بازار؛ گروه بین الملل: بازار فلزات اساسی طی هفته های پس از وضع تعرفه های گمرکی جدید از سوی دونالد ترامپ بر واردات کالا به آمریکا تا حد زیادی کشش و رونق خود را از دست داده است. فلز مس نیز که تا اواخر ماه مارس، حتی در برخی مقاطع زمانی طلا را در میزان سوددهی پشت سر گذاشته و به شانس نخست سرمایه گذاران خود تبدیل شده بود، درست پس از رسیدن به پیک قیمت خود یعنی ۵.۲۴ دلار در هر پاوند در تاریخ ۲۶ مارس، روندی نزولی با شیب بسیار تند را آغاز کرد.
«بی یان زیمینگ» میلاردر مشهور چینی که پیش از اوج گیری قیمت جهانی طلا، رشد قیمت امروزی آن را پیش بینی کرده و بنا بر محاسبات بلومبرگ، بیش از ۱.۵ میلیارد دلار از طریق سرمایه گذاری روی این فلز گرانبها کسب سود کرده، اکنون در اقدامی جالب توجه، مبلغ یک میلیارد دلار روی بازار مس سرمایه گذاری کرده است
اگرچه مس پس از آن با شیبی نسبتا تند، روند صعودی خود را در پیش گرفته و در تاریخ ۲۲ آوریل بار دیگر به قیمت ۴.۹۳ دلار رسید، اما بار دیگر وارد کانال نزولی قیمت، البته با شیب کند شده و طی هفته های گذشته نیز رونق خود را از دست داده است.
اما در میان تمامی نا امیدی های شکل گرفته سرمایه گذاران در بازار، «بی یان زیمینگ» میلیاردر مشهور چینی که پیش از اوج گیری قیمت جهانی طلا، رشد قیمت امروزی آن را پیش بینی کرده و بنابر محاسبات بلومبرگ، بیش از ۱.۵ میلیارد دلار از طریق سرمایه گذاری روی این فلز گرانبها کسب سود کرده، اکنون در اقدامی جالب توجه، مبلغ یک میلیارد دلار روی بازار مس سرمایه گذاری کرده است. جالب است بدانیم که زیمینگ حدود دو سال پیش، تلاش ها برای کاهش سیطره دلار و تضعیف ارز نخست جهان را پیش بینی کرده و پیشنهاد کرده بود که برای مقابله با خطر تورم، بهتر است مردم روی طلا سرمایه گذاری کنند.
این در حالیست که بی یان پیش از انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری آمریکا، به طور کامل از بازار مس خارج شده و موقعیت های معاملاتی شورت اتخاذ کرده بود. با اینحال، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات و تاکید وی بر لزوم توسعه تولید داخلی در آمریکا، بی یان و بسیاری از سرمایه گذاران دیگر را متقاعد کرده که آینده این فلز صنعتی به دلیل رشد تقاضا در آمریکا درخشان خواهد بود.
«کاستاس بینتاس» مدیرعامل شرکت بزرگ «مرکوریا انرژی» طی مصاحبه ای در ماه مارس پیش بینی کرده بود که قیمت هر تن مس می تواند تا محدوده ۱۲ الی ۱۳ هزار دلار افزایش یابد
اکنون در میان جنگ تجاری میان آمریکا و چین، زیمینگ و شرکت معاملاتی وی یعنی «ژونگکای فیوچرز» بیش از یک میلیارد دلار مس را از طریق قراردادهای آتی بورس فلزات شانگهای خریداری کرده اند. یک منبع آگاه نزدیک به این سرمایه دار چینی از خرید و انباشت بیش از ۹۰ هزار تن مس تا روز جمعه هفته گذشته خبر داده است. انتشار خبر خرید سنگین مس از سوی این سرمایه دار ۶۱ ساله چینی، منجر به تکان خوردن بازارهای جهانی مس شده و این فلز اساسی موفق شد روز دوشنبه هفته جاری را با رنگ سبز در تابلوی قیمت بورس های بزرگ جهان آغاز نماید. با اینحال، «لی یی یائو» تحلیلگر ارشد بازار در شرکت سرمایه گذاری «کافکو فیوچرز» معتقد است که سرمایه گذاری زیمینگ جنبه بلند مدت داشته و نباید در کوتاه مدت یا میان مدت انتظار رشد چشمگیری از بازار مس داشته باشیم.
بی یان تنها کسی نیست که آینده درخشانی را برای مس پیش بینی می کند. کاربرد فراوان مس به عنوان عنصر اساسی نقش آفرین در قطعات الکترونیکی به ویژه تجهیزات مورد کاربرد در نیروگاه ها و انرژی سبز، این فلز را به عنوان طلای آینده بازار فلزات اساسی تبدیل کرده است.
«کاستاس بینتاس» مدیرعامل شرکت بزرگ «مرکوریا انرژی» طی مصاحبه ای در ماه مارس پیش بینی کرده بود که قیمت هر تن مس می تواند تا محدوده ۱۲ الی ۱۳ هزار دلار افزایش یابد. این در حالیست که رکورد تاریخی مس روی ۹۵۰۰ دلار بوده که این ادعای بینتاس نشانگر ادامه روند صعودی قیمت مس در بلند مدت است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0