- تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۶
- کد خبر : 17795 چاپ خبر
هشدار امنیتی درباره رمز ارزها از سوی مجلس صادر شد
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با هشدار نسبت به تهدیدات امنیتی و اقتصادی رمز ارزها، این فناوری را نه راهی برای دور زدن تحریمها، بلکه ابزاری در دست دشمنان برای تسلط بیشتر بر اقتصاد ایران دانست. ابوترابی با تأکید بر اینکه رمز ارزها میتوانند داراییهای دیجیتال کشور را در معرض مصادره قرار دهند، ورود به این عرصه را اشتباه راهبردی خواند و بر ضرورت تقویت مبادلات چندجانبه ارزی با شرکای تجاری تأکید کرد.
ابوترابی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، با تشبیه رمز ارز ها به “رانندگی با خودرو در جادهای تحت کنترل بیگانه”، توضیح داد که این فناوری بر بستر اینترنت شکل میگیرد و اینترنت امروز بهطور کامل در اختیار سازمان های امنیتی مانند سیآیای است. او افزود: “دشمن میتواند هر لحظه به بهانههای واهی، داراییهای دیجیتال ما را مسدود یا مصادره کند، بدون آنکه امکان اعتراضی وجود داشته باشد.”
رمز ارزها؛ ابزاری برای جاسوسی به جای تحریم شکنی
به گفته این نماینده مجلس، ادعای کاربرد رمز ارزها برای دور زدن تحریم ها یک “آدرس غلط” است.
وی تاکید کرد: “دشمن از این ابزار برای جمعآوری اطلاعات تجاری و تسلط بیشتر بر اقتصاد ایران استفاده میکند. ورود به این عرصه نهتنها تحریمها را خنثی نمیکند، بلکه تهدیدات امنیتی را افزایش میدهد.”
هشدار درباره قانونگذاری و تضعیف پول ملی
ابوترابی حتی ورود به حوزه قانونگذاری رمز ارزها را نیز اشتباه خواند و هشدار داد که این اقدام در بلندمدت به “تضعیف پول ملی”منجر خواهد شد. او با اشاره به قواعد پیچیده حاکم بر این فناوری گفت: ما اساساً نمیتوانیم وارد این بازی شویم، چون اولاً اینترنت دست ما نیست و ثانیاً شرایط ایران با دیگر کشورها قابل مقایسه نیست.”
تفاوت ایران با جهان و ضرورت راهکارهای جایگزین
وی در پاسخ به مقایسه ایران با دیگر کشورها گفت: “ما جزو ۵-۶ کشوری هستیم که قواعد بینالمللی برای آنها اجرا نمیشود. حتی در تحریمهای دارویی که نقض حقوق بشر است، جهان ما را رها کرده است. بنابراین چرا باید در حوزه رمز ارزها دنبالهرو دیگران باشیم؟ در حالی که قواعد بین المللی را برای ما رعایت نمی کنند!”
پیشنهاد راهبرد کلان؛ مبادلات چندجانبه ارزی
ابوترابی راه حل واقعگرایانه را تمرکز بر مبادلات دوجانبه و چندجانبه ارزی با شرکای تجاری اصلی دانست و یادآور شد: “۸۵ درصد تجارت ایران با ۴-۵ کشور مانند چین، روسیه، عراق و افغانستان انجام میشود. باید به جای رمز ارزها، این مسیرها را تقویت کنیم.”
این نماینده مردم نجفآباد با تاکید بر لزوم درک واقعیتهای ژئوپلیتیک ایران، خواستار بازنگری در سیاستگذاریهای حوزه پرداختهای بینالمللی شد و تأکید کرد: رمز ارزها نه یک فرصت، بلکه دامی امنیتی-اقتصادی هستند که باید از آن اجتناب کرد.
منبع:
رکنا
خبرنگار گسترش
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0