- تاریخ انتشار : یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۷
- کد خبر : 40097 چاپ خبر
پیش بینی بورس فردا | فعالان بازار سرمایه بخوانند
یک تحلیلگر بازار سرمایه گفت: «بورس تهران معاملات نخستین روز کاری خرداد را با نمایی سبز و تقاضایی پررنگ آغاز کرد؛ بهطوری که حدود ۸۰درصد نمادها در ابتدای بازار سبزپوش بودند. با این حال، خریداران انرژی لازم برای ادامه یک روند صعودی قوی را نداشتند اما در نیمه دوم بازار، با کاهش هیجان ابتدایی و تخلیه فشار فروش روند معاملات کمکم متعادل شد.»
بورس تهران هفته را با رنگ سبز آغاز کرد. ظاهرا سهامداران بوی بهبود از اوضاع جهان پیرامون را شنیده بودند.در تمام دو ماهه اخیر یکی از مهمترین اتفاقاتی که باعث شده که شاخص ریزش نکند، جریان مثبت مذاکرات ایران و امریکا بوده است؛ مذاکراتی که کماکان در جریان است، برهمین اساس هم در شروع معاملات روز شنبه، بسیاری از نمادها با افزایش تقاضا روبهرو شدند و شاخص کل هم مسیر صعودی را در پیش گرفت.
روز گذشته شاخص کل با رشد ۰.۸۵درصدی به محدوده ۳ میلیون و ۱۳۰ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با رشد ۰.۴۲درصدی به محدوده ۹۵۹ هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد روزگذشته نیز در محدوده ۱۴ همت بود که نشان از خروج بازار از وضعیت رکودی دارد.
روز شنبه گروه فولاد یکی از برندگان اصلی بازار بود. نمادهای بزرگ این گروه با رشد قیمت و حجم بالای معاملات همراه شدند. گروههای بانکی و خودرویی هم شرایط نسبتا خوبی داشتند. از نگاه تحلیلگران بازار سرمایه، در حال حاضر بورس در نقطه حساسی ایستاده؛ از یک طرف اخبار خوب میتواند بازار را بالا بکشد و ضررهای گذشته را جبران کند، اما از طرف دیگر، اگر خبری منفی از مذاکرات یا اقتصاد داخلی منتشر شود، ممکن است ورق برگردد، به همین خاطر، پیشبینی میشود که کماکان فعالان بازار با احتیاط حرکت کنند و منتظر باشند، ببینند نتیجه گفتوگوها و در کنار آن وضعیت تولید صنایع بزرگ چه خواهد شد.
روز خوش فولادیها
امیرعباس باقری، تحلیلگر بازار سرمایه میگوید: روزگذشته، نخستین روز معاملاتی هفته در بازار سرمایه، با فضای نسبتا مثبتی آغاز شد و شاخص کل بورس تهران توانست روندی رو به رشد را تجربه کند. در روزهای گذشته هم که اخبار مثبتی از مذاکرات بین ایران و امریکا در رم منتشر شده بود توانسته بود جو روانی بازار را تا حدودی مساعد کند.
این اخبار که به نظر میرسد همراه با نوعی پیشرفت یا دستکم کاهش تنشها در فضای بینالمللی است، بر نگاه فعالان بازار تاثیر گذاشته و باعث افزایش تمایل به خرید در برخی گروههای مهم بورسی شده است.
باقری میافزاید: یکی از گروههایی که دیروز معاملات قابلتوجهی را تجربه کرد، گروه بانکی بود. سهمهای مهم این گروه با افزایش تقاضا مواجه شدند و در برخی نمادهای شاخص، صفهای خرید تشکیل شد. این موضوع نشاندهنده امیدواری فعالان بازار نسبت به آینده مذاکرات و تاثیرات آن بر سیستم مالی کشور است. گروه خودرویی نیز شرایط نسبتا مشابهی داشت و برخی نمادهای پرمعامله در این گروه نیز با رشد قیمت روبهرو شدند.
تبلیغات
به گفته تحلیلگر بازار سرمایه، در میان صنایع بزرگ، گروه فولادی هم دیروز در وضعیت مثبتی قرار داشت. نمادهای مطرح این گروه نه تنها روندی صعودی داشتند، بلکه در برخی موارد با حجم معاملات خوبی همراه شدند. اگر این روند مثبت در روزهای آینده ادامه یابد، میتوان امیدوار بود که بازار سرمایه بتواند بخشی از ضررهای گذشته را جبران کرده و روندی باثباتتر به خود بگیرد.
با این حال، تحلیلگران بازار بر این نکته تاکید دارند که ادامهدار بودن این روند مثبت به شدت به اخبار سیاسی و اقتصادی وابسته است. در حال حاضر، وضعیت بازار شکننده است و در صورتی که خبرهای منفی از مذاکرات یا تحولات اقتصادی داخلی منتشر شود، بازار ممکن است از همین نقطه با فشار فروش مواجه شده و دچار افت شود.
در واقع، بازار در یک وضعیت دوگانه قرار دارد؛ از یکسو پتانسیل رشد در صورت دریافت اخبار مثبت وجود دارد و ازسوی دیگر خطر ریزش در صورت انتشار اخبار منفی همچنان پابرجاست.
باقری معتقد است: اگر در هفتههای آینده خبرهای خوبی از روند مذاکرات مخابره شود و حتی طرفین به توافق اولیه یا موقتی دست پیدا کنند، بازار سرمایه میتواند رشدی چشمگیر را تجربه کند؛ رشدی که شاید بیشتر از بازارهای موازی مانند طلا، ارز یا مسکن باشد. دلیل این امر، واکنش سریعتر و شدیدتر بورس به تحولات سیاسی و بینالمللی است.
او میگوید: در کنار این چشمانداز امیدوارکننده، یکی از چالشهای مهمی که در حال حاضر بازار با آن مواجه است، قطعی برق صنایع مختلف است. این موضوع به خصوص در فصل گرم سال اهمیت بیشتری پیدا میکند و میتواند آثار قابلتوجهی بر عملکرد تولیدی شرکتها داشته باشد. پیشبینی میشود که آثار منفی این قطعیها به زودی در صورتهای مالی شرکتهای بزرگ صنعتی نمایان شود. این مساله میتواند برای برخی از نمادها بهویژه در گروههای فولادی، سیمانی و پتروشیمی تهدیدی جدی محسوب شود.
او میافزاید: به نظر میرسد بازار سرمایه در شرایط کنونی در یک وضعیت حساس و تعیینکننده قرار دارد. سرمایهگذاران باید با دقت تحولات سیاسی و اقتصادی را دنبال کرده و از تصمیمگیریهای هیجانی پرهیز کنند. با مدیریت درست ریسک و پیگیری دقیق اخبار، میتوان از فرصتهای احتمالی بازار بهرهمند شد، ولی در عین حال باید همواره آماده مواجهه با نوسانات غیرمنتظره نیز بود.
بازار همچنان در کشوقوس مذاکرات
مهدی امیدعلی، تحلیلگر بازار سرمایه در مورد وضعیت معاملات روز گذشته میگوید: بورس تهران معاملات نخستین روز کاری خرداد را با نمایی سبز و تقاضایی پررنگ آغاز کرد؛ بهطوری که حدود ۸۰درصد نمادها در ابتدای بازار سبزپوش بودند. با این حال، خریداران انرژی لازم برای ادامه یک روند صعودی قوی را نداشتند اما در نیمه دوم بازار، با کاهش هیجان ابتدایی و تخلیه فشار فروش روند معاملات کمکم متعادل شد. رنجهای مثبت در برخی نمادهای شاخصساز مجدد دیده شد و در پایان ۶۰درصد نمادها با رشد قیمت به کار خود خاتمه دادند.
به گفته این تحلیلگر بازار سرمایه، با افزایش دما و افزایش مقدار مصرف برق در کشور، شاهد محدودیت در مصرف برق صنایع هستیم که آثار آن در گزارشات ماهانه و بورس کالا مشخص است.
او میافزاید: در معاملات روزشنبه، گروههای سیمانی، بانکی و فلزات اساسی مورد توجه سرمایهگذاران قرار گرفتند. در گروه سیمانی به واسطه محدودیت در مصرف برق، مقدار تولید کاهش یافته که درنتیجه موجب رشد ۵۰درصدی نرخ سیمان در ماه گذشته شده است. باتوجه به تقسیم سود بالای شرکتهای سیمانی وعدم قیمتگذاری دستوری در این صنعت، سرمایهگذاران توجه ویژهای به این گروه دارند.
به گفته امیدعلی، در گروه بانکی بواسطه تصویب لایحه پالرمو و بهبود عملیاتی بانکی، تقاضا در این گروه افزایش یافت. همچنین در این گروه نمادهای بزرگ بازار قرار دارند که از نقدشوندگی بالایی برخوردارند و اقبال بازار به سمت این نمادهاست.
او میافزاید: در حال حاظر نسبت قیمت به سود گذشتهنگر بازار عدد ۷.۸ واحد است که با اتمام فصل مجامع و تقسیم سود شرکتهای بزرگ بازار این نسبت رقیقتر شده و به تقاضا در بازار کمک میکند.
این تحلیلگر بازار سرمایه میگوید: بازار تا اینجای کار با اخبار مذاکرات پیش رفته است و به نظر میرسد از اینجا به بعد نیز مهمترین خبری که موتور محرک بازار باشد، همچنان اخبار مذاکرات است.
او تاکید میکند که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون بازار سرمایه تحت تاثیر اخبار مذاکرات در حال رشد بوده است. در این مدت دلار هم وضعیت مشابهی داشته، چون انتظارات تورمی کاهشی بوده است. بر همین اساس هم روند پول در بازار سرمایه به سمت سهامی با نقدشوندگی بالا حرکت کرده است.
به گفته امیدعلی، سرمایهگذاران دست به عصا حرکت میکنند تا در صورتعدم توافق در صف فروش سهمهای کوچک گیر نیفتند.
او پیشبینی میکند: با فرض توافق میان ایران و امریکا سهمهای ریالی بازار مورد توجه سرمایهگذاران قرار میگیرند و بازار سرمایه در بین بازارهای موازی بهترین بازدهی را به سرمایهگذاران بدهد.
این تحلیلگر بازار سرمایه تاکید میکند: با فرض خوشبینی به مذاکرات سهام ریالی تقاضای بیشتری را به سمت خود جذب میکند که این گروه شامل بانک، خودرو و ساخت قطعات، بیمه، محصولات غذایی و آشامیدنی و گروه زراعت میشود که در این بین گروه بانک و خودرو باتوجه به نقدشوندگی بالا انتظار میرود رشد بیشتری در بین سایر گروهها داشته باشند.
منبع:
اعتماد
سارا سمیع شمس
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0