• تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۶
  • کد خبر : 56330
  • چاپ خبر
سراج: آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر است

سراج: آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر است

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه گفت: حقوق بشر در سیاست آمریکا به ابزاری برای معامله‌گری سیاسی و اعمال فشار به کشورهای مستقل تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر سراج معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در دهمین کنفرانس حقوق بشر آمریکایی گفت: حقوق بشر برای اقدامات سلطه طلبان آمریکایی‌ها به کار می‌رود و حقوق بشر به ابزار سیاسی و انسانی تبدیل شده است.

وی ادامه داد: حقوق بشر آمریکایی ناشی از نگرش نژادپرستی است و از نظر مقام معظم رهبری حقوق بشر آمریکایی رد شده است و بارها تاکید کرده‌اند که ادعاهای آمریکا درباره طرفداری از حقوق بشر صرفاً یک بهانه و ابزاری برای فریب افکار عمومی و اعمال فشار سیاسی است. آمریکا در واقع به حقوق بشر اعتقادی ندارد و مدافع منافع خود و کمپانی‌های خود است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه خاطرنشان کرد: حمایت از حکومت‌های دیکتاتوری و اشغال نظامی افغانستان و عراق و کشتار صدها هزار نفر از مردم این کشورها حکایت از آن دارد که آمریکایی‌ها اعتقاد به حقوق بشر ندارند و در داخل کشور خود نیز به تبعیض نژادی علیه سیاه پوستان و رنگین پوستان ادامه می‌دهد.

سراج گفت: رهبری به فشار اقتصادی آمریکایی‌ها علیه کشورمان اشاره دارند و می‌گویند که حقوق بشر آمریکایی یعنی حمایت از ظلم و ستم و تبعیض و لغو آزادی‌ها در داخل و خارج از آمریکا و آمریکا با ادعای مدافع حقوق بشر بودن می‌خواهد قدرت نرم خود را در دنیا گسترش دهد و این ظاهر حقوق بشری به آمریکا کمک می‌کند تا سیاست‌های خود را در سطح جهانی توجیه کند و مشروع جلوه دهد.

وی با اشاره به استفاده ابزاری آمریکایی‌ها از عنوان حقوق بشر، گفت: آمریکا از اتهام نقض حقوق بشر علیه رقبای خود مانند چین، روسیه و ایران بهره می‌برد تا آنها را در موضع ضعف و انفعال قرار دهد و به این ترتیب سلسله سیاسی و اقتصادی خود را تحکیم بخشد، این رویکرد باعث شده تا در مقابل متهمان خود که ناقض حقوق بشر هستند؛ چشم پوشی کند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه تعریف حقوق بشر را مطابق منافع آمریکایی‌ها دانست و ادامه داد: حقوق بشر در سیاست آمریکا به ابزاری برای معامله‌گری سیاسی و اعمال فشار به کشورهای مستقل تبدیل شده است تا از این طریق خواسته‌ها و منافع آمریکایی‌ها به آنها تحمیل شود. همچنین با استفاده از رسانه‌های تحت کنترل خود، خود را به عنوان تنها مدافع حقوق بشر معرفی می‌کند در حالی که در عمل خود بزرگترین ناقض حقوق بشر است و جنایات گسترده‌ای را در داخل و خارج از کشور انجام می‌دهد.

سراج با بیان برخی از مصادیق نقد حقوق بشر توسط آمریکایی‌ها، ادامه داد: آمریکایی‌ها ۲۰ درصد جمعیت زندانیان جهان را در خود جای داده‌اند و خشونت مسلحانه و نابرابری از جمله بخش‌هایی است که به صورت آشکارا حقوق بشر در داخل آمریکا نقض می‌شود، همچنین حقوق زنان در آمریکا به شدت نقل می‌شود و از هر چهار زن آمریکایی یک نفر به شدت مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد.

وی در همین رابطه افزود: تبعیض نژادی توسط پلیس در آمریکا و همچنین زندان گوانتانامو از دیگر مصادیق نقض حقوق بشر است و البته حقوق کودکان نیز به شدت در آمریکا پایمال می‌شود؛ نقض آزادی بیان از دیگر مواردی است که در داخل آمریکا به عنوان نقض حقوق بشر می‌توان از آن یاد کرد.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه حمایت بی قید و شرط آمریکا از رژیم غاصب اسرائیل از جنایت فلسطینیان را از دیگر موارد نقض حقوق بشر خواند و گفت: ترور فرماندهان ایران از دیگر موارد نقض حقوق بشر آمریکایی‌ها در عرصه بین‌المللی است. حمایت آمریکایی‌ها و حملات رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه و جمهوری اسلامی ایران از دیگر مواردی است که او حقوق بشر را نقض می‌کند.

سراج در بخشی از سخنانش به حمایت‌های آشکار و پنهان آمریکایی‌ها از صدام در ۸ سال دفاع مقدس اشاره کرد و ادامه داد: در حالی که عراق به طور گسترده به بمباران شهرها و استفاده از سلاح‌های شیمیایی علیه غیرنظامیان پرداخته بود، آمریکا و متحدانش به جای محکوم کردن این اقدامات به حمایت از صدام حسین پرداختند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه تصریح کرد: نقش مهم در حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران را آمریکایی‌ها ایفا کردند و صهیونیست‌ها فقط به نیابت از آنها این جنگ را شروع کردند. ورود آنها به این جنگ نشان دهنده ضعف ساختاری رژیم صهیونیستی و ترس واشنگتن از ایجاد جنگ فرسایشی داشت.

سراج گفت: در حملات اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران صدها نفر از جمله زنان، کودکان، ورزشکاران، سالمندان و فرماندهان جان خود را از دست دادند و این‌ها مصداق بارز محروم سازی خودسرانه از حق حیات واقع می‌شود و هدف قرار دادن ساختمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران که محل استقرار خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای بود و همچنین بمباران بیمارستان کرمانشاه و ساختمان هلال احمر تهران به اماکن نزدیک به بیمارستان قلب شریعتی که مراکز درمانی امدادی هستند، نمایانگر بی‌توجهی کامل به الزام رعایت حرمت جان انسان‌ها است.

وی در بخشی از سخنانش یادآور شد: مطابق با ماده ۷۹ پروتکل اول الحاقی به کنوانسیون‌های ژنو و تفاسیر نهادهای حقوق بشری از ماده ۱۹ حقوق مدنی و سیاسی خبرنگاران غیرنظامی که در مناطق غیر مخاصمه قرار دارند به شرط آنکه مستقیماً در مخاصمه‌ها شرکت نکنند، مشمول حمایت‌های کامل از افراد غیرنظامی هستند و حمله به سازمان صدا و سیما که مشغول فعالیت بودند نقض حمایت از خبرنگاران است.

سراج که دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران نیز هست، اظهار کرد: این ستاد ماموریت افشای نقض حقوق بشر آمریکایی را در مجامع بین‌المللی دارد. ستاد حقوق بشر ضمن محکومیت اقدامات ضد آمریکا در حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران به نهادهای بین‌المللی شکایاتی مطرح کرده است و تلاش می‌کند تا صدای ایرانیان را به گوش جهانیان برساند.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.