- تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
- کد خبر : 24143 چاپ خبر

زندگی دشوار بازماندگان نسلکشی در اردوگاه آوارگان سودان
بازماندگان جنایت نسلکشی در اردوگاه آوارگان سودان همچنان در جستوجوی اعضای خانواده خود هستند.
موج حمله به اردوگاههای آوارگان در سودان در هفته گذشته با حمله به ۲ اردوگاه تشدید شد؛ حملهای که براساس اعلام سازمان ملل، به فرار ۴۰۰ هزار نفر از یکی از اردوگاهها منجر شد.
بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر درپی حمله به این اردوگاه در دارفور شمالی قتلعام شدند.
به گزارش رویترز، بازماندگان جنایت نسلکشی در اردوگاه آوارگان با وحشت از روز حمله سخن میگویند.
آنها میگویند که فرار ساکنان اردوگاه از دست مهاجمان برای زنده ماندن، از هم پاشیده شدن خانوادهها را درپی داشته است.
برخی از ساکنان اردوگاه که درپی حمله ناچار به فرار شدند، چندمین فرار از خشونتهای ناشی از درگیریهای داخلی را طی ماههای گذشته تجربه میکنند.
گروههای بشردوستانه ضمن محکوم کردن حمله یادشده از آن بهعنوان نسلکشی یاد کردند که بهصورت هدفمند غیرنظامیان متحمل رنج قحطی را هدف قرار داد.
یکی از بازماندگان نسلکشی در زمزم گفت که شاهد مرگ هفت نفر بر اثر گرسنگی و تشنگی بوده است؛ ضمن اینکه خودش در جریان آخرین فرار دچار جراحتهایی شد.
یک منبع پزشکی گفت که ۱۵۴ زخمی را که کوچکترین آنها یک نوزاد ۷ ماهه است، درمان کردهاند؛ تقریبا همه این افراد با گلوله زخمی شده بودند.
آن دسته از ساکنان اردوگاه که موفق به فرار شدهاند، در اقامتگاهی پرازدحام زندگی میکنند؛ پیدا کردن سایه درخت برای آنها خوشبختی بزرگی محسوب میشود.
مقامهای ادارهکننده این اقامتگاه میگویند که پیش از ورود تازهواردان ذخایر آب، غذا و سرپناه دچار کمبود شده بود.
مردم سودان از زمان آغاز جنگ داخلی شاهد و متحمل جنایتهایی بودهاند که شواهد وقوع آنها به تایید نهادهای بینالمللی رسیده است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل درپی تحولات خشونتبار در سودان با انتشار بیانیهای خواستار پایان یافتن این جنگ شد.
وی در این بیانیه با اشاره به اینکه با گذشت ۲ سال از جنگ ویرانگر، سودان همچنان در بحرانی با ابعاد سرسامآور باقی مانده است و غیرنظامیان بیشترین هزینه را میپردازند، گفت: گلولهبارانهای بیرویه و حملههای هوایی به کشتار و معلولیت غیرنظامیان منجر میشوند.
وی تصریح کرد: بازارها، بیمارستانها، مدرسهها، عبادتگاهها و مکانهای آوارگان مورد حمله قرار میگیرند؛ خشونت جنسی بیداد میکند و زنان و دختران در معرض اعمال وحشتناکی قرار میگیرند؛ غیرنظامیان از تجاوزها و سوءاستفادههای آشکار همه طرفهای درگیر رنج میبرند.
در این بیانیه آمده است که تقریبا ۱۲ میلیون نفر از مردم سودان خانههای خود را ترک کردهاند که این امر به بزرگترین بحران آوارگی در جهان تبدیل شده است و بیش از ۳.۸ میلیون نفر از آنها وارد کشورهای همسایه شدهاند.
دبیرکل سازمان ملل در ادامه با تاکید بر اینکه بیش از ۳۰ میلیون نفر سودانی به حمایت بشردوستانه نیاز دارند، اعلام کرد: نیمی از جمعیت سودان معادل حدود ۲۵ میلیون نفر بهشدت گرسنه هستند؛ قحطی دستکم در پنج مکان شناسایی شده است و پیشبینی میشود که این بحران بیشتر گسترش یابد.
گوترش همچنین به موضوع هدف قرار گرفتن امدادگران و کارکنان پزشکی اشاره کرده و تصریح کرد: امدادگران هدف قرار گرفتهاند؛ دستکم ۹۰ نفر از امدادگران از زمان شروع جنگ در سودان جان خود را از دست دادهاند.
در بخشی از بیانیه گوترش آمده است: خدمات اولیه با محرومیت میلیونها کودک از آموزش روبهرو شده است و کمتر از یک چهارم امکانات بهداشتی در مناطقی که بیشترین آسیب را دیدهاند، فعال هستند؛ حملهها به زیرساختها مردم را بدون برق و دسترسی به آب سالم رها کرده است.
گوترش همچنین به اقدامهای سازمان ملل برای مقابله با بحران در سودان اشاره و اعلام کرد: البته نیازها همچنان بسیار زیاد است؛ درگیری و ناامنی، همراه با موانع اداری و کاهش شدید بودجه، کمکهای بشردوستانه را از افزایش حضور خود در بسیاری از مناطقی که بیشترین نیاز به کمک را دارند، باز داشته است.
وی گفت: غیرنظامیان همچنان بار سنگین بیتوجهی طرفین به جان انسانها را تحمل میکنند؛ طرفهای متخاصم علاوه بر تعهدهای خود براساس حقوق بشردوستانه و حقوق بشر بینالمللی، تعهدهایی را برای حفاظت از غیرنظامیان ازجمله در بیانیه جده در ماه مه ۲۰۲۳ پذیرفتهاند؛ چنین تعهدهایی باید به اقدام ملموس تبدیل شود؛ تحقیقات مستقل، بیطرفانه و شفاف در مورد همه گزارشهای مربوط به تخلفات و تخلفات نیز بسیار مهم است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0