• تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
  • کد خبر : 27976
  • چاپ خبر

گفت‌وگو با محمدرضا محمدی؛ رتبه ۴ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴

فهرست عناوین این صفحه Toggle لطفا خودتان را معرفی کنید انگیزه تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی ارشد بسنده نکردید؟ از چه زمان و در چه شرایطی، مطالعه را شروع کردید؟ منابع و شیوه مطالعه تان به چه شکل بوده است؟  منابع را چطور انتخاب کردید؟ بیشتر روی چه منابعی سرمایه

فهرست عناوین این صفحه

پایگاه خبری اختبار- محمدرضا محمدی متولد ۱۳۷۵ و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد تجارت بین الملل دانشگاه شهید بهشتی است که در آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ موفق به کسب رتبه ۴ حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی شده است.

در ادامه گفت‌وگوی اختصاصی اختبار با این رتبه برتر آزمون دکتری ۱۴۰۴ را می‌خوانید.

لطفا خودتان را معرفی کنید

محمدرضا محمدی متولد سال ۱۳۷۵ هستم؛ در کنکور سراسری سال ۱۳۹۶ رتبه ۱۸۳ منطقه دو را کسب کردم و تحصیلات لیسانس حقوق را در دانشگاه اصفهان به پایان رساندم.

در سال ۱۴۰۰ مدال طلای المپیاد حقوق را کسب کردم و در رشته تجارت بین الملل در دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شدم. اکنون نیز در کنکور دکتری، گرایش حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی، رتبه ۴ را کسب کرده ام.

انگیزه تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی ارشد بسنده نکردید؟

انگیزه بنده به دو موضوع عمده برمی گردد: علاقه به تدریس و پژوهش. بنده در همان سالهای ابتدایی ارشد، درس های مقطع کارشناسی را تدریس نمودم. با توجه به انتخاب مسیر تدریس، ادامه تحصیل در مقطع دکتری، هم دانش شخص را در این زمینه عمیق می کند و هم راه را برای هیئت علمی شدن باز می کند. از طرفی، با توجه به تخصصی شدن حقوق، برای تحقیق و پژوهش در این رشته نمی توان صرفاً به ارشد بسنده نمود. به قول یکی از اساتید: مقطع ارشد بدون دکتری، لطف زیادی ندارد. این شد که تصمیم به شرکت در این آزمون گرفتم.

از چه زمان و در چه شرایطی، مطالعه را شروع کردید؟

متاسفانه فضای آموزشی و اقتصادی کشور، تردید های بسیاری را نسبت به ادامه تحصیل در مقطع دکتری ایجاد می کند. بنده نیز تا چند ماه قبل از آزمون، برای ادامه تحصیل تردید داشتم. در  اوایل دی ماه ۱۴۰۳ بالاخره به این تردید ها فائق آمده و شروع به مطالعه منابع کردم. بنابراین زمان مطالعه کمتر از دو ماه بوده است.

منابع و شیوه مطالعه تان به چه شکل بوده است؟

گرایش حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی نسبت به سایر گرایش ها جدید تر است. در ابتدا باید اشاره داشت که این گرایش به عنوان زیر گروه ۵ در آزمون دکتری شناخته می شود. این زیر گروه خود شامل دو گرایش است: حقوق نفت و گاز و حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی. بنابراین دروس گرایش های نفت و گاز و گرایش حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی، یکسان است و علاقه مندان به این دو گرایش باید منابع یکسانی را مطالعه کنند.

 اما منابع این درس شامل سه دسته عمده می شود:

قوانین

مقالات

کتب

قوانین: در رابطه با قوانین، تعدادی از قوانین در کنکور دکتری ارزش بالایی دارند. مثل قانون برگزاری مناقصات و قانون اساسنامه هیات رسیدگی به شکایات قانون برگزاری مناقصات، قوانین و آیین نامه های نفتی (از قبیل قانون نفت ۱۳۵۳، ۱۳۶۶ و اصلاحات آن در سال ۹۰، قانون اساسنامه شرکت ملی نفت ایران، آیین نامه تشخیص قرارداد های مهم نفتی، قانون وزارت نفت، مقررات برنامه چهارم و پنجم توسعه در رابطه با نفت)، قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، قانون محاسبات عمومی کشور مصوب سال  ۱۳۶۶ و آیین نامه معاملات دولتی. همانگونه که مشخص است، تقریباً تمامی قوانین و آئین نامه های مرتبط با نفت، سرمایه گذاری بین المللی و انعقاد قراردادهای دولتی باید خوانده شود.

مقالات: واقعیت آن است که کتب مرجع در این گرایش محدود است. اما این موضوع نباید منجر به این گمان شود که منابع این زیر شاخه، محدود است. در واقع برای موفقیت در این آزمون، بهتر است تمامی مقالات مرتبط با سرمایه گذاری خارجی و نفت و گاز که توسط دکتر شیروی نوشته شده است، خوانده شود. این مقالات از اهمیت زیادی برخوردار اند و می توانند رتبه شما را به خوبی بهبود بخشند

کتب: در رابطه با کتب، بنده به دلیل ضیق وقت، برای درس های زبان عمومی و استعداد تحصیلی مطالعه ای نداشتم. در واقع این دروس را از طریق دانش عمومی خود پاسخ دادم. اما با توجه به صحبت هایی که با رتبه های برتر سال های گذشته داشته ام، در رابطه با درس زبان بهتر است از تست های گذشته این درس و کتاب oxford word skills و گرامر مجموعه کتاب های خط سفید استفاده کرد. البته اگر سطح زبان شما به نسبت خوب است، تست های سال گذشته کفایت می کند.

برای استعداد هم اگر پایه ریاضی شما ضعیف است، بهتر است به تست های تحلیلی و مفهومی (در ابتدا و انتهای دفترچه) بپردازید و تست های ریاضی را سفید بگذارید.

اما منابع اختصاصی دو منبع بسیار مهم دارد:

حقوق تجارت بین الملل تالیف دکتر عبدالحسین شیروی و حقوق نفت و گاز از همین مؤلف. علاوه بر این منابع، بهتر است دو فصل از کتاب حقوق اقتصادی ایشان نیز مطالعه شود ( فصل نهم و دهم). اگر داوطلب زمان مناسبی دارد، می تواند حقوق داوری بین الملل ایشان را نیز مطالعه کند. از آنجایی که چند سوال ابتدایی در تست ها از حقوق تعهدات طرح می شود، لازم است که شخص به این درس نیز مسلط باشد. برای این مبحث منابع مختلف است و میتوانید از آثار دکتر کاتوزیان یا صفایی استفاده کنید

 منابع را چطور انتخاب کردید؟

شیوه مطالعه بنده در ابتدا خوانش جزوات اساتید مطرح گرایش حقوق تجارت بین الملل بود. اما پس از مدتی متوجه شدم که چنین جزواتی با وجود ارزش بالای علمی، برای آزمون کارایی زیادی ندارند. به همین دلیل پس از مدتی به توصیه یکی از دوستانم که در سال گذشته رتبه خوبی در این آزمون کسب کرده بودند، عمل کردم و شروع به خوانش منابع آزمونی کردم.

بیشتر روی چه منابعی سرمایه گذاری کردید؟

دو کتاب نفت و گاز و حقوق تجارت بین الملل. اینها منابع اصلی هستند و حتماً باید مطالعه شود. بعد از این بحث قوانین مطرح میشود که باید به خوبی به آنها مسلط بود.

برنامه مطالعاتی تان به چه ترتیبی بود؟

بنده هر مطلبی را که مطالعه می کردم، به شیوه ای اصولی خلاصه برداری می کردم. یکی از دلایلی که در زمانی کوتاه، به این رتبه رسیدم همین بود. سپس در ابتدای روز، در حد نیم ساعت خلاصه های روزهای گذشته را مرور کرده و سپس به مطالعه منابع جدید می پرداختم. از آنجا که قوانین فرار هستند، چند روز قبل از آزمون را نیز به مطالعه این منابع اختصاص دادم.

سطح سوالات آزمون امسال را چطور ارزیابی میکنید؟

سوالات زبان تقریبا هم سطح پارسال بود اما استعداد تحصیلی به نسبت سخت شده بود. در دفترچه اختصاصی نیز، سوالات نفت و گاز به صورت چالشی تری طرح شده بود. با این حال باقی سوالات، استاندارد بود.

برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را انتخاب میکنید؟

تنها سه دانشگاه در مقطع دکترا این گرایش را ارائه می دهند: شهید بهشتی، تهران و تربیت مدرس. به دلیل آشنایی با فضای بهشتی و اراداتی که به اساتید این دانشگاه دارم، اولویت اصلی بنده این دانشگاه است اما دانشگاه تهران نیز جزو گزینه های اصلی بنده خواهد بود.

رزومه تان برای مرحله مصاحبه چطور است؟

بنده مدال طلای المپیاد حقوق دارم و از این لحاظ در مرحله مصاحبه می توانم به  حد نصاب خوبی از امتیازات برسم. علاوه بر این، در حال نوشتن مقاله ای هستم که امیدوارم به مرحله داوری یا چاپ برسد.

توصیه تان به داوطلبان آزمون های حقوقی چیست؟

با توجه به تجربه ای که در آزمون های ارشد و دکترا دارم، توصیه میکنم که حتما از راهنمایی های نفرات برتر سال های گذشته استفاده کنند. در آزمون های حقوقی منابع بسیار مهم هستند. چه بسیار داوطلبان مستعدی که به دلیل خواندن منابع اشتباه، از رسیدن به موفقیت باز مانده اند. بنابراین بهتر است این مهم را جدی بگیرند. از طرف دیگر سعی کنند که گپ تحصیلی نداشته باشند و بلافاصله بعد از ارشد، در کنکور دکترا شرکت کنند

و حرف آخر؟

شرکت در دکترا همیشه با تردید های خاصی همراه بوده است. بنده نیز برای ادامه مسیر تا حدی تردید داشتم. با این حال از خانواده، دوستان و شاگردانم ممنونم که بنده را تشویق به ادامه مسیر کردند.

کارنامه محمدرضا محمدی؛ رتبه ۴ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴

سایر مطالب:

  • گفت‌وگو با محمدرضا محمدی؛ رتبه ۴ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با رضا قهرمانی‌نژاد؛ رتبه ۵ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمد بانیانی، رتبه ۳ دکتری حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با عمران محمدی خواه؛ رتبه ۲ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با ابوالفضل خاکزاد بجستانی، رتبه ۲ دکتری حقوق بین‌الملل سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با عرفان امیرآبادی زاده؛ رتبه ۲ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با مهدی چهرقانی، رتبه ۱ دکتری حقوق نفت و گاز سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با علی واحد؛ رتبه ۴ آزمون دکتری فقه و حقوق سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با علیرضا غلامی؛ رتبه ۵ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.