- تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
- کد خبر : 24968 چاپ خبر

ابهام در علت مرگ معدنکاران مهماندویه؛ منتظر اعلام نهایی سمشناسی هستیم
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان از برنامهریزی برای مشارکت دادن کارگران در سرمایهگذاریهای اقتصادی در سال سرمایهگذاری برای تولید خبر داد.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ علی نورانی امروز یکم اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: باید کارگران را در آن دسته از سرمایهگذاریها که منجر به تولید میشوند و از انتفاع آنها اطمینان بیشتری داریم، مشارکت دهیم تا کارگران در کنار کار از ظرفیت سرمایهگذاریها نیز بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: همه تلاش ما در استان این است که سرمایههای خرد کارگری را در این بخش به سمت پروژههای جذاب و زودباردهی که اطمینان زیادی به موفقیت آنها وجود دارد سوق دهیم.
وی با بیان اینکه در حال شناسایی اینگونه پروژهها هستیم ادامه داد: برونسپاری پروژهها به تعاونیهای توسعه شهرستانها که سهامداران آنها شهروندان، شاغلان و اهالی کار و تولید شهرستانها هستند، از دیگر برنامههای این اداره کل در سال سرمایهگذاری برای تولید است.
نورانی خواستار تشویق مردم برای حضور در این تعاونیها از سوی رسانهها شد و اضافه کرد: این تعاونیها که در هر شهرستان تنها یک تعاونی آن وجود دارد مبتنی بر سرمایههای خرد مردمی فعالیت میکند. منافع این تعاونیها نیز به همان شهرستان برمیگردد.
اولویتدهی به اشتغال بانوان و اقتصاد دیجیتال در سال ۱۴۰۴
وی ادامه داد: امسال مقرر شده است که در هر شهرستان حداقل سه پروژه مطمئن به تعاونیهای توسعه شهرستانی برونسپاری شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از حمایت این اداره کل از تعاونیهای مصرف، مسکن و تعاونیهای کارگری خبر داد و گفت: حمایت از تعاونیها و توسعه آنها در استان از برنامههای این استان در سال سرمایهگذاری برای تولید است.
نورانی اظهار کرد: استان سمنان با کسب رتبه نخست اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان دانشگاهی توانست فراتر از هدفگذاریها در این بخش اشتغال ایجاد کند. سال گذشته بیش از ۱۸ هزار فرصت شغلی در بخشهای مختلف صنعتی، تولیدی، کشاورزی، خدمات و … در شهرستانهای هشتگانه استان ایجاد شده است.
وی از اولویتدهی به اشتغال فارغالتحصیلان و اشتغال روستاییان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: امسال اولویتدهی به اشتغالزایی برای بانوان و اقتصاد دیجیتال داده شده و اشتغال فارغالتحصیلان و روستاییان نیز همچنان از دغدغههای وزارتخانه در استان است.
وی به موفقیتهای استان در اشغال فارغالتحصیلان دانشگاهی پرداخت و گفت: سال گذشته استان سمنان با چهار هزار و ۳۰۰ اشتغال در بخش فارغ التحصیلان دانشگاهی و با رشد ۱۹۴ درصدی رتبه نخست کشور را در کشور بهدست آورد.
وی به نرخ بیکاری استان در فصول چهارگانه قبلی پرداخت و عنوان کرد: نرخ بیکاری استان در بهار سال قبل ۵.۶، در تابستان ۶.۴، در پاییز ۵.۸ و در زمستان نیز ۵.۴ درصد بوده است.
تعیین ۲ بازرس ویژه برای حادثه مرگبار معدن مهماندویه دامغان
وی با اشاره به حادثه تلخ معدن مهماندویه در دامغان از آن بهعنوان یک حادثه تلخ یاد کرد و گفت: هنوز دلیل قطعی فوت معدنکاران مشخص نشده است. آزمایشات سمشناسی انجام شده است و منتظر پاسخ پزشکی قانونی در اینباره هستیم.
وی از تعیین دو بازرس ویژه این اداره کل برای بررسی کامل این حادثه مرگبار خبر داد و افزود: برای دو بازرس تعیینشده حکم اداری صادر شده است.
وی با بیان اینکه معدن مهماندویه یک معدن ۱۰۰ متری و غیرفعال بوده است، افزود: در زمان حادثه فعالیتی در این معدن صورت نگرفته و معدن غیرفعال بوده است.
وی با بیان اینکه این حادثه هیچ شاهد عینی ندارد، ادامه داد: ابتدا چند معدنکار وارد معدن شدند و سپس تعداد دیگری برای اطلاع از وضعیت آنها رفتند و آنها نیز فوت شدند، لذا هیچ شاهد عینی که از چگونگی حادثه و علت دقیق ورود خبر داشته باشد وجود ندارد.
استفاده از اتباع در دامغان ممنوع بوده است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به ممنوعیت فعالیت کاری اتباع در برخی شهرستانهای استان و از جمله دامغان خاطرنشان کرد: این معدن غیرفعال بوده و از این رو نظارتی بر آن وجود نداشته است.
این عضو کارگروه اشتغال استان با بیان اینکه کارگران اتباع معمولا هیچ گونه آموزش ایمنی ندیدهاند اضافه کرد: کارفرماها باید توجه کنند آن دسته از اتباع که به صورت قانونی بهکارگیری میشوند نیز باید آموزشهای ایمنی لازم را ببینند.
وی با اشاره به اینکه کارگران ایرانی در برخی مشاغل کمتر کار میکنند افزود: این مشاغل در استان احصاء شده و قرار است که کارگران اتباع تنها در اینگونه بخشها، آن هم در شهرستانهایی که اشتغال اتباع مجاز قانونیاست بهکارگیری شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره تکرار حوادث معدنی دامغان در سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۲ و اوایل امسال بهدلیل نبود نظارت جدی، عدم رعایت استانداردها و فقدان تجهیزات ایمنی، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که نظارتهای حاکمیتی، موردی است و امکان نظارت مستمر بر همه فعالیتها عملا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه قانون مسئولیت ایمنی کار را به وضوع برعهده کارفرماها، کارآموزان، استادکاران و کارگران گذاشته است، افزود: با وجود ضروری بودن رعایت دستورالعملها و مقررات ایمنی، کمتر به این مهم توجه میشود.
برنامههای هفته کارگر در استان سمنان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با بیان اینکه ایمنی باید دارای یک سازمان مستقل باشد، افزود: مسئولیت این سازمان براساس قانون با کارفرماهاست. در هر کارگاه باید یک واحد و سازمان برای نظارت بر ایمنی باشد تا با اقدامات پیشگیرانه از وقوع حوادث جلوگیری کند.
نورانی در بخش دیگری به برنامههای هفته کارگر در این استان پرداخت و گفت: حضور تشکلهای کارگری در نماز جمعه، برپایی میز خدمت دستگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در مصلای نماز جمعه، نواختن زنگ کار در مدارس استان، عطرافشانی مزار شهدا، دیدار با خانواده شهدای کارگری، عیادت از کارگران بستری، دیدار با کارگران معلول در مراکز بهزیستی و… از جمله برنامههای هفته کارگر در استان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان از برپایی همایش ایمنی در شهرستان های شاهرود و دامغان در هفته کارگر خبر داد و اظهار کرد: ویزیت رایگان جامعه کارگری، تجلیل از نخبگان کارگری استان و افتتاح خانههای بهداشت کارگری از دیگر برنامههای هفته کارگر در استان است.
وی از پیشبینی برنامههای فرهنگی خبر داد و افزود: امسال همچون سال های قبل نیز مسابقات ورزشی بین جامعه کارگری از جمله برنامههای هفته کارگر در استان است.
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0