• تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۳
  • کد خبر : 29233
  • چاپ خبر
قوانین دست‌وپاگیر گمرکی اصلاح می‌شود

قوانین دست‌وپاگیر گمرکی اصلاح می‌شود

معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران گفت: در راستای بهبود فضای کسب و کار برای تجار و بازرگانان، با هماهنگی سایر قوا، قوانین و مقررات دست و پاگیر گمرکی احصا و اصلاح می‌شوند.

به گزارش بازار، ابراهیم نقدی در نشست خبری که در سومین روز از نمایشگاه اکسپوی ۲۰۲۵ برگزار شد، اظهار کرد: گروه های فنی و پشتیبانی گمرک با مسئولیت ریاست گمرک و معاونان این دستگاه در بندرعباس مستقر شده اند که با اقدامات انجام شده در اسرع وقت فعالیت تجاری در بندر شهید رجایی به حالت عادی بازگشت.

وی افزود: امسال، سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده و ضرورت دارد در راستای شعار سال و جامه عمل پوشاندن به منویات مقام معظم رهبری در عمل اقداماتی را در دستور کار قرار دهیم.

معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران تصریح کرد: یکی از موانع و چالش‌های اصلی پیش روی فعالان در حوزه تجارت خارجی و صادرات، قوانین و مقررات دست و پاگیر، پیچیده و بروکراسی‌هایی طولانی است. اقداماتی که انجام شده به صورت موقتی بوده ولی باید به صورت اساسی مشکلات مرتفع شود.

وی گفت: روز گذشته جلسه‌ای با حضور رئیس قوه قضاییه در خصوص مشکلات حوزه تجارت خارجی داشتیم. به اتفاق به این موضوع رسیدیم که این قوانین متعدد، پراکنده و پیچیده مشکلاتی ایجاد کرده است. بنابراین مصوب شده شناسایی این قوانین و مقررات و مصوبات دست و پاگیر و چالش‌زا برای تجارت انجام شود.

نقدی بیان کرد: اگر قرار است مصوبه‌ای داشته باشیم باید بر اساس مشکلات فعالان اقتصادی باشد. اگر قرار است در اتاق بسته تصمیم بگیریم نتیجه فعلی حاصل خواهد شد. ۶ ماه فرصت گرفتیم مصوبات دست و پاگیر را احصا کنیم و اگر نیاز به تصویب در مجلس دارد در قالب لایحه پیشنهاد دهیم. اگر نیاز به اصلاح آیین‌نامه دولت دارد در قالب اصلاح آیین‌نامه عمل و اگر مصوبه درون‌دستگاهی است خودمان اصلاح کنیم.

وی گفت: از فعالان اقتصادی و حوزه تجارت درخواست داریم که موانع موجود در حوزه صادرات و واردات را به صورت منظم جمع‌بندی کنند و پیشنهادها را ارائه دهند.

در ادامه این نشست، سید محمد تقوی معاون دفتر صادرات گمرک ایران اظهار کرد: ما به عنوان گمرک، دستگاه اجرایی دولتی تابع وزارت اقتصاد و مجری سیاست‌های دولت و قوانین موضوعه مجلس و آیین نامه‌هایی هستیم که از کانال قانونی برای اجرا به ما ابلاغ می‌شود.

وی افزود: به جز قوانینی که از کانال مجلس به ما ابلاغ می‌شود و به غیر از مصوبات دولت، مسئولیت اجرایی بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط با امر صادرات و واردات با گمرک است.

وی افزود: بنابر تبصره ذیل ماده ۴ قانون مقررات صادرات، مرجع ذی‌صلاح برای ابلاغ این دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها وزارت صنعت است. اگر هر مرجع ذی‌صلاحی قصد دارد در زمینه امر مرتبط با صادرات و واردات دستورالعملی را تببین کند از طریق وزارت صنعت باید باشد.

معاون دفتر صادرات گمرک در ادامه گفت: در فرآیند صادرات تشریفات امور گمرکی بخشی از فرآیند است گمرک فقط متولی انجام تشریفات است. به غیر از گمرک در انجام تشریفات گمرکی سازمان‌های همجوار نیز ذی‌مدخل هستند که اگر هر کدام کار خود را به درستی انجام ندهند منجر به عدم انجام تشریفات گمرکی می‌شود. بنابراین باید در چالش‌ها و مشکلات امور گمرکی به این موارد توجه شود.

وی گفت: اگرچه گاهی ممکن است کالایی در مرز ورود معطل باشد اما ایراد از عدم اقدام گمرک نیست بلکه سازمان‌های همجوار هستند که باید در فرآیند دخالت کنند.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.