بازار؛ گروه راه و مسکن: محمدحسین رئیسی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه فاجعه ای برای صنعت ساختمان و بتن آماده در حال وقوع است گفت: اگر به موضوع کمبود سیمان و گرانی نجومی سیمان رسیدگی نشود و برای آن راه حلی اندیشیده نشود فاجعه به یک بحران ملی تبدیل می شود.
او ادامه داد: این فاجعه در دو هفته اخیر بحث کمبود سیمان و قیمت آن فضایی و نجومی شده است و علنا تولید کنندگان بتن آماده دچار مشکل شده اند. این موضوع کشوری است بطوریکه در دو هفته اخیر قیمت سیمان در بورس کالا دو برابر شده است و عرضه آن نیز به نصف کاهش پیدا کرده است.
قیمت سیمان در بورس کالا و در بازار به تنی ۵ میلیون تومان افزایش یافته است. این افزایش قیمت و افت تولید در حالی به یک فاجعه ملی در حال تبدیل شدن است که هنوز هوا به آن شکل گرم نشده است
رئیسی تصریح کرد: قیمت سیمان در بورس کالا و در بازار به تنی ۵ میلیون تومان افزایش یافته است. این افزایش قیمت و افت تولید در حالی به یک فاجعه ملی در حال تبدیل شدن است که هنوز هوا به آن شکل گرم نشده است و قطعی برق رخ نمی دهد.
دبیر انجمن بتن آماده در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه تعداد تولیدکنندگان بتن آماده در تهران و استان چقدر است؟ خاطر نشان کرد: در شهر تهران ۷۰ کارخانه و در استان تهران ۲۰۰ کارخانه تولید بتن آماده داریم که علنا تعداد کثیری به خاطر نبود سیمان به تعطیلی اجباری روی آورده اند.
قیمت سیمان هگمتان همدان از یک میلیون و ۵۱۷ هزار تومان به دو میلیون و ۹۱۸ هزار تومان رسیده است
او افزود: در یک ماه گذشته قیمت سیمان هگمتان همدان از یک میلیون و ۵۱۷ هزار تومان به دو میلیون و ۹۱۸ هزار تومان رسیده است. نکته ای که وجود دارد این است که سیمان تهران به دلیل قیمت بالا در بورس کالا عرضه نشده است.
به گفته وی، تولید سیمان شاهرود در فروردین ماه ۲۰ هزار تن بود که اکنون به ۸ هزار تن کاهش یافته است.سیمان ساوه از ۲۵ هزار تن به ۹ هزار تن رسیده،فیروزکوه از ۱۵ هزار تن به ۷۵۰۰ تن و سیمان شمال از ۱۵ هزار تن به ۷ هزار تن کاهش یافتهاند.
کمبود برق یکی از دلایل کمبود تولید سیمان است اما با این حال باید تاکید کنم که سوءاستفاده از کدهای بورسی، نسبت به ورود و خروج کدهای بورسی رعایت مقررات انجام نمیشود
رئیسی با اشاره به اینکه مشکل کمبود تولید سیمان در سال ۱۴۰۳ از مرداد ماه آغاز شد اما امسال از وسط اردیبهشت آغاز شده است گفت: کمبود برق یکی از دلایل کمبود تولید سیمان است اما با این حال باید تاکید کنم که سوءاستفاده از کدهای بورسی، نسبت به ورود و خروج کدهای بورسی رعایت مقررات انجام نمیشود. برخی افراد سیمان را چند ماه پیش با قیمت پایین خریداری کردهاند، اما آن را از کارخانه خارج نکردهاند. اکنون همان محموله را با قیمت چندبرابری وارد بازار می کنند.
او تاکید کرد: طبق قانون، باید ۸۰ درصد سیمان خریداریشده از بورس، ظرف یک هفته از کارخانه خارج شود، اما این قانون رعایت نمیشود. یعنی قبلا اگر فردی می خواست کد بورسی دریافت کند باید پروانه کسب و مجوز تولید ارائه می کرد اما در حال حاضر هر فردی قصد می کند می تواند کد بورسی و کد نقش دریافت کند.
رئیسی با ارائه آمار دقیق قیمتها گفت: قیمت هر تن سیمان فلهای هگمتان در ۱۸ فروردین یک میلیون و ۵۱۷ هزار تومان بود، اما در ۲۲ اردیبهشت به ۲ میلیون و ۹۱۸ هزار تومان رسید؛ یعنی تنها در یک ماه، قیمت آن تقریباً دو برابر شده است. قیمت سیمان شمال نیز از یک میلیون و ۶۷۹ هزار تومان در فروردین به ۳ میلیون و ۱۸۳ هزار تومان در اردیبهشت افزایش یافته است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0