فهرست عناوین این صفحه
پایگاه خبری اختبار- عمران محمدی خواه متولد ۱۳۷۸ و دانشجوی کارشناسی ارشد پیوسته دانشگاه علوم قضایی است که در آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ موفق به کسب رتبه ۲ حقوق خصوصی شده است.
در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با عمران محمدی خواه در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه و… را خواهید خواند:
لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلیتان بفرمایید.
عمران محمدی خواه هستم، متولد سال ۱۳۷۸ در شهرستان آستانه اشرفیه، استان گیلان. در سال ۱۳۹۷ با کسب رتبه ۵۳ کنکور سراسری و طی مراحل گزینش، در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته دانشگاه علوم قضایی تهران پذیرفته شدم و اکنون سال آخر ارشد هستم.
انگیزهتان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسیارشد بسنده نکردید؟
انگیزه اصلی من حفظ ارتباط با محیط آکادمیک به دلیل تاثیر به سزای آن در به روز نگه داشتن مطالعات و اندوخته ها و استفاده هر چه بیشتر از محضر اساتید با سواد کشور است. علاقه بنده به پژوهش و تدریس نیز در این تصمیم نقش عمده داشته است. همچنین رسیدن به برخی اهداف بلند مدت کاری مستلزم داشتن سطح تحصیلی مناسب است.
از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟
مطالعه بنده در حوزه حقوق خصوصی تدریجی و شایع در تمام دوران کارشناسی و ارشد بوده (به دلیل علاقه وافر). اما با این حال قابل انکار نیست که آزمون دارای ظرافت خاصی است که نیازمند مطالعه متناسب با خود است. این نحوه از مطالعه بنده برای کنکور ۱۴۰۴ تقریبا از ۵ یا ۶ ماه قبل از کنکور بوده که عمدتا شامل تدقیق در تست ها میشد. (حقیر سال قبل هم در کنکور دکتری شرکت کردم و موفق به کسب رتبه دو و قبولی نهایی در دانشگاه شدم ولی متاسفانه به دلیل مشکلات شخصی موفق به دفاع به موقع از پایان نامه و ثبت نام در دوره دکتری نشدم. لذا مقداری از بار مطالعه را در سال قبل متحمل شده بودم.)
به لطف پروردگار امسال مطالعه ی بنده در شرایطی مطلوب و عاری از مانع خاص صورت گرفت.
منابع و شیوه مطالعهتان به چه شکل بود؟
در طول دوران کارشناسی و ارشد علاوه بر جزوات ارزشمند برخی اساتید، در حوزه مدنی از کتب نویسندگان حقوقی بزرگ کشور از جمله دکتر کاتوزیان، دکتر شهیدی و برخی کتب دکتر صفایی، و برخی کتب دکتر لنگرودی و در حوزه تجارت غالبا از کتب دکتر اسکینی و کاویانی (تجارت سه) بهره بردم.
برای مطالعه آزمونی کتب مختلفی مانند شرح قانون مدنی بیات و شرح علی فلاح و خلاصه مهدی فلاح خاریکی در حوزه مدنی مطالعه شد.
برای تجارت خلاصه کتاب معتمدی و رجوع موردی به کتاب رشیدی نسب کمک شایانی کرد.
مطالعه کتب خلاصه را در طول مدت تحصیل برای یادآوری آموخته ها انجام می دادم.
برای تست کتاب دکتر قربانی را قویا توصیه میکنم چه مدنی و چه تجارت.
برای متون فقه اگرچه منابع متعددی وجود دارد اما بنده با تکیه بر ترجمه عربی به فارسی سراغ این درس رفتم و از کتاب توضیحی یا تست استفاده نکردم چون عمدتا با فهم متن عربی می توان به سوالات متون فقه پاسخ داد. به داوطلبان نیز توصیه می کنم از مطالعه کتب بدون متن عربی خودداری کنند و متون فقه را مانند مدنی مطالعه نکنند.
برای زبان انگلیسی از کتاب لغت ۱۱۰۰ واژه استفاده کردم. قبلا ۵۰۴ و کتب گرامر مثل grammar in use رو هم مطالعه کرده بودم.
منابع مطالعهتان را چطور انتخاب کردید؟
کتب مرجع به توصیه اساتید و کتب خلاصه و تست به توصیه دوستان دارای تجربه انتخاب شد. دیدن مصاحبه نفرات برتر سال های قبل در سایت اختبار نیز تاثیر بسزایی در ارزشیابی کتب و دریافت بازخورد داشت.
بیشتر روی چه منابعی سرمایهگذاری کردید؟
برای آزمون بیشتر روی کتاب های تستی معرفی شده و کتب خلاصه تمرکز کردم چرا که مطالعه کتاب مرجع برای آزمون با توجه به زمانی که لازم دارد فایده کافی نخواهد داشت.
برنامه مطالعهتان به چه ترتیبی بود؟
در شش ماه قبل از کنکور بعد از مرور سریع هر مبحث از کتب خلاصه، تست مربوط به آن بحث را از کتب دکتر قربانی میزدم. برای مثال در درس مدنی سه با مطالعه مبحث خیار تبعض صفقه، بلافاصله تست مرتبط با آن را میزدم.
تا قبلا از اتمام یک عنوان درسی ماندند مدنی یا تجارت، سراغ سایر عناوین درسی نرفتم تا پیوستگی مطالب حفظ شود و دید جامعی نسبت به درس حاصل شود.
میانگین مطالعه روزانه ۵ تا شش ساعت داشتم.
سطح سؤالات آزمون امسال را چطور ارزیابی میکنید؟
سطح سوالات نسبت به سال قبل سخت تر بود به نحوی که علی رغم درصد های مشابه پارسال، نمره کل بنده در کارنامه بالاتر رفته است.
برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را انتخاب کردید؟
هم اکنون در بازه انتخاب رشته هستم و تصمیم نهایی نگرفته ام اما قطعا دانشگاه های تهران و بهشتی و سایر روزانه های تهران مطمح نظر حقیر می باشد.
رزومهتان برای مرحله مصاحبه چطور است؟
دارای مدرک زبان MSRT می باشم. مقاله ای که پذیرش نهایی شده باشد ندارم.
و حرف آخر؟
سپاس از پروردگار و واسطه فیض عالم وجود حضرت حجت بن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف و با تشکر از والدینم و تمام افراد موثر در زندگی بنده.
و عرض خسته نباشید خدمت شما بزرگواران
سایر مطالب:
- گفتوگو با عمران محمدی خواه؛ رتبه ۲ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
- گفتوگو با ابوالفضل خاکزاد بجستانی، رتبه ۲ دکتری حقوق بینالملل سال ۱۴۰۴
- گفتوگو با عرفان امیرآبادی زاده؛ رتبه ۲ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴
- گفتوگو با مهدی چهرقانی، رتبه ۱ دکتری حقوق نفت و گاز سال ۱۴۰۴
- گفتوگو با علی واحد؛ رتبه ۴ آزمون دکتری فقه و حقوق سال ۱۴۰۴
- گفتوگو با علیرضا غلامی؛ رتبه ۵ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0