• تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰
  • کد خبر : 28989
  • چاپ خبر
ارزآوری یک میلیارد دلاری فولاد خوزستان/ چالش قطعی برق همچنان پابرجاست

ارزآوری یک میلیارد دلاری فولاد خوزستان/ چالش قطعی برق همچنان پابرجاست

شرکت فولاد خوزستان با اختصاص نزدیک به یک درصد از سهم صنعت فولاد در تولید ناخالص داخلی کشور، در نمایشگاه ایران اکسپو از دستاوردها، چالش‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای خود سخن گفت. مدیرعامل این شرکت در نشست خبری با اشاره به نقش پررنگ فولاد خوزستان در بازار داخلی و صادرات، از رکوردشکنی‌های تازه، اقدامات زیرساختی و فعالیت‌های اجتماعی گسترده این مجموعه خبر داد.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ فولاد خوزستان نزدیک به یک درصد از سهم پنج درصدی صنعت فولاد در تولید ناخالص داخلی کشور (GDP) را به خود اختصاص داده است.

 در جریان نمایشگاه ایران اکسپو، نشست خبری شرکت فولاد خوزستان با محوریت ارائه گزارش عملکرد سال گذشته، در سالن ۷ این نمایشگاه برگزار شد.

ابراهیمی، مدیرعامل فولاد خوزستان، در این نشست گفت: سال ۱۴۰۴، سالی سرنوشت‌ساز برای صنعت فولاد کشور خواهد بود. طی دهه‌های گذشته، فولاد خوزستان در بسیاری از تعهدات خود موفق عمل کرده است، اما توسعه زیرساختی متناسب با این پیشرفت‌ها صورت نگرفته بود. اکنون با پیوستن مجموعه‌های فولاد شادگان و فولاد شادی به این شرکت، ظرفیت تولید محصولات نهایی به حدود ۵ میلیون تن رسیده و فولاد خوزستان از این نظر در جایگاه دوم کشور قرار دارد.

وی ادامه داد: فولاد خوزستان حدود یک درصد از سهم پنج درصدی صنعت فولاد در GDP کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین این شرکت به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده محصولات نیمه‌نهایی در کشور، ۳۷ تا ۳۸ درصد بازار این حوزه و ۲۰ درصد از بازار داخلی را در اختیار دارد. در بورس کالا نیز، فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۳ به بزرگ‌ترین عرضه‌کننده محصولات نیمه‌نهایی تبدیل شد.

سهم پررنگ فولاد خوزستان در تولید ملی

ابراهیمی در ادامه تصریح کرد: در بخش محصولات اسفنجی، پس از راه‌اندازی پروژه بزرگ «سکه» که در سال ۱۴۰۲ توسط رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی افتتاح شد، فولاد خوزستان نقش چشمگیری در تولید ملی ایفا کرده است. سال ۱۴۰۲ برای شرکت سال موفقی بود؛ به‌گونه‌ای که بیشترین تأمین بازار داخل در همین سال انجام شد. با این حال، محدودیت‌های برقی خسارت‌های جدی به صنعت وارد کرد؛ به‌طوری‌که فولاد خوزستان حدود ۲۵ درصد از درآمد خود را در این حوزه از دست داد. این محدودیت‌ها عمدتاً به دلیل سیاست‌های کلان کشور در حوزه انرژی اعمال شده‌اند.

مدیرعامل فولاد خوزستان اظهار داشت: در بخش صادرات، این شرکت طی چهار سال گذشته با صادرات بیش از ۵۶ درصد از محصولات فولادی کشور، به بزرگ‌ترین صادرکننده این بخش تبدیل شده است. در سال ۱۴۰۳، حدود یک میلیارد دلار ارزآوری داشته که این ارز به‌طور کامل در سامانه‌های رسمی عرضه شده است.

چالش‌ها و پیشرفت‌ها در احداث نیروگاه

او افزود: توسعه و تولید پایدار از محورهای اصلی آینده فولاد خوزستان است. پروژه‌های توسعه‌ای متعددی تعریف شده‌اند که یکی پس از دیگری به سرانجام رسیده‌اند؛ از جمله می‌توان به تکمیل فاز نهایی فولاد شادگان اشاره کرد که تا پایان سال گذشته به مرحله تولید رسید.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی نیز اقدامات موثری انجام شده است. احداث نیروگاه اختصاصی فولاد خوزستان با چالش‌های بسیاری روبرو بوده است. مطابق با اهداف سند ۱۴۰۴ که تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را پیش‌بینی کرده، فولاد خوزستان پروژه‌های نیروگاهی متعددی را در دستور کار قرار داده است. از جمله این پروژه‌ها، احداث سه واحد نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی است که فاز اول آن در حال نصب بوده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری وارد مدار شود. همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت در مراحل نهایی راه‌اندازی قرار دارد و تا یک ماه آینده به شبکه برق کشور متصل خواهد شد.

وی تأکید کرد: با وجود چالش‌های موجود، فولاد خوزستان همچنان یکی از پیشگامان صنعت فولاد کشور است و با قدرت در مسیر توسعه و پایداری حرکت می‌کند.

اقدامات اجتماعی فولاد خوزستان

ابراهیمی در ادامه نشست خبری با اشاره به فعالیت‌های اجتماعی شرکت فولاد خوزستان گفت: با توجه به چالش‌های متعدد موجود در استان خوزستان که همواره دغدغه مجموعه ما بوده است، تلاش کرده‌ایم رویکردی درمان‌محور نسبت به مسائل در پیش بگیریم. هرچند ممکن است اقدامات انجام‌شده از نظر عمق تأثیر، کامل نباشد، اما تمام توان خود را برای بهبود شرایط استان به کار بسته‌ایم. از جمله این اقدامات می‌توان به ساخت درمانگاه‌ها، اجرای برنامه‌های تهیه جهیزیه برای نیازمندان، مشارکت در آزادسازی زندانیان و حمایت از فعالیت‌های ورزشی و باشگاه‌داری اشاره کرد. این‌ها از جمله مسئولیت‌هایی است که شرکت‌های صنعتی در قبال مسئولیت‌های اجتماعی خود بر عهده دارند.

رکوردشکنی فولاد خوزستان در فروردین ۱۴۰۳

وی با اشاره به رکوردشکنی‌های شرکت در فروردین ۱۴۰۳ گفت: با وجود مذاکرات صورت‌گرفته با وزارت نیرو و تمهیدات برای جلوگیری از اعمال محدودیت‌های برقی در فصل بهار، متأسفانه در فروردین امسال برای نخستین بار با اعمال محدودیت برق روبرو شدیم. با این حال، به همت کارگران، مهندسان و مدیران شرکت، تعمیرات لازم به‌سرعت انجام شد و توانستیم در فروردین ۱۴۰۳، رکورد ۴۰ ساله شرکت را در بخش‌هایی نظیر فولادسازی و احیاء جابه‌جا کنیم. در مجموع، ۹ رکورد اصلی در کارخانه شکسته شد.

این در حالی است که فولاد خوزستان شرکتی با سابقه تأسیس در سال ۱۳۵۳ و آغاز فعالیت فولادسازی در سال ۱۳۶۷ است؛ بنابراین دستیابی به این رکوردها در مجموعه‌ای باسابقه، دستاوردی قابل توجه به شمار می‌رود.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.