بازار؛ گروه کشاورزی: بادام در واقع یک نوع خشکبار و میوه است که به دو نوع اصلی بادام شیرین و بادام تلخ تقسیم میشود و بادام شیرین بهعنوان خوراکی و در تهیه روغن، شیر بادام و دیگر محصولات غذایی استفاده میشود، در حالی که بادام تلخ بیشتر به عنوان طعم دهنده و در تهیه داروها استفاده میشود. این در حالی است که تولید بادام با پوست در جهان به طور کلی سالانه به حدود ۳ میلیون تن میرسد و ایالات متحده بزرگ ترین تولید کننده بادام جهان است و سهم بسیار زیادی از تولیدات جهانی را به خود اختصاص داده است.
با این وجود طبق آمارها بیشترین تولید بادام در جهان به چند کشور خاص اختصاص دارد؛ طبق این گزارش ایالات متحد: به ویژه ایالت کالیفرنیا که بیش از ۸۰درصد از بادام های تولیدی کشور را تأمین میکند و بزرگ ترین تولیدکننده بادام در جهان است.
از سوی دیگر اسپانیا نیز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بادام در اروپا، به ویژه بادام های شیرین است. این در شرایطی است که بادام به عنوان یکی از محصولات کشاورزی مهم در ایران کشت می شود و در بازارهای بین المللی نیز شناخته شده است. همچنین برخی دیگر از کشورهای تولیدکننده شامل ایتالیا و ترکیه هستند که مقادیر قابل توجهی بادام تولید میکنند. این کشورها معمولاً به دلیل شرایط جغرافیایی و آب و هوایی مناسب، تولید آنلاین و کیفیت بالای بادام در دنیا شناخته می شوند.
نکته قابل تامل اینکه در حوزه صادرات نیز بزرگ ترین صادرکنندگان بادام در جهان شامل کشورهایی هستند که تولید بالایی دارند و همچنین به بازارهای بین المللی دسترسی دارند. به این ترتیب طبق گزارشات جهانی، ایالات متحده بزرگ ترین صادر کننده بادام در جهان است، به طوری که تقریباً ۷۰ درصد از بادام های مصرف شده در بازارهای جهانی منبع ایالات متحده هستند.
کاهش ۱۱درصدی ارزش کل بادام صادراتی در جهان در سال ۲۰۲۳
از سوی دیگر اسپانیا به عنوان یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان مهم بادام، بهویژه در اروپا، شهرت دارد. اصولا بادام اسپانیایی بهخاطر کیفیت بالایش شناخته میشود. همچنین ایران علاوه بر تولید، ایران به عنوان صادرکنندهی بادام به کشورهای مختلف شناخته میشود و به دلیل تنوع و کیفیت بادام های تولیدی خود مورد توجه است. همچنین ترکیه به طور قابل توجهی بادام صادر میکند و بر بازار اروپایی و آسیایی تأثیر دارد. در حقیقت این کشورها با بهرهگیری از منابع طبیعی و ویژگیهای کیفی بادام های خود، سهم مهمی از صادرات جهانی بادام را در دست دارند.
از سوی دیگر گزارشات فائو نشان می دهد: مجموع صادرات بادام پوستدار و پوستهدار به تفکیک کشور بالغ بر ۶.۱۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ بوده است. این در حالی است که ارزش کل بادام صادراتی در سال ۲۰۲۲ حدود ۶.۹۲ میلیارد دلار بوده و به این ترتیب در مقایسه با سال ۲۰۲۳ ارزش صادراتی حدود ۱۱درصد کاهش یافته است.
داده های آماری نشان می دهد: در حوزه صادراتی کشورهای ایالات متحده، اسپانیا، استرالیا، ترکیه و آلمان در صدر قرار دارند و. در مجموع، این دسته از تامین کنندگان اصلی ۹۰ درصد از کل صادرات بادام جهان را بر حسب دلار تولید کردند.
۱۵ کشوری که بالاترین ارزش دلاری بادام با پوست و بدون پوسته را در طول سال ۲۰۲۳ صادر کردهاند
طبق آمارها ایالات متحده در مدت نامبرده صادراتی به ارزش ۴.۲ میلیارد دلار آمریکا داشته و سهمی حدود ۶۹درصدی از کل بادام صادراتی را به خود اختصاص داده است. همچنین اسپانیا به عنوان دومین صادر کننده صادراتی به ارزش ۵۳۷.۱ میلیون دلار رقم زده و سهمی حدودا ۹درصدی را دارا است. استرالیا نیز در حالی در جایگاه سوم قرار دارد که صادراتی ۴۹۱.۱ میلیون دلار رقم زده است.
طبق این گزارش کشورهای ترکیه با ثبت صادراتی به ارزش ۱۵۷.۱ میلیون دلار، آلمان با ۱۳۳.۵ میلیون دلار، هلند با ۱۱۷.۹ میلیون دلار، ایتالیا با ۷۸.۷ میلیون دلار، بلژیک با ۷۲.۶ میلیون دلار، ایران با ۵۳.۲ میلیون دلار، شیلی با ۴۷.۹ میلیون دلار، افغانستان با ۲۹.۷ میلیون دلار، پرتغال با ۲۶.۴ میلیون دلار، یونان با ۲۰.۲ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۹ میلیون دلار و ویتنام با ۱۶.۲ میلیون دلار» در جایگاه چهارم تا پانزدهم ارزش صادراتی بادام قرار دارند. به این ترتیب پانزده کشور فهرست شده ۹۷.۹ درصد از کل بادام صادراتی را در سال ۲۰۲۳ حمل کردند.
کشورهای آمریکای شمالی بیشترین صادرات را در سال رقم می زنند
گزارشات جهانی مهمچنین بیانگر این است که از منظر قارهای، صادرکنندگان در کشورهای آمریکای شمالی (عمدتا ایالات متحده آمریکا) بالاترین ارزش دلاری بادام پوستدار و بدون پوست ارسال شده در طول سال ۲۰۲۳ را به فروش رساندند. فروشندگان در آمریکای شمالی مجموعاً ۴.۲۴ میلیارد دلار یا تقریباً دو سوم (۶۸.۷٪) از کل جهانی را به خود اختصاص دادند. در رتبه دوم صادرکنندگان اروپایی با ۱۶.۹ درصد قرار گرفتند در حالی که ۸ درصد از محموله های بادام در سراسر جهان از صادرکنندگان اقیانوسی عمدتاً در استرالیا منشاء می گرفتند.
همچنین عرضهکنندگان در آسیا ۵.۲ درصد دیگر بادام را بسیار جلوتر از حملکنندگان در آمریکای لاتین و سپس تأمینکنندگان در آفریقا فروختند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0