• تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳
  • کد خبر : 21953
  • چاپ خبر
سال سخت اقتصاد ایران|خبری از اصلاح در وزارت نیرو نیست| پرداخت یارانه عامل شکست بهینه سازی

سال سخت اقتصاد ایران|خبری از اصلاح در وزارت نیرو نیست| پرداخت یارانه عامل شکست بهینه سازی

صالحی رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با بیان اینکه با وجود بحرانی بودن شرایط تامین انرژی خبری از اصلاح سیاست های غلط وزارت نیرو نیست،گفت: عامل شکست بهینه سازی پرداخت یارانه است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: حمیدرضا صالحی رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه امسال سال سختی برای اقتصاد ایران به خصوص در حوزه انرژی خواهد بود، گفت: از یک سو به دلیل کاهش بارندگی ها و افت ذخایر سدها امکان استفاده از نیروگاه های برق آبی وجود ندارد و از سوی دیگر پیش بینی های سازمان هواشناسی از افزایش دما در امسال خبر می دهد. در چنین شرایطی تغییر زیادی هم در افزایش ظرفیت تولید نیروگاه های حرارتی و تجدید پذیر هم ایجاد نشده است.

گفتنی است برآورد وضعیت دمایی در نیمه اول سال ۱۴۰۴ نشان می دهد تابستان امسال نسبت به سال گذشته بین ۱ تا ۲ درجه در کل کشور گرم تر باشد و شواهد این امر از ابتدای سال جاری نیز پیداست. بارش‌های سال جاری به اندازه سال گذشته نبوده و در مجموع نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد کاهش در متوسط ورودی کل نیروگاه‌های بزرگ برق آبی کشور را شاهد هستیم.

با وجود تمامی وعده های داده شده سیاست گذاری های بودجه ای کشور به سمت اصلاح پیش نرفته است. همچنان نظام بودجه ریزی کشور پر از رانت و امتیازهای ویژه برای افراد صاحب رانت است. هدر رفت منابع و سیاست های انبساطی در سند دحل و خرج دولت چهاردهم مشاهده می شود

این کارشناس انرژی افزود: در مجموع می توان گفت با وجود تمامی وعده های داده شده سیاست گذاری های بودجه ای کشور به سمت اصلاح پیش نرفته است. همچنان نظام بودجه ریزی کشور پر از رانت و امتیازهای ویژه برای افراد صاحب رانت است. هدر رفت منابع و سیاست های انبساطی در سند دحل و خرج دولت چهاردهم مشاهده می شود.

سود تولید کمتر از دلالی است

او همچنین چالش های موجود در سرمایه گذاری در صنعت برق را مورد توجه قرار داد و گفت: نرخ تشکیل سرمایه در سال‌های اخیر بسیار اندک بوده و ما هنوز در این شاخص به میزان سال ۱۳۹۰ نرسیده‌ایم. ضمن اینکه در مواقعی نرخ استهلاک از نرخ تشکیل سرمایه پیش گرفته است. البته شرایط در صنایعی همچون برق و انرژی به دلیل دخالت های دولت شرایط به مراتب نگران کننده تر است.

صالحی با بیان اینکه سودآوری اقتصاد مولد و تولید کمتر از سود دلالی شده است، اظهار داشت: اقتصاد ایران برای توسعه به بهبود زیرساخت‌ها نیاز دارد. از طرفی انرژی ماده اولیه همه صنایع کشور است و سال گذشته به خاطر ناترازی انرژی و قطعی‌های مکرر برق و گاز، واحدهای تولیدی شرایط بسیار سختی را پشت سر گذاشتند و به نظر می‌رسد در سال جاری نیز با گرم‌تر شدن هوا قطعی برق دوباره گریبان‌گیر بخش صنعت کشور شود.

تعیین تکلیف سازمان بهینه سازی در کمترین زمان

او با اشاره به وضعیت رشد مصرف در کشور، ادامه داد: آمارهای اعلامی از سوی توانیر حاکی از افزایش بیش از ۵ درصدی مصرف برق در کشور است. این میزان رشد مصرف به هیچ وجه به وضعیت تولید و ظرفیت جدید ایجاد شده نمی خواند و اگر می خواهیم شدت بحران را در امسال کاهش دهیم باید هر چه سریع تر به دنبال تعیین تکلیف وضعیت سازمان بهینه سازی و مدیرت مصرف در کشور باشیم.

صالحی که معتقد است حل بحران انرژی نیازمند یک عزم ملی است، امیدوار است که هر چه سریع تر در سازمان بهینه سازی قدم های بزرگی برداشته شود و مطابق با وعده ها و شعارهای داده شده درآمد حاصل از کاهش مصرف سوخت به سرمایه گذاران این حوزه پرداخت شود.

این کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر اینکه باید سیاست های غلط در حوزه انرژی و قیمت گذاری دستوری را کنار بگذاریم، ادامه داد: تا زمانی که انرژی در کشور ما به قیمت تقریبا مجانی عرضه می شود همچنان از همان تکنولوژی های قدیمی و غیر بهره ور استفاده می شود. متاسفانه روش های بهینه سازی در کشور ما به شدت عقب مانده است. کافی است که نگاهی به وضعیت مصرف و هدر رفت انرژی در موتورخانه های کشور بیندازیم. تعداد کولرهای گازی پر مصرف هم همه ساله در ایام پیک بخش زیادی از برق کشور را می بلعد.

چرا باید قیمت گاز نیروگاه ها تا این اندازه ناچیز باشد. چرا نباید قیمت ها در بودجه به صورت واقعی دیده شود. به باور من مادامی که پرداخت یارانه در کشور ما ادامه دارد، سیاست های بهینه سازی هم شکست خواهد خورد. اگر به دنبال اصلاح سیاست های اشتباه هستیم باید رییس جمهور برای بودجه ۱۴۰۴ و هفتمین برنامه توسعه ای کشور اصلاحیه انرژی بدهد

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: چرا باید قیمت گاز نیروگاه ها تا این اندازه ناچیز باشد. چرا نباید قیمت ها در بودجه به صورت واقعی دیده شود. به باور من مادامی که پرداخت یارانه در کشور ما ادامه دارد، سیاست های بهینه سازی هم شکست خواهد خورد.

او ادامه داد: اگر به دنبال اصلاح سیاست های اشتباه هستیم باید رییس جمهور برای بودجه ۱۴۰۴ و هفتمین برنامه توسعه ای کشور اصلاحیه انرژی بدهد.

افزایش ۵ هزار مگاواتی از طریق نیروگاه های پشت بامی

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص دیگر اقدامات انجام شده برای افزایش ظرفیت تولید برق در کشور، گفت: به دنبال تجهیز یک میلیون خانه به نیروگاه های پشت بامی هستیم. پیش بینی می شود که اجرای این طرح چیزی حدود ۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شود. پیش بینی ما این است که این طرح تا پیک سال آینده وارد مدار شود.

به گفته او، در بسیاری از کشورها همچون آلمان بخش زیادی از برق مصرفی از محل همین نیروگاه های پشت بامی تامین می شود. طوری که تعداد نیروگاه های پشت بامی در آلمان هم اکنون از ۲ میلیون خانه را هم رد کرده است.

این کارشناس انرژی با تاکید بر اینکه رشد اقتصاد مستلزم حل بحران انرژی است، افزود: اقتصاد ایران طبق برنامه هفتم باید رشد متوسط سالانه ۸ درصدی را تجربه کند و این مساله بدون رفع موانع تولید و چالش‌های فضای کسب‌وکار، ارتقا بهره‌وری و جذب سرمایه و تامین به موقع انرژی محقق نمی‌شود.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.