به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای ظهر پنجشنبه در نشست با تولیدکنندگان اظهار کرد: باور ما آن است که باید از بخش خصوصی حمایت جدی کرد و بدون مشارکت بخش خصوصی نمیتوان بسیاری از مشکلات کشور را حل کرد.
رئیس قوه قضائیه گفت: در جلساتی که با تولید کنندگان و فعالان بخش خصوصی برقرار میکنیم باید از طرح مباحث کلی پرهیز کرد؛ در چنین جلساتی باید به صورت مصداقی و با هدف رسیدن به نتیجه و راهکار، وارد دستور کار شد؛ من حاضرم در موعد نزدیک دیگری، چندین ساعت با شما جلسه بگذارم مشروط بر آنکه شما با مصداق و راهکار در خصوص مشکلاتتان وارد آن جلسه شوید.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: بارها تاکید کردهایم که دستگاههای حکومتی و دولتی باید متقنترین قراردادها را با بخش خصوصی منعقد کنند و به هیچوجه نباید اینگونه باشد که با عوض شدن دولتها، قراردادهای منعقده با بخش خصوصی ملغی شود و چنانچه دولتی با توجیهی عقلانی، بر آن است تا قراردادی را نیز ملغی کند باید خسارت آن را به بخش خصوصی بپردازد.
رئیس عدلیه بیان داشت: وقتی یک تولید کننده برای صادرات محصول تولیدی خود تمهید مقدمات میکند و زیر بار تعهداتی میرود نباید به یکباره بشنود که صادرات محصولش از ناحیه دولت ممنوع شده است! اگر نیز دولت با دلایلی موجه، میخواهد ممنوعیت صادرات آن محصول را مقرر کند، باید بهگونهای اتخاذ تدبیر کند که کمترین زیان نصیب تولیدکنندگان شود.
قاضیالقضات تصریح کرد: بارها تاکید کردهایم که ما کارگزاران حکومتی وقتی نمیتوانیم کاری را انجام دهیم نباید وعده بیجا به مردم و فعالان اقتصادی بدهیم؛ اگر هم وعدهای دادیم و در میانه راه اتفاق غیر مترقبهای رخ داد که عمل به وعده را برای ما ناممکن کرد، باید موضوع را با مردم و فعالان اقتصادی به صورت شفاف در میان بگذاریم و پنهانکاری نکنیم.
حجتالاسلام محسنی اژهای اظهار کرد: برای پیشبرد امور فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان باید میان وزارتخانههای ذیربط همکاری و هماهنگی وجود داشته باشد؛ وقتی ارزی برای واردات یک کالا وجود ندارد چرا ثبت سفارش صورت میگیرد و یک واردکننده و فعال اقتصادی، آن کالا را وارد میکند، اما مدتها در اسکلهها و انبارها میماند و متروکه و فاسد میشود؟
امور را برای تولید تسهیل کنید
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: تأکیدات مؤکد من خطاب به مقامات قضائی در سراسر کشور آن است که امور را برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی تسهیل و تسریع کنند؛ وقتی یک قاضی، یک تولیدکننده و فعال اقتصادی را احضار میکند و او به سبب مشغله نمیتواند در محضر قاضی حاضر شود، اما وکیل و نماینده خود را میفرستد و به واسطه حضور این وکیل یا نماینده، سوالِ موردنظر قاضی پاسخ داده میشود، قاضی ما باید به این موضوع اکتفا کند و نگوید، چون آن تولیدکننده خودش حضور نیافته، پس باید جلب شود!
رئیس دستگاه قضا گفت: به مقامات قضائی و قضات در سراسر کشور تاکید کردهام که تا حد امکان و در مواردی که ضرورت ندارد از ممنوعالخروج کردن، ممنوعالمعامله کردن و مسدودالحساب کردن فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان پرهیز کنند؛ ما نباید ابزار تولید را از تولیدکننده سلب کنیم و به توقیف آنها مبادرت ورزیم، حتی اگر طرف دعوا درخواست کرده باشد؛ چنانچه مشکلی قضائی و حقوقی برای یک تولیدکننده و فعال اقتصادی پیش آمد باید در وهله اول به سایر وثایق و روشها برای برطرف کردن آن مشکل قضائی و حقوقی تمسک جوییم.
رئیس عدلیه تصریح کرد: وقتی یک تولیدکننده یا فعال اقتصادی جرمی مرتکب میشود و برای او مجازات تعیین میشود حتماً نباید این مجازات در قالب حبس باشد؛ گاهی میتوان طبق موازین قانونی این حبس را به جزای نقدی بدل کرد؛ حتی میتوان تمهیداتی اتخاذ کرد که آن تولیدکننده به جای عزیمت به زندان، خدمات عامالمنفعهای ارائه دهد؛ البته مواردی از این دست، نیاز به تدوین قانون دارد؛ شما تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در این زمینه به ما کمک کنید.
قاضیالقضات افزود: بارها تاکید کردهایم که باید میان فردی که آگاهانه جرم و فسادی را مرتکب شده با فردی که زمین خورده و یا خطا و اشتباه کرده تمایز و تفکیک قائل شد؛ حتی فردی که جرم و فساد مرتکب شده را نباید از حیز انتفاع ساقط کرد؛ باید تمهیدات همه جانبهای اتخاذ کرد تا چنین فردی پس از تحمل مجازات به آغوش جامعه بازگردد و احیا شود؛ نباید به گونهای باشد که یک مجرم تا ابد، داغ مجرم بودن بر پیشانیاش ثبت شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0