به گزارش خبرآنلاین، به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز در ادامه برنامه سفر کاری خود به استان اردبیل در جلسه شورای اداری و آیین افتتاح پروژههای ارتباطی استان با تأکید بر اینکه آمارهای توسعه باید در زندگی مردم ملموس باشد، تصریح کرد: «اگر مردم اثر خدمات را احساس نکنند، این آمارها بیمعناست. به همین منظور همکاران وزارت ارتباطات از دیروز در شهرستانهای مختلف استان حضور یافتهاند تا دغدغههای مردم را از نزدیک بشنوند؛ این موضوع از تأکیدات رئیسجمهور محترم نیز هست.»
وزیر ارتباطات با اشاره به اهمیت اقتصاد دیجیتال در مناسبات بینالمللی، اظهار داشت: «یکی از محورهای درگیری قدرتهای بزرگ اقتصادی، بحث فناوری است. بر همین اساس، در برنامه هفتم توسعه، افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی به بیش از ۱۰ درصد هدفگذاری شده است.»
لزوم بهبود کیفیت ارتباطات در اردبیل
وی با بیان اینکه توسعه ارتباطات باید همراه با کیفیت باشد، خاطرنشان کرد: «اتصال بدون کیفیت پذیرفته نیست. پروژههایی که امروز در اردبیل افتتاح شد، به صورت ملموس کیفیت ارتباطات در آن مناطق را بهبود خواهد داد.»
هاشمی از توسعه فیبر نوری و بهرهبرداری از ظرفیتهای نسل پنجم تلفن همراه به عنوان دو محور اصلی توسعه ارتباطات یاد کرد و گفت: «در روستاها نیز با استفاده از ارتباطات سیار و مطابق با تکلیف برنامهای، پوشش ۱۰۰ درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات در دستور کار است.»
وی استان اردبیل را دارای ظرفیتهای منحصربهفرد گردشگری دانست و بر لزوم توسعه زیرساختهای ارتباطی در این مناطق تأکید کرد. همچنین از نمایندگان خواست در تأمین منابع لازم برای پوشش نقاط کمجمعیت یا دارای جمعیت شناور، وزارت ارتباطات را یاری کنند.
وزیر ارتباطات حمایت از تولید محتوای بومی فاخر را دیگر محور فعالیت وزارتخانه برشمرد و افزود: «سازوکارهای حمایت از تولید محتوای فاخر نهایی شده و بهزودی شیوهنامه آن منتشر خواهد شد. تولید محتوای متناسب با ارزشها و فرهنگ بومی، بهویژه در استانهایی مانند اردبیل، از اولویتهای ماست.»
هاشمی با اشاره به بازدید خود از ظرفیتهای پستی در شهر سرعین، بر لزوم تقویت دفاتر پستی تأکید کرد و گفت: «مأموریت ویژهای به همکاران دادهام تا دفاتر پستی استان اردبیل را با نگاه کارشناسی تقویت کنند.»
«جی نف»؛ پیش نیاز دولت الکترونیک و حکمرانی داده محور
وی همچنین پروژه «جی نف» برای استانداردسازی آدرسها را یکی از الزامات حکمرانی دادهمحور دانست و گفت: «همانگونه که «کد ملی» برای افراد ضروری است، «کد پستی» برای حکمرانی داده محور نیز حائز اهمیت است. این موضوع میتواند به توسعه دولت هوشمند و تجارت الکترونیک کمک شایانی کند.»
هاشمی با اشاره به اهمیت پروژه آدرسگذاری استاندارد (جی نف) تأکید کرد: پروژه ملی جی نف پیشنیاز توسعه دولت الکترونیک و حکمرانی دادهمحور است.
به گفته وزیرارتباطات، با اجرای این طرح، استان اردبیل میتواند به عنوان استان پیشرو در این حوزه به کشور معرفی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نتایج سفر اخیر دکتر پزشکیان رئیسجمهوری به جمهوری آذربایجان اشاره کرد و از توافقات شکلگرفته برای استفاده از ظرفیت اردبیل در حوزه ترافیک بینالملل خبر داد که میتواند نقش موثری در توسعه اقتصاد دیجیتال استان ایفا کند.
آغاز اجرای پروژه «ایران دیجیتال» با آموزش مهارتهای نوین
هاشمی در ادامه سخنان خود از آغاز برنامه ملی «ایران دیجیتال» در اردبیل خبر داد و گفت: «این برنامه با هدف آموزش مهارتهای دیجیتال به بیش از یک میلیون نفر در کشور آغاز شده است. در استان اردبیل نیز از امروز بیش از ۶۰ هزار دانشآموز وارد این فرایند خواهند شد.»
وی افزود: «هدف ما، آموزش سواد دیجیتال و آشنایی با فناوریهای نوینی مانند هوش مصنوعی از مقاطع پایین تحصیلی است تا آینده اقتصاد دیجیتال کشور از پایه تقویت شود.»
در پایان، وزیر ارتباطات با قدردانی از مردم اردبیل برای میزبانی گرم خود، ابراز امیدواری کرد این جلسه آغازگر مسیر جدیدی برای توسعه استان باشد.
۵۸۵۸
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0