به گزارش بازار، محسن امینی روز چهارشنبه در نشست تخصصی صنایع غذایی که در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ برگزار شد با اشاره به ظرفیتهای بالای تولیدات داخلی افزود: با این وجود، کیفیت تولیدات ایران به سطحی رسیده که میتواند در عرصه جهانی رقابت کند.
وی با بیان اینکه محصولات ایرانی از استانداردهای لازم برای حضور در بازارهای اروپایی برخوردارند، اما موانع اقتصادی و تحریمی مانع از بهرهبرداری کامل از این پتانسیل شده است، خواستار حمایت بیشتر دولت در حوزه صادرات شد و افزود: اعمال محدودیت یا توقف صادرات سبب شده تا نتوان از ظرفیت کامل این بخش بهره برد.
رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به مشکلات ساختاری در ایجاد شبکههای صادراتی خارج از ایران افزود: اعمال محدودیت های مقطعی در صادرات، مشخص نبودن قیمت تمام شدن محصول و نا اطمینانی از دریافت درآمدهای ارزی، سرمایهگذاری در این حوزه را با ریسک مواجه کرده است.
وی با اشاره به تقویت بخش خصوصی و باور به توانمندی های داخلی اظهار داشت: باید موانع را کنار بگذاریم زیرا اگر فضای کسب و کار برای بخش خصوصی باز شود، این بخش می تواند به پرواز درآید.
امینی ادامه داد: بسیاری از تولیدکنندگان ایرانی این ظرفیت را دارند که به عنوان سفیران اقتصادی ایران در منطقه و جهان عمل کنند. فقط کافی است به توانمندی هایمان باور داشته باشیم.
وی افزود: اگرچه چالش های تحریمی و اقتصادی حضور در بازارهای جهانی را دشوار کرده است، اما کیفیت تولیدات ایرانی و ظرفیتهای بخش خصوصی نشان میدهد که با اصلاح سیاست های حمایتی و ایجاد ثبات در قوانین صادراتی، میتوان بر این موانع غلبه کرد و این مسیر را با قدرت ادامه خواهیم داد.
ناترازی انرژی، صنایع کشور را تهدید می کند
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران نیز در این نشست با بیان اینکه ناترازی گاز و برق برای صنایع کشور مشکل ایجاد کرده است، افزود: کشور با کمبود ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش صنایع مواجه است و در فصل سرما به دلیل عدم حکمرانی مؤثر، گاز به بخش خانگی اختصاص مییابد و در تابستان نیز با قطع برق صنایع مواجه هستیم.
آرش نجفی با بیان اینکه صنایع ۱۰۰ روز از سال از دسترسی به انرژی محروم هستند، اظهار داشت: با وجود افزایش ظرفیت تولید، راندمان پایین نیروگاهها در مقایسه با استانداردهای جهانی،تولید تنها ۱۱۷۰ مگاوات برق تجدیدپذیر درحالی که نیاز کشور ۷۰ هزار مگاوات برق است، از مشکلات زیرساختی حوزه انرژی به شمار می رود.
وی با انتقاد از صادرات برخی محصولات انرژیبر افزود: بسیاری از محصولات صادراتی حتی هزینه انرژی مصرفی را پوشش نمیدهند بنابراین سیاستهای صادراتی نیازمند بازنگری جدی است.
وی ثابت نگه داشتن نرخ برق، قانونگذاری نادرست در بخش انرژی و بی توجهی به تخصص نیروگاهداری را از عواملی برشمرد که سبب کاهش بهره وری در صنعت برق شده است.
محمد عیقرلو، رئیس فدراسیون حملونقل و لجستیک نیز در این نشست گفت: مصرف سوخت کامیونهای ایرانی ۶۵ درصد است درحالی که این رقم در اروپا ۲۵ درصد است.
وی فرسودگی ناوگان حملونقل را یکی از علل افزایش مصرف انرژی دانست و خواستار اصلاح ساختار حکمرانی انرژی و حمل و نقل برای مقابله با ناترازی انرژی شدند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0