• تاریخ انتشار : شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۴
  • کد خبر : 27166
  • چاپ خبر
بازار حبوبات یله شد

بازار حبوبات یله شد

بر اساس گزارش های میدانی قیمت لوبیا چیتی افزایش بی سابقه ای یافته است به طوری که قیمت هر گیلوگرم از این محصول ۳۷۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به فروش می رسد و بازار حبوبات به حال خود یله و رها شده است.

– اخبار اقتصادی –

 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم قیمت لوبیا چیتی کماکان در مسیر افزایش قیمت است، بعد از اینکه در سال گذشته قیمت این محصول با افزایش دو برابری به ۳۰۰ هزار تومان رسید اکنون تا ۵۰۰ هزار تومان نیز به فروش می رسد.

با تغییر نرخ ارز مرجع واردات حبوبات از ۲۸,۵۰۰ تومان به ارز مبادله‌ای نزدیک ۷۰,۰۰۰ تومان و از طرفی صادرات بی رویه این محصولات، شرایط برای افزایش قیمت حبوبات فراهم شد.

۱۶۰ تن برنج و لوبیا احتکارشده در اسلامشهر کشف شد

با تغییر نرخ ارز حبوبات نرخ این محصولات از جمله لوبیا چیتی، افزایش قیمت افسار گسیخته ای را در این محصولات شاهد هستیم به طوری که بر اساس مشاهدات میدانی هر کیلوگرم لوبیا چیتی که وابستگی به واردات هم دارد به صورت بسته بندی شده از ۳۷۰ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

بعد از تغییر نرخ حبوبات به نظر می رسد که نظارتی بر قیمت گذاری ها در بازار این محصولات وجود ندارد و این بازار به صورت یله، به حال خود رها شده است و حتی در مواردی شاهد احتکار لوبیا چیتی بر اساس گزارش‌های دریافتی هستیم.

بررسی‌ها حاکی از آن است که این افزایش قیمت، نگرانی بسیاری از خانوارها را در پی داشته و فروشندگان نیز با کاهش توان خرید مشتریان مواجه شده‌اند. یکی از فروشندگان عمده در بازار مولوی تهران می‌گوید: «در کمتر از دو ماه، قیمت لوبیا چیتی تقریباً دو برابر شده و همین موضوع باعث شده بسیاری از مشتریان به سراغ گزینه‌های جایگزین بروند یا خرید خود را محدود کنند.»

خریداری نیز در این ارتباط با گرانی حبوبات می گوید: در شرایطی که شاهد گرانی گوشت قرمز هستیم حبوبات جایگزینی برای تامین پروتئین هستند اما وقتی این محصولات نیز گران می شود دولت باید حداقل جایگزین برای آن در نظر گیرد.

وقفه دو ماه صادرات حبوبات

از سوی دیگر، وزارت جهاد کشاورزی در اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد که با هدف تنظیم بازار داخلی، صادرات سیب‌زمینی و انواع حبوبات از جمله لوبیا، به مدت دو ماه ممنوع شده است. با این حال، به نظر می‌رسد این ممنوعیت هنوز نتوانسته تأثیر ملموسی بر کاهش قیمت‌ها در بازار بگذارد.

در صورتی که مسیر صادرات این محصول دوباره باز شود شاهد گرانی بیشتری در بازار این محصولات در بازار داخلی هستیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.