- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۳
- کد خبر : 26021 چاپ خبر

رشد ۲۲ درصدی شاخص صکوک فرابورس در سال ۱۴۰۳
در پی افزایش ریسک در بازار سرمایه طی سال ۱۴۰۳، شاخص صکوک فرابورس با رشد ۲۲ درصدی از ۷۸۴ به ۹۶۰ واحد رسید. این شاخص نمایانگر بازدهی اوراق بدهی است و رشد آن نشانهای از گرایش سرمایهگذاران به ابزارهای مالی کمریسک تلقی میشود.
اقتصادآنلاین-فرزاد حسنزاده؛ بر اساس آمار منتشرشده از سوی مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامیِ سازمان بورس و اوراق بهادار، شاخص صکوک فرابورس از ۷۸۴ واحد در اسفند ۱۴۰۲ به ۹۶۰ واحد در اسفند ۱۴۰۳ رسید که نشاندهنده رشد ۲۲ درصدی این شاخص در طی یک سال است. این شاخص در سال گذشته روندی صعودی داشته است.
شاخص صکوک، نماگری است که میزان بازدهی اوراق بدهی را نشان میدهد. رشد این نماگر بیانگر آن است که بهدلیل ریسک بالای بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳، مردم برای سرمایهگذاری به سمت اوراق بدهی گرایش پیدا کردهاند.
این اوراق بدهی به دو نوع تقسیم میشوند.
نوع اول، کوپندار نامیده میشود که هم توسط دولت و هم توسط بخش خصوصی منتشر میگردد و شامل اوراقی همچون مرابحه، جعاله، سلف و … است.
نوع دوم، بدون کوپن هستند که فقط توسط دولت منتشر میشوند؛ مانند اوراق خزانه اسلامی که با نام «اخزا» نیز شناخته میشوند.
اصلیترین هدف از انتشار این اوراق، تأمین مالی پروژههای دولتی و بخش خصوصی است. یکی از مهمترین مزایای این اوراق شفافیت بالا و نقدشوندگی بالای آنها به دلیل پذیرش در فرابورس میباشد. رشد بالای شاخص صکوک نشاندهنده تمایل سرمایهگذاران به سرمایهگذاری کم ریسک میباشد.
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0