• تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۳
  • کد خبر : 30737
  • چاپ خبر
تقلب در کنکور ۷۹ نفر را به دام پلیس انداخت

تقلب در کنکور ۷۹ نفر را به دام پلیس انداخت

رئیس پلیس فتا فراجا از دستگیری ۷۹ نفر به دلیل فروش تجهیزات پنهان‌ساز برای تقلب در کنکور خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، نشست خبری سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

بنابر گزارش مهر، سردار وحید مجید با ارائه آماری از وضعیت جرایم سایبری در سال ۱۴۰۳، به تحلیل و بررسی مهم‌ترین چالش‌ها در این حوزه پرداخت.

رئیس پلیس فتا اعلام کرد: در سال گذشته، ۹۴ درصد از پرونده‌هایی که از سوی مردم به پلیس فتا ارجاع شده بود، مورد رسیدگی قرار گرفته و در مجموع، ۹۲ درصد از جرایم سایبری کشف شده است.

سردار مجید در ادامه به اولویت‌های پنج‌گانه پلیس فتا در حوزه رسیدگی به جرایم سایبری اشاره کرد.

نخستین و مهم‌ترین اولویت‌های پلیس فتا

وی نخستین و مهم‌ترین اولویت را کلاهبرداری‌های اینترنتی دانست که بخش عمده‌ای از آن‌ها به فعالیت کاربران و خرید و فروش‌های آنلاین مربوط می‌شود؛ به‌طوری‌که ۴۱ درصد از کل جرایم فضای مجازی را شامل می‌شود.

سردار مجید گفت: دومین اولویت پلیس فتا، برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز است. مجرمان با بهره‌گیری از شگردهای متنوع، به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کرده و حساب‌های بانکی آن‌ها را تخلیه می‌کنند.سومین مورد، دسترسی غیرمجاز به داده‌هاست؛ جایی که مجرمان با روش‌های فنی و مهندسی اجتماعی، رمزهای عبور و اطلاعات شخصی کاربران را سرقت می‌کنند.

وی بیان داشت: چهارمین اولویت به هتک حیثیت کاربران در فضای مجازی مربوط می‌شود؛ جرایمی مانند انتشار مطالب کذب، تصاویر خصوصی یا توهین‌های هدفمند. در نهایت، مزاحمت‌های مجازی از جمله مزاحمت‌های پیام‌رسانی، تهدیدها و ایجاد مزاحمت برای افراد در شبکه‌های اجتماعی، پنجمین محور اصلی رسیدگی پلیس فتا عنوان شد.

سردار مجید با تأکید بر اهمیت ارتقای سطح آگاهی عمومی در حوزه فضای مجازی، از مردم خواست تا در برابر پیام‌ها و لینک‌های ناشناس، به‌ویژه در قالب وعده‌هایی مانند سود سهام عدالت، هوشیار باشند و از کلیک بر روی این لینک‌ها خودداری کنند.

وی با اشاره به فراوانی جغرافیایی جرایم سایبری گفت: استان تهران به دلیل وسعت، جمعیت بالا و تراکم فعالیت‌های اقتصادی، ۱۵ درصد از کل جرایم سایبری کشور را به خود اختصاص داده است. پس از آن، استان‌های اصفهان با ۹ درصد، خراسان رضوی با ۹ درصد، فارس با حدود ۸ درصد و خوزستان با ۵ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

اجرای گسترده پویش ملی «کودکان سایبری»

رئیس پلیس فتا فراجا از اجرای گسترده پویش ملی «کودکان سایبری» به‌عنوان یکی از اقدامات بنیادی در حوزه آموزش و پیشگیری از جرایم سایبری خبر داد. این پویش که از سال ۱۳۹۹ و پس از همه‌گیری کرونا شکل گرفت، با هدف افزایش آگاهی عمومی به‌ویژه در میان خانواده‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، نخبگان و رسانه‌ها آغاز شد.

به گفته وی، با توجه به حضور ناگهانی کودکان در فضای مجازی پس از شیوع کرونا، نخستین دوره پویش از سال ۱۳۹۹ برگزار شد و تاکنون پنج دوره از آن اجرا شده است.

یکی از طرح‌های مهم دیگر که در همین راستا اجرایی شده، طرح ملی «فانوس دیجیتال» است که در فاز نخست آن، حدود ۲۷۶ کارگاه آموزشی ویژه دانش‌آموزان مقاطع متوسطه اول و دوم برگزار شده و کارشناسان سایبری برای آموزش موضوعاتی چون شیوه استفاده ایمن از تلفن همراه، شبکه‌های اجتماعی و پیشگیری از جرایم سایبری تربیت شده‌اند.

رئیس پلیس فتا تأکید کرد: ما به آموزش صرفاً در مواجهه با شکایت شاکیان اکتفا نمی‌کنیم. بلکه بخشی از اقدامات ما مبتنی بر رصد فعالانه تهدیدها در فضای سایبری است.

وی همچنین به برخی فعالیت‌های شناسایی و مقابله‌ای در فضای مجازی اشاره کرد: در یک سال گذشته حدود ۷۶ هزار رصد عام در حوزه‌های حساس از جمله فروش سلاح و مهمات، مدارک جعلی، فعالیت ادمین‌های دارای انگیزه‌های کلاهبرداری و حتی عناصر اراذل و اوباش در بستر فضای مجازی انجام شده که منجر به بیش از ۲۰ هزار اقدام عملیاتی و قضائی شده است.

افزایش فعالیت‌های مجرمانه سایبری در ایام خاص

وی با اشاره به افزایش فعالیت‌های مجرمانه سایبری در ایام خاص همچون حوادث طبیعی، مناسبت‌های ملی و مذهبی، و تجمعات عمومی گفت: با شگردهای مختلفی همچون ایجاد صفحات جعلی برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی یا انتشار شایعات نگران‌کننده مواجه هستیم و پلیس فتا همواره در این حوزه‌ها با جدیت ورود می‌کند.

رئیس پلیس فتا فراجا با اشاره به اقدامات این پلیس در حوزه تأمین امنیت آزمون سراسری، از رصد دقیق و مقابله با تبلیغات واهی فروش سوالات کنکور خبر داد.

وی گفت: پلیس فتا با همکاری سازمان سنجش، از یک ماه پیش از برگزاری کنکور، تیم‌های خبره‌ای از کارآگاهان سایبری را مستقر کرد و از چهار روز مانده به برگزاری آزمون، به حالت آماده‌باش کامل درآمد.

دستگیری ۴۰ نفر به دلیل کلاهبرداری با ادعای فروش سوالات کنکور

بر اساس اعلام وی، در جریان این عملیات، حدود ۴۰۰ کانال، گروه و لینک در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام مورد رصد و بررسی قرار گرفت. در نتیجه این اقدامات، ۴۰ نفر که با ادعای فروش سوالات کنکور اقدام به کلاهبرداری کرده بودند، شناسایی و دستگیر شدند.

سردار مجید گفت: همچنین ۷۹ نفر دیگر که اقدام به فروش ابزارهای تقلب و تجهیزات پنهان‌ساز در حوزه امتحانات کرده بودند نیز تحت پیگرد قرار گرفته و بازداشت شدند.

وی در ادامه به سایر اقدامات پلیس فتا در حوزه مقابله با جرایم سایبری اشاره کرد و گفت: در حوزه‌هایی همچون بانک مرکزی و زیرساخت‌های حساس کشور نیز فعالیت‌های تخصصی انجام می‌شود. یکی از معضلات اخیر، ارسال لینک‌های جعلی از طریق پیامک بوده که متأسفانه هنوز حدود ۷۰ درصد از کاربران در زمان دریافت این پیام‌ها، متوجه کلاهبرداری بودن آن نمی‌شوند.

وی بیان داشت: در همین راستا، جلسات تخصصی متعددی با شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پیامکی برگزار شده تا مسئولیت حقوقی در قبال پیامک‌های جعلی را بپذیرند. اگر مشخص شود پیامک جعلی از طریق این شرکت‌ها ارسال شده و برای مردم خسارت مالی ایجاد کرده است، با هماهنگی قضایی، این شرکت‌ها ملزم به جبران خسارت خواهند شد.

رئیس پلیس فتا همچنین گفت: تقویت زیرساخت‌های شناسایی و کنترل پیامک‌ها، احراز هویت دقیق فرستندگان و افزایش بازدارندگی قانونی، از جمله راهکارهایی است که می‌تواند امنیت سایبری کشور را ارتقاء دهد.

وی در ادامه به سایر اقدامات پلیس فتا در حوزه مقابله با جرایم سایبری اشاره کرد و گفت: در حوزه‌هایی همچون بانک مرکزی و زیرساخت‌های حساس کشور نیز فعالیت‌های تخصصی انجام می‌شود. یکی از معضلات اخیر، ارسال لینک‌های جعلی از طریق پیامک بوده که متأسفانه هنوز حدود ۷۰ درصد از کاربران در زمان دریافت این پیام‌ها، متوجه کلاهبرداری بودن آن نمی‌شوند.

در همین راستا، جلسات تخصصی متعددی با شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پیامکی برگزار شده تا مسئولیت حقوقی در قبال پیامک‌های جعلی را بپذیرند. اگر مشخص شود پیامک جعلی از طریق این شرکت‌ها ارسال شده و برای مردم خسارت مالی ایجاد کرده است، با هماهنگی قضایی، این شرکت‌ها ملزم به جبران خسارت خواهند شد.

رئیس پلیس فتا همچنین گفت: تقویت زیرساخت‌های شناسایی و کنترل پیامک‌ها، احراز هویت دقیق فرستندگان و افزایش بازدارندگی قانونی، از جمله راهکارهایی است که می‌تواند امنیت سایبری کشور را ارتقاء دهد.

رئیس پلیس فتا کشور اعلام کرد: در حوزه مبارزه با پرونده‌های سازمان‌یافته که دارای شاکیان زیادی هستند در حوزه کپی کارت‌بانکی ۵۱ پرونده کثیرالشاکی تشکیل شد و ۱۳۵ متهم دراین‌رابطه دستگیر شدند.

۲۳۳۲۳۶

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.