به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در دیدار دکتر فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ضمن اظهار تاسف از حادثه اخیر بندر شهید رجایی و درگذشت تعدادی از هم وطنان اظهار کرد: امیدواریم این حادثه دردناک مقدمهای باشد تا درس بگیریم و بتوانیم سطح ایمنی مورد نیاز، نحوه تخلیه، ذخیرهسازی و نگهداری کالاها به شیوه علمی صورت بگیرد تا در آینده کمتر شاهد وقوع چنین حوادثی باشیم.
وی در ادامه گزارشی از مهم ترین فعالیت های دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارائه داد و تصریح کرد: این دانشگاه بیش از ۷۰ سال سابقه علمی فعالیت دارد که تا کنون ۴۰ هزار فارغ التحصیل در رشته های مختلف مهندسی را تربیت کرده است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: این دانشگاه تعداد ۱۸ دانشکده، ۴ پردیس در بندرعباس، ماهشهر، کیش و گرمسار دارد و همواره از گذشته به عنوان یک دانشگاه برنامه محور حرکت کردیم. به طوریکه ما برنامه ۵ ساله راهبردی داشتیم اما با توجه به تاکید دولت برای حرکت در قالب برنامه هفتم توسعه، ما اصلاحاتی در این برنامه اعمال می کنیم تا با برنامه هفتم توسعه منطبق باشد.
وی با اشاره به عضو حدود ۳۰ نفر از اعضای هیات علمی با تجربه و پیش کسوت در شورای راهبردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: مسیر اصلاح برنامه راهبردی دانشگاه در این شورا دنبال می شود.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مهم ترین ماموریت های این دانشگاه اشاره و اظهار کرد: امروز نیز ما سه رویکرد را به عنوان رویکردهای مهم برای سال ۱۴۰۴ در دانشگاه تعیین کردیم؛ به طوریکه کارآمدسازی فعالیتها و ماموریتها، ارتقای بهرهوری از طریق هوشمندسازی و ارتقای رضایتمندی سه ماموریت مهم دانشگاه است.
دکتر رهایی همچنین با اشاره به ضرورت نوآوری در برنامه های آموزشی دانشجویان اظهار کرد: ما از سال ۹۰ تا ۹۳ حدود ۳۶ رشته جدید را در دانشگاه راه اندازی کردیم. به طوریکه این اقدام در سال گذشته نیز ادامه پیدا کرد.
پذیرش دانشجو در رشتههای راهبردی
وی با اشاره به راهاندازی تمامی رشتههای راهبردی در دانشگاه، ادامه داد: سال گذشته یک سری رشتههایی که به عنوان رشته های راهبردی در کشور نام برده شد نظیر عصبی شناختی، علوم فناوری، بیوفتونیک، فوتونیک، اقتصاد انرژی، مهندسی معماری، کوانتوم و غیره را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی کردیم و از بهمن نیز دانشجویان در این رشته ها پذیرش شدند.
رهایی خاطر نشان کرد: قرار است از طرف معاونت علمی و آموزش عالی پشتیبانی ویژه ای از نظر اعطای گرنت اساتید و تاسیس آزمایشگاه های پشتیبان به این رشته ها اختصاص یابد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در سطح ملی نیز مطالعاتی در سطح اقتصاد انرژی، ناترازی انرژی، حکمرانی دیجیتال و غیره مطرح شد در حوزه حکمرانی دیجیتال برنامه جدیدی را تنظیم و تدوین کردیم.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: در زمینههای دریامحور، هوایی، هوش مصنوعی و فناوری های نوظهور نیز برنامه های خوبی در دانشگاه در دست اجرا است. حتی طرح های کلان ملی در زمینه هوش مصنوعی در این دانشگاه انجام می شود.
قرارداد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه امیرکبیر با صنایع دریایی
دکتر رهایی با اشاره به افزایش آمار قراردادهای همکاری های پژوهشی دانشگاه با صنعت گفت: در سال گذشته یک قرارداد ۱۰۰۰ میلیارد تومانی را با سازمان صنایع دریایی منعقد کردیم. این نوع قرارداد با سازمان صنایع هوایی نیز منعقد خواهد شد. ضمن اینکه با معاونت پخش و پالایش وزارت نفت در خصوص هوشمندسازی توزیع نفت، رصد وضعیت صنعت نفت کشور و آموزش نیز همکاری های مشترکی را توافق کردیم. این همکاری ها با سایر حوزه ها اعم از پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی و غیره نیز منعقد خواهد شد.
وی افزود: در دانشگاه صنعتی امیرکبیر سال گذشته توافقی با اتاق بازرگانی برای راه اندازی مدرسه کسب و کار داشتیم به طوریکه محلی در ضلع جنوبی دانشگاه راه اندازی شد و ارائه یک سری دوره های آموزشی آغاز شد. منتظر هستیم محدودیت فضای فیزیکی برطرف شود تا بتوانیم آموزش های خود را توسعه دهیم.
قرارداد با ستاد کل نیروهای مسلح در حوزه هوش مصنوعی
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: در حوزه هوش مصنوعی نیز سال گذشته قراردادی را با ستاد کل نیروهای مسلح منعقد کردیم و قرار شد تمامی فعالیت های این حوزه به دانشگاه صنعتی امیرکبیر واگذار شود. خوشبختانه این موافقت نامه ابلاغ شده و نیازهای مربوط به هوش مصنوعی به این دانشگاه اعلام می شود.
رهایی همچنین افزود: سازمان حمل و نقل جاده ای به لحاظ حجم بسیار بالای اطلاعاتی که دارد از دانشگاه درخواست داشت این اطلاعات را در ابریارانه دانشگاه ذخیره کند. دستیار سامانه هوشمند نیز به این منظور برای این سازمان طراحی خواهد شد.
وی همچنین به نمایه ۴ مجله علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اسکوپوس اشاره و تاکید کرد: علاوه بر آن امسال دو مجله جدید در حوزه شیمی، پتروشیمی و مهندسی نساجی همچنین مجله انرژی را راه اندازی خواهیم کرد. امیدوارم مسیر نمایه شدن را نیز طی کند.
رهایی به فعالیتهای بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد و افزود: تعداد دانشجویان خارجی که سال گذشته جذب دانشگاه شدند معادل کل دانشجویان سه سال اخیر بود به طوریکه حدود ۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند. در نظر داریم تعداد این دانشجویان افزایش یابد.
راهاندازی پارک علم و فناوری مشترک با عمان
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از راه اندازی یک پارک علم و فناوری مشترک با کشور عمان خبر داد و اظهار کرد: مجوز راه اندازی این پارک سال گذشته از وزارت علوم دریافت شد. همچنین رایزنی هایی نیز با یکی از دانشگاه های کشور عمان انجام دادیم. به طوریکه زمین و موقعیت مناسبی برای این امر تخصیص داده شد امیدوارم امسال بتوانیم این پارک را راه اندازی کنیم.
وی با اشاره به بهبود وضعیت خوابگاه های دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: سال گذشته ما درسی به عنوان مهارت های زندگی دانشجویی برای همه دانشجویان دانشگاه ارائه کردیم که می تواند به ایجاد انگیزه و روحیه دانشجویان کمک کند. تصور می کنم اثرگذاری این امر برای دانشجویان بسیار خوب است.
رهایی همچنین به اهمیت بازدیدهای علمی و صنعتی دانشجویان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این بازدید ها با قوت انجام می گیرد.
وی به دو پروژه جدید مهندسی شیمی و دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰سال بود این دو پروژه تعریف شده بود، اما اقدامات آن به کندی پیش می رفت. امیدواریم از پایان اردیبهشت ماه به بعد به تدریج هر ماه یک یا دو طبقه از این دانشکده ها را راه اندازی کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به مذاکره با دانشگاه هنر برای واگذاری زمین خیابان ولیعصر افزود: مذاکراتی نیز با دانشگاه هنر داشتیم و صورتجلسه کتبی انجام شد تا زمین دانشگاه هنر مجاور خیابان ولیعصر را به دانشگاه واگذار کنند تا به عنوان مرکز بزرگ هوش مصنوعی فعالیت خود را شروع کند.
برخی اساتید جوان به خاطر مشکل مسکن از کار با دانشگاه منصرف میشوند
رهایی همچنین مسکن را بزرگترین مشکل اساتید جوان دانست و گفت: این مشکل به حدی جدی است که برخی از اساتید از ادامه کار با دانشگاه منصرف می شوند. بر این اساس ما تسهیلات مختلفی از شهرداری دریافت کردیم تا در خیابان دمشق ساختمانی ۵۰ واحدی را برای مسکن اساتید فراهم کنیم تا آنها در دورههای سه تا ۵ ساله در این مکان اسکان داشته باشند.
رهایی افزود: امروز در دانشگاه های بزرگ دنیا فعالیتهای آموزشی و پژوهشی ادغام شده است و ما نیز نمی توانیم این دو موضوع را از یکدیگر تفکیک کنیم؛ بنابراین امروز بر مبنای داده های پژوهشی است که آموزش خوب نیز ارائه می شود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ما در مسیر فوق سال گذشته تلاش سنگینی با همکاری اساتید داشتیم تا یک سری فعالیتهای پژوهشی در قالب پروژه های بزرگ و کلان در دانشگاه شکل بگیرد و اساتید زیادی در این زمینه فعالیت کنند. بر این اساس پروژه هایی در حوزه مطالعات دریایی، صنایع هوایی، نفت، گاز و پتروشیمی و غیره منعقد کردیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ما در مسیر فوق سال گذشته تلاش سنگینی با همکاری اساتید داشتیم تا یک سری فعالیتهای پژوهشی در قالب پروژه های بزرگ و کلان در دانشگاه شکل بگیرد و اساتید زیادی در این زمینه فعالیت کنند. بر این اساس پروژه هایی در حوزه مطالعات دریایی، صنایع هوایی، نفت، گاز و پتروشیمی و غیره منعقد کردیم.
وی از افت تحصیلی در دانشگاه های کشور پس از شیوع کرونا ویروس خبر داد و افزود: طی این دو سال اخیر برنامه ریزی کردیم و با اقداماتی نظیر تدوین طرح استاد مشاور و غیره میزان مشروطی های دانشگاه صنعتی امیرکبیر حدود ۲۵ درصد در مقایسه با سال ۱۴۰۲ کاهش یافت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0