به گزارش خبرنگار مهر، پاسخنامه و کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی مقطع دکتری«Ph.D.» (نیمهمتمرکز) سال ۱۴۰۴ روز جمعه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ و دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی مقطع دکتری«Ph.D.» (نیمهمتمرکز) سال ۱۴۰۴ روز یکشنبه ۳۱ فروردین ماه در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است.
انتخاب رشته محل در آزمون ورودی مقطع دکتری«Ph.D.» (نیمهمتمرکز) سال ۱۴۰۴ از دوشنبه اول اردیبهشت آغاز شده است و این فرآیند تا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ ادامه دارد.
داوطلبان مجاز میتوانند با مطالعه دقیق دفترچه راهنما و بر اساس وضعیت مجاز در دورههای مختلف (روزانه، روزانه – غیردولتی، نوبت دوم، پیام نور، غیردولتی، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی) حداکثر تا ۵۰ کدرشته محل تکمیل کنند.
اسامی معرفیشدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم (مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و …) در دهه اول خردادماه ۱۴۰۴ از طریق درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.
نتایج اولیه به صورت چند برابر ظرفیت پذیرش در هر مجموعه امتحانی، کد ترکیب و بر اساس نمره کل کد ترکیب مربوط، حاصل از میانگین وزنی نمرات خام تراز شده با توجه به ضرایب دروس امتحانی (زبان با ضریب ۱، استعداد تحصیلی با ضریب ۱ و دروس اختصاصی کد ترکیب مربوط، با ضریب ۴) و رتبه آنان در کد ترکیب مربوط با توجه به سهمیه و مجموعه امتحانی که متقاضی در آزمون آن شرکت کرده و سایر موارد اعلام شده است.
پذیرش دانشجو در مقطع دکتری با سه روش «آموزشی- پژوهشی»، «پژوهش محور» و «استادمحور»
بر اساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور» مصوب ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی» سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته، بر حسب هر یک از شیوههای: «آموزشی- پژوهشی» و «پژوهش محور» انجام میشود.
بر اساس ابلاغیه شماره ۲/۵۱۱۳۰ مورخ ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پذیرش دانشجو به روش استادمحور نیز در برخی از مجموعههای امتحانی صورت خواهد گرفت.
متقاضیانی که نسبت به انتخاب رشته اقدام میکنند با توجه به نمره کل اکتسابی کد ترکیب مربوط، کدرشته محلهای انتخابی، سهمیه و حدنصاب تعیین شده توسط مؤسسات و سایر ضوابط، برای مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی (مرحله دوم آزمون) معرفی خواهند شد.
فردی که مجاز به انتخاب رشته شده باشد در صورت نداشتن حدنصاب نمره لازم که توسط مؤسسات تعیین میشود، برای مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی (مرحله دوم آزمون) معرفی نخواهد شد. عدم مراجعه برای مصاحبه، به منزله انصراف از پذیرش است و امکان آزمون کتبی یا مصاحبه مجدد در هیچیک از دانشگاهها و مؤسسات وجود نخواهد داشت.
شرط شرکت در مراحل مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی درج کدرشته محل توسط متقاضیان در فرم انتخاب رشته اینترنتی و کسب حدنصاب کدرشته محل مورد تقاضا است. به عبارت دیگر، اگر متقاضی حدنصاب کدرشته محلی را کسب کرده ولی در زمان مقرر اقدام به انتخاب رشته و درج آن کدرشته محل در فرم انتخاب رشته اینترنتی نکرده باشد، امکان شرکت در مراحل مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی برای ایشان میسر نخواهد بود.
مصاحبه علمی و سنجش عملی و بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری به صورت حضوری انجام میشود
مصاحبه علمی و سنجش عملی و بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (مرحله دوم آزمون) دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت حضوری انجام خواهد شد.
دانشگاهها و مؤسسات مجری مقطع دکتری چگونگی تشکیل پرونده متقاضیان، زمان و مکان برگزاری آزمون، نحوه مصاحبه علمی یا برگزاری آزمون تخصصی را از طریق درگاه اطلاع رسانی خود به متقاضیان اعلام خواهند کرد.
در صورت نیاز و همچنین تشخیص مؤسسه مبنی بر برگزاری آزمون تخصصی، مواد آزمون و ضرایب امتحانی از طریق درگاه اطلاع رسانی دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.
مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی در مؤسسه برای هر متقاضی صرفاً یکبار انجام میشود و عدم مراجعه متقاضیان در این مرحله، به منزله انصراف تلقی شده و برگزاری مجدد مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی برای این متقاضیان امکانپذیر نخواهد بود.
نمره مصاحبه (ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی و همچنین طرحواره در رشته محلهای پژوهش محور) بر اساس شیوه نامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ارسال میشود، لحاظ خواهد شد و دانشگاهها برای همه افراد معرفی شده که در مصاحبه شرکت کردهاند، نمرهای مطابق با شیوه نامه مذکور تعیین و برای گزینش نهایی به سازمان سنجش ارسال میکنند.
اختیار دانشگاهها در تعیین حدنصاب مرحله مصاحبه و طرحواره آزمون دکتری
با توجه به ابلاغیه شماره /۱۴۰۳/۳۷۰۶ دش مورخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در پذیرش مقطع دکتری Ph.D (نیمه متمرکز) از سال ۱۴۰۳ به بعد اختیار دارند برای نمره کل نهایی پذیرش که شامل مجموع نمرات آزمون متمرکز، سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه و همچنین طرحواره (در رشته محلهای پژوهش محور) است، حدنصاب برای هرکدرشته محل تعیین کنند.
دانشگاهها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم بوده و نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ میشود.
الزام پرداخت هزینه انجام بررسی صلاحیتهای عمومی برای داوطلبان معرفی شده به مرحله دوم آزمون دکتری
آن دسته از متقاضیانی که بر اساس حدنصاب تعیین شده دانشگاهها و مؤسسات حداقل در یک یا چند کدرشته محل حدنصاب لازم را داشته و تمایل به شرکت در مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) دانشگاههای ذیربط را دارند، لازم است از طریق درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش از ۱۰ خرداد تا ۱۰ تیر ۱۴۰۴ برای انجام بررسی صلاحیتهای عمومی، نسبت به واریز مبلغ ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار ریال (۴۷۵ هزار تومان) از طریق پرداخت الکترونیک در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش اقدام کرده و سپس نسبت به تکمیل فرم مشخصات بررسی صلاحیتهای عمومی مندرج در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش اقدام و کد پیگیری مربوط را دریافت کنند. متقاضیانی که در این خصوص اقدام نکنند، از مراحل گزینش نهایی حذف خواهند شد.
بر اساس مقررات وظیفه عمومی سالهای تحصیلی مجاز در مقطع دکتری تخصصی ناپیوسته (Ph.D) حداکثر ۶ سال است.
دانشجویان اخراجی تا پایان خدمت دوره ضرورت یا اخذ معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند.
سربازان در حال انجام خدمت، مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت دوره ضرورت نیستند و در صورت قبولی در دانشگاه و نداشتن غیبت، برای برخورداری از معافیت تحصیلی، از خدمت ترخیص خواهند شد.
مشمولان غایب به هیچوجه حق شرکت در این آزمون را نداشته و در صورت شرکت و قبولی، مجوز تحصیل برای آنان صادر نخواهد شد و دانشگاهها نیز مجاز به ثبت نام از آنها نیستند.
آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) مرحله تکمیل ظرفیت ندارد
طبق مصوبه جلسه مورخ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ و جلسه مورخ اول آبان ۱۳۹۸ شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی، در سال ۱۴۰۴ مرحله تکمیل ظرفیت در آزمون دکتری وجود نخواهد داشت.
نحوه پذیرش نهایی متقاضیان آزمون نیمه متمرکز دکتری سال ۱۴۰۴
پذیرش نهایی متقاضیان آزمون نیمه متمرکز دکتری سال ۱۴۰۴ از بین متقاضیانی صورت میگیرد که واجد شرایط ذیل هستند:
۱- براساس اعلام نتایج اوّلیه، مجاز به انتخاب رشته شده باشند.
۲- نسبت به انتخاب کدرشته محلهای تحصیلی در زمان مقرر اقدام کنند.
۳- حدنصاب نمره علمی لازم را در کدرشته محلهای انتخابی کسب کرده و برای مرحله دوم (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) آزمون، توسط سازمان سنجش آموزش کشور معرفی شده باشند.
۴- در مرحله دوم (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) در یک یا چند دانشگاه شرکت کنند.
۵- پذیرش نهایی در هر کدرشته محل مطابق ظرفیت در هر یک از سهمیههای مصوب و پس از کسب حدنصاب نمره کل نهایی توسط متقاضیان، با توجه به سهمیه مربوطه و تأیید صلاحیتهای عمومی انجام میشود.
۶- سهمیههای رزمندگان و ایثارگران و مربیان مطابق ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت آزمون نیمه متمرکز دکتری سال ۱۴۰۴ (دفترچه شماره ۱) اعمال میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0