیل نگردید.
پائولو مائوری اشاره می کند که اطلاعات موجود در مورد سوخو ۷۵ از زمان رونمایی تاکنون، زیاد نبوده و صرفا بر اساس اظهارات مقامات ارشد شرکت «روزوبورن اکسپورت» (Rosoboronexport) و یو ای سی (UAC) بوده است که در واقع به پیشرفت های فنی هواپیما نمی پردازند، بلکه به جنبه های سیاسی و تبلیغاتی محدود می شوند.
لازم به ذکر است که در چهاردهمین دوره نمایشگاه بین المللی هوایی (Aero India 2023) که از ۱۳ تا ۱۷ فوریه ۲۰۲۳ در هند برگزار شد، مدیرعامل روزوبورن اکسپورت به مقامات هندی پیشنهاد همکاری برای توسعه جنگنده تاکتیکی سبک جدید سوخو ۷۵ را به عنوان بخشی از پروژه تقویت مشارکت نظامی دوجانبه بین هند و روسیه در زمینه تسلیحات، ارائه کرد.
همچنین، الکساندر میخیف، مدیرعامل روزوبورن اکسپورت در فوریه ۲۰۲۴ در نمایشگاه جهانی تجهیزات دفاعی ریاض گفت که سوخو ۷۵ با طراحی خاصش «مهم ترین محصول» برای توسعه مشترک سیستم های هوایی پیشرفته روسیه و خاورمیانه خواهد بود.
در ۲۱ فوریه، در جریان نمایشگاه بینالمللی دفاع IDEX 2025 در ابوظبی، میخیف بار دیگر تاکید کرد که شرکت او در حال تبلیغ سوخو ۷۵ در خاورمیانه است و در حال انجام مشاوره در مورد طراحی، مشخصات فنی و امکان توسعه مشترک سیستم ها و ماژول ها است.
همچنین، در نوامبر ۲۰۲۴، سرگئی کورتوکوف، معاون مدیر کل یو ای سی (بزرگترین شرکت هوانوردی دولتی روسیه) اظهار داشت که این شرکت «علیرغم تحریمها به توسعه جنگندههای تاکتیکی نسل پنجم ادامه می دهد و همه اجزای هواپیمای سوخو ۷۵ به سطح پیشرفته ای از توسعه رسیدهاند.»
کورتوکوف توضیح داد که پروژه سوخو ۷۵ بسیار وسیع است و به تولید یک هواپیما محدود نمی شود. این پروژه شامل توسعه یک سیستم یکپارچه از هواپیماها می شود که قادر به تعامل با یکدیگر هستند. البته لازم به ذکر است که سوخو ۷۵ کلیدی ترین بخش این پروژه است.
کورتوکوف با تاکید بر اینکه شرکت یو ای سی “در حال حاضر مشتریانی علاقه مند به خرید هواپیماهای کلاس سوخو ۷۵ دارد”، ابراز امیدواری کرد که وضعیت تحریم ها بهبود یابد تا روسیه بتواند به راحتی به صادر کردن تجهیزات دفاعی خود بپردازد.
تغییر اولویت ها
نویسنده ایتالیایی مقاله اینساید اور استدلال میکند که جنگ روسیه در اوکراین اولویت های تولید دفاعی مسکو را تغییر داده است، به طوری که کرملین ایده سرمایهگذاری در پروژههای هوایی جدید و پرهزینه را کنار گذاشته و عمدتاً بر تولید توپخانه، پهپادها، موشک ها و سیستم های تسلیحاتی که به فوریت در میدان جنگ مورد نیاز هستند، متمرکز شده است. علاوه بر این، روسیه اکنون ترجیح می دهد پروژه هایی مانند پروژه تکمیل هواپیمای سوخو ۳۵ را که قبلاً وارد آن شده بودند، کامل کند و پروژه های بلندپروازانه خود را کنار بگذارد.
مائوری تاکید دارد که جنگنده سوخو ۷۵ از میدان جنگ دور مانده و تنها در نمایشگاه های هوایی قابل مشاهده است. این اتفاق شبیه اتفاقی است که برای «میگ ۳۵ » افتاد؛ زمانی که به عنوان نسخه ارتقا یافته میگ ۲۹ وارد بازار شد اما نتوانست در عرصه جنگ و میدان خود را نشان دهد و صرفا به عنوان یک کالای لوکس در نمایشگاه ها عرضه گردید.
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0