• تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۲
  • کد خبر : 36521
  • چاپ خبر
آغاز همکاری علمی دانشگاه آزاد و تاتارستان

آغاز همکاری علمی دانشگاه آزاد و تاتارستان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به در اختیار داشتن ۴۰ درصد آموزش عالی و ۵ هزار عضو هیئت علمی گفت: همکاری‌های علمی با انجمن علمی تاتارستان را بدون بروکراسی دولتی آغاز می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، در دیدار با دکتر ریفکات مینیخانوف رئیس آکادمی علوم جمهوری تاتارستان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه، بر ضرورت تدوین یک نقشه راه عملیاتی برای همکاری علمی و فناورانه میان دو کشور تأکید کرد.

وی با بیان اینکه بیش از ده سال است در راستای استحکام روابط علمی و فناورانه ایران و تاتارستان تلاش می‌کند، گفت: از سال ۲۰۱۶ تاکنون تصمیم بر توسعه روابط علمی گرفته شده، اما همکاری‌ها با دشواری‌هایی همراه بوده است. امروز که هفت سال از مسئولیت من در دانشگاه آزاد اسلامی می‌گذرد، با توجه به ظرفیت این دانشگاه که ۵۰ هزار عضو هیئت علمی دارد و ۴۰ درصد آموزش عالی کشور را در بر می‌گیرد، تصمیم دارم بدون بروکراسی‌های دولتی، این همکاری‌ها را پیش ببرم.

دکتر طهرانچی افزود: باید از قالب تصمیم‌سازی‌های کند و پیچیده فاصله بگیریم و با اتکا به ظرفیت‌های داخلی، تصمیم بگیریم و عمل کنیم. همکاری‌های گذشته عمدتاً در سطح علمی بود، اما امروز علم و فناوری در هم تنیده شده‌اند و ما باید به‌سوی همکاری‌های علمی-فناورانه گام برداریم.

وی خاطرنشان کرد: برای شکل‌گیری یک همکاری جدی با آکادمی علوم تاتارستان نیازمند تدوین یک نقشه راه مشخص هستیم. البته می‌توان از ظرفیت‌هایی مانند سازمان همکاری شانگهای نیز بهره برد، اما ما مایلیم مستقیماً و بر پایه توانمندی‌های خود وارد این عرصه شویم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به آمادگی کامل این دانشگاه برای شروع همکاری‌های جدی با سرمایه‌گذاری هدفمند گفت: نگاه ما به آینده است و باید جغرافیای مشترک علم و فناوری بین دو کشور ترسیم شود. ما در حوزه‌های فناوری اطلاعات (IT)، هوش مصنوعی (AI)، کشاورزی، پزشکی و سایر علوم آمادگی کامل برای همکاری داریم؛ چرا که تمامی این ظرفیت‌ها در دانشگاه آزاد موجود است.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی ۱.۵ میلیون دانشجو دارد، تصریح کرد: با این ظرفیت می‌توانیم در هر حوزه‌ای سرآمدهایی را معرفی کنیم. نکته مهم تدوین یک نقشه راه عملیاتی است. ما تفاهم‌نامه را امضا کرده‌ایم و این موفقیت مهمی محسوب می‌شود، اما بدون تدوین تقویم کاری، این تفاهم‌نامه به نتیجه نخواهد رسید.

دکتر طهرانچی افزود: می‌دانم رئیس‌جمهور تاتارستان و شما برای ارتباط با ایران اهمیت قائل هستید. بنابراین پیشنهاد مشخص من تدوین یک نقشه همکاری مبتنی بر فناوری و تعیین گام‌های مشخص برای پیشرفت این همکاری‌هاست تا بتوانیم در سال آینده جلسه‌ای برگزار کرده و میزان موفقیت‌ها را ارزیابی کنیم.

۴۰ درصد درآمد دانشگاه آزاد از طریق فعالیت های فناورانه تامین می شود

وی به معرفی برخی از مسئولان دانشگاه آزاد حاضر در جلسه نیز پرداخت و گفت: دکتر مشکینی معاون فناوری و نوآوری دانشگاه و همچنین مسئول سرمایه‌گذاری در اقتصاد دانش‌بنیان است. لازم به ذکر است دانشگاه آزاد اسلامی هیچ‌گونه بودجه‌ای از دولت دریافت نمی‌کند؛ ۶۰ درصد هزینه‌های آن شهریه‌ای است و مابقی از طریق فعالیت‌های فناورانه تأمین می‌شود.

وی همچنین از دکتر علی‌اکبری، معاون علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه، دکتر میرزاخانی از چهره‌های شناخته‌شده نزد آکادمی علوم تاتارستان، دکتر فیروزفر رئیس دانشگاه آزاد استان تهران که با ۳۳۰ هزار دانشجو و حدود ۱۰ هزار عضو هیئت علمی فعالیت دارد و یکی از دانشگاه‌های سرآمد کشور در حوزه علوم پزشکی است، نام برد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از پیشنهادهای ما جذب اعضای هیئت علمی مشترک است. در حال حاضر آمادگی کامل برای برگزاری برنامه‌های مشترک علمی به زبان انگلیسی داریم. همچنین می‌دانیم که هدف ما همکاری در حوزه‌های علمی و فناورانه است. اکنون در حوزه رایانه‌های کوانتومی (Quantum Computing) نیز به فناوری دست یافته‌ایم و دستگاه‌های مرتبط با کیوبیت را در اختیار داریم.

وی پیشنهاد برگزاری یک نشست علمی سه‌روزه در بهمن‌ماه سال ۲۰۲۶ را مطرح کرد و گفت: قصد داریم ۵۰ نفر از متخصصان آکادمی علوم تاتارستان را در رشته‌های مختلف به این نشست دعوت کنیم و برای هرکدام یک طرف ایرانی مشخص خواهد شد. این نشست در اصفهان برگزار می‌شود و زمینه‌ساز همکاری‌های علمی و پژوهشی خواهد بود، چرا که ارتباط چهره به چهره برای شکل‌گیری تعاملات مؤثر ضروری است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دکتر رنجبر، رئیس پژوهشگاه دانشگاه آزاد، نیز مسئولیت پیگیری این همکاری را بر عهده خواهد داشت و کارگروه جدی‌ای در این زمینه تشکیل می‌شود تا زمان باقی‌مانده اقدامات لازم انجام شود.

طهرانچی در پایان تأکید کرد: ما باید نمونه‌های همکاری موفق ایجاد کنیم و از فرصت‌های پیش‌رو نهایت بهره را ببریم.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.