• تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵
  • کد خبر : 18535
  • چاپ خبر
دیدار بانوان با رهبر انقلاب و برگزاری سالروز قیام زنان مشهد

دیدار بانوان با رهبر انقلاب و برگزاری سالروز قیام زنان مشهد

در دی سال ۱۴۰۳ همزمان با فرا رسیدن روز زن، عرصه نقد و تحلیل در خصوص مسائل مربوط به زنان فراهم شد. از وقایع این ماه می‌توان به دیدار بانوان با رهبر انقلاب و پاسداشت قیام زنان مشهد اشاره کرد.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ دی ماه سال ۱۴۰۳ یکی از پر خبرترین ایام در حوزه زنان و خانواده بود. ولادت حضرت فاطمه زهرا و روز زن و همچنین دیدار اقشار بانوان با رهبر انقلاب در این ماه بازتاب زیادی داشت و عرصه نقد و تحلیل بسیاری در خصوص مسائل مربوط به زنان قرار گرفت. از دیگر وقایع مهم این ماه می‌توان به پاسداشت قیام زنان مشهد در حمایت از حجاب در ۱۷ دی ۱۳۵۷ و نیز درگذشت تنها بانوی عضو مجلس خبرگان قانون اساسی اشاره کرد.

در حوزه زنان از رهبری عقب هستیم

چند سالی می‌شود که دیدارهای بانوان با رهبر انقلاب تبدیل به رسمی در آستانه سالروز میلاد حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها شده است. دیدارهایی که همه توقع بیان دیدگاه‌های جذاب و جدید از سخنرانان دارند و روی بیانات رهبری هم متمرکز می‌شوند. این بیانات شاید مهم‌ترین جهت‌دهی و تعیین خط مشی در حوزه زنان است. رهبری هرسال با دقت خاصی اهم موضوعات و چالش‌های این حوزه را بیان می‌کنند و نکات مطرح شده گویای اشراف و اطلاع دقیق ایشان از چالش‌های این حوزه است.

رهبر انقلاب در این دیدار فرمودند: در این مسئله زن هم، سرمایه‌داران عالم و سیاستمداران عالم که همان سیاستمداران هم متّکی به آن سرمایه‌دارانند مثل همه‌ی مسائل سبک زندگی دخالت می‌کنند. امروز و دیروز، سیاستمداران عالم و سرمایه‌داران عالم همان‌هایی که منشأ استعمار در دنیا بودند در همه‌ی مسائل مربوط به سبک زندگی بشر دخالت می‌کنند؛ رسانه هم دارند مؤثّرترین رسانه‌های دنیا در اختیار آنها است و زبان رسانه را هم بلدند.

ایشان افزودند: در حدود یک قرن پیش، مثلاً بحث آزادی زن و استقلال مالیِ زن را مطرح کردند، که زن استقلال مالی داشته باشد یا آزادی داشته باشد؛ ظاهر خوبی داشت امّا باطنش چه بود؟ باطنش این بود که کارخانجاتشان احتیاج به کارگر داشت، کارگر مرد کافی نبود، می‌خواستند زن‌ها را برای کارگری بیاورند، آن هم با دستمزد کمتر از مردان؛ در این جنجال‌های موجود دنیا در زمینه‌ی زن، مسئله فمینیسم، مسئله‌ی حقوق زن، مسئله‌ی آزادی زنان و حقوق زنان، ظواهر کار است؛ پشت اینها سیاست‌هایی هست، انگیزه‌های ناسالمی وجود دارد.

ایشان همچنین گفتند: اگر ما بخواهیم یک منشوری از دیدگاه اسلام درباره‌ی زن تنظیم بکنیم که موادّی داشته باشد این منشور، به گمان من، اوّلین موضوعی که در این منشور باید بیاید مسئله «زوجیّت» است.

با نگاهی به بیانات رهبری در دو دیدار قبلی با بانوان در میابیم که گویی رهبر انقلاب عامدانه روند یکسانی را در بیانات اتخاذ کرده‌اند و حتی برخی نکات را عیناً تکرار می‌کنند.

این تکرار از کجا نشأت می‌گیرد؟

این تکرار نشانه از یک رکود و انسداد در ادبیات و عدم بسط نظری حوزه زنان است و تا زمانی که این مسائل همچنان در جامعه حل نشده باشد و از شبهاتی مانند «دوگانه زن در خانه و زن در اجتماع»، دوگانه «عقلانیت و احساس» عبور نکرده باشیم، رهبر انقلاب مانند یک معلم صبور در مقام توضیح و تبیین در این جلسات سخن خواهند گفت و سوال و شبهه پاسخ می‌دهند.

تکرار و یادآوری سخنان رهبری و شرح و بسط خط مشی‌های طرح شده توسط ایشان بر عهده نخبگان و فعالین حوزه زنان و رسانه‌ها است. ما باید هرسال برویم و به ایشان در خصوص روند رو به پیشرفت حوزه زنان و مسائل حل شده گزارش بدهیم نه اینکه همچنان مطالبه و گلایه کنیم. ایشان هم گام‌های بعدی را مشخص کنند و راه را برای ما روشن سازند. اما وضعیت موجود نشان از عقب‌ماندگی اندیشه‌ای ما در حوزه زنان است.

حمایت از مادران شاغل؛ همراهی دولت با اجرای قانون جوانی جمعیت

همچنین هرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش تجلیل از ارتقای موقعیت و جایگاه زنان در خانواده و اجتماع با اشاره به نقش زنان در پیشرفت و رشد ایران در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی علمی و فرهنگی اظهار کرد: زنان با عزمی راسخ در تمامی عرصه‌ها حضور دارند و با فداکاری‌های بی پایان خود به ساختن ایرانی آباد و توسعه یافته کمک می‌کنند.

وی افزود: توسعه‌یافتگی پایدار اقتصاد، فرهنگ و محیط زیست را کنار هم می‌بیند و هیچیک را فدای دیگری نمی‌کند و ما در دولت چهاردهم تمام تلاش خود را می‌کنیم تا با اجرای بند ۱۴ اصل سوم قانون اساسی حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد را تأمین کنیم و با استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور تلاش کنیم تا امنیت قضائی عادلانه برای همه و تساوی امور در برابر قانون ایجاد شود.

وی با تاکید بر اتخاذ سیاست‌های دوستدار خانواده و فراهم‌سازی تسهیلات برای تحقق توازن بین کار و زندگی که عامل پایداری خانواده است بیان کرد: توان افزایی و ظرفیت‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه زنان و خانواده را در اولویت قرار خواهیم داد و با توجه به تأکیدی که بر جوانی جمعیت در اسناد بالا دستی شده و تمایل زنان به شوق مادری به عنوان بخشی از هویت زنانه آنان، همراهی خود را در اجرا و رصد قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده اعلام می‌کنیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: باور داریم بهبود نرخ باروری و توسعه جمعیت جوان تضمین‌کننده نیروی انسانی و آینده کشور است. ما وظیفه خود می‌دانیم از مادران به ویژه مادران شاغل حمایت کنیم و تلاش خواهیم کرد در مسیر سلامت خانواده و زنان گام برداریم.

مسئله زنان موضوع اصلی کشور و جزو مصالح عامه است

همچنین فهیمه فرهمندپور رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص مسائل زنان در کشور و چالش‌های آن گفت: یکی از نکات کلیدی که شاید باعث شده به رغم پیشرفت‌ها و دستاوردهای جدی حوزه زنان و خانواده در جمهوری اسلامی آن حد مطلوب یا سرعت رسیدن به حد مطلوب رضایت بخش نباشد این است که اقداماتی که مربوط به زنان است بیشتر توسط آقایان انجام می‌شود.

وی افزود: معمولاً این طور است که ما در حوزه زنان شاهد ساختارهای بخشی هستیم که نهایتاً در سطح تصمیم‌سازی امکان مشارکت دارند. این در حالی است که ساختارهای بخشی قدرت اثرگذاری در ساختارهای فرابخشی ندارند. مسائل زنان لزوماً به مسائل بخشی محدود نیستند. بلکه به سایر عرصه‌های مرتبط با موضوع آنها پیوند خورده‌اند. معمولاً سطح حضور زنان حداکثر در حد تصمیم سازی است و در نهایت تصمیم‌گیری‌ها در بخش‌هایی انجام می‌شود که حضور خانم‌ها در آنجا پررنگ نیست. روی کلمه حداکثر تاکید می‌کنم چون بعضاً حتی در این حد هم مشارکت داده نمی‌شوند.

مسائل زنان لزوماً مسائل زنانه نیست

فرهمندپور در ادامه با اشاره به تفاوت مسائل زنان با مسائل زنانه گفت: ما نکته اول را پیگیری می‌کنیم مسائل زنان لزوماً مسائل زنانه نیست. مسائل کشور مسائل ملت است. مسائل زنان مصالح عامه است. مثلاً در موضوع تأمین اجتماعی زنان را که حل می‌کنیم شما زنانی و سالم‌تر ایمن تر مطمئن‌تر خواهیم داشت زن ایمن مطمئن سالم مادر بهتر، شهروند بهتر و همسر بهتری است. فرد فعال قابل قبول‌تری است خانواده را منسجم‌تر می‌کند. وقتی شما در مورد بیمه زنان خانه‌دار صحبت می‌کنید این مسئله زنانه نیست، این مسئله زنانی است که می‌تواند یک اثر کلانی در جامعه داشته باشد. وقتی به زنان عضو هیئت علمی توجه می‌کنید به مسئله دانشگاه توجه می‌کنید. وقتی به آموزگار خانم توجه می‌کنید به بخش بزرگی از اثرگذاران در حوزه تعلیم و تربیت توجه می‌کنید. ما در توجه به حوزه‌ها فقدان داریم.

۸۰۰ هزار نفر در نوبت اختصاص زمین ۳ فرزندی قرار دارند

همچنین فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون زنان مجلس در مورد نقش زنان در جامعه پذیری و تربیت اجتماعی بیان داشت: مادران ایران در قرون مختلف و با همه سختی‌ها به گونه‌ای نسل‌ها را تربیت کرده‌اند که ایران با امنیت و شکوه و اقتدار به نسل امروز رسیده است. جوامعی موفق هستند که بتوانند در سختی‌ها سازگار باشند. زنان ایران همواره نشان داده‌اند نه تنها با سختی‌ها سازگار هستند بلکه زنان مبارزی هستند که تلاش می‌کنند تهدیدها را تبدیل به فرصت کرده و فرزندانی شجاع و غیور تربیت کنند.

وی اظهار داشت: امروز ۸۰۰ هزار نفر در نوبت اختصاص زمین ۳ فرزندی قرار دارند و این هدیه بزرگ جمهوری اسلامی به مادران و پدران ۳ فرزندی است که باید اجرایی شود. صرفاً با فرآیند نظارتی، اجرا حاصل نمی‌شود و قوه مجریه باید عزم اجرا داشته باشد. ۲ تا ۴ درصد زمین‌های دنیا مسکونی است اما در کشور ما تنها یک درصد زمین‌ها مسکونی است.

رئیس فراکسیون زنان مجلس افزود: عدم اختصاص بودجه از جمله موانع اجرای این قانون است. همچنین در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نامی از زنان و خانواده برده نمی‌شود و در این صورت نمی‌توان تغییری ایجاد کرد.

محمدبیگی اذعان کرد: تنها ۵ سال از فرصت فرزندآوری باقی مانده و اگر این پنجره بسته شود تا چند قرن آینده قابلیت بازگشایی نخواهد داشت. لذا زیست والدان باید در اولویت جامعه قرار داشته باشد و مسکن و ازدواج آنها فراهم شود.

زمینه حضور زنان برای مشارکت فعال در حکمرانی فراهم است؟

فاطمه محمد بیگی رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در خصوص زن در انقلاب اسلامی و چالش‌های پیش روی آن گفت: در بعضی از قوانین که زن‌ها می‌توانستند نقش مؤثری برای تدوین قوانین داشته باشند عملاً مشارکت داده نشده‌اند. مثلاً لایحه حوزه صیانت از بانوان در حوزه آسیب‌های اجتماعی تعداد زنان فعال در این لایحه زیاد نبودند. نمایندگان زن به شدت می‌خواستند و به دنبال آن بودند که نظرات متنوع و مختلف از دیدگاه و سلایق مختلف هم بیایند و با هم بحث کنند. اما عملاً در تدوین آن، عضو کمیسیونی که لایحه را بررسی می‌کرد که بتواند رأی بدهد و حق رأی داشته باشد، نبودیم. می‌توانستند یک کمسیون ویژه در نظر بگیرند یا کمیسیون مشترک در نظر بگیرند.

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به نبودن خلأ قانونی در خصوص حکمرانی زنان گفت: قانون اساسی ما به گونه‌ای نوشته شده است که زنان ما می‌توانند به لحاظ قانونی در بسیاری از این جایگاه‌ها حضور داشته باشند اما زمینه آن باید فراهم شود. سران قوا و مدیران ارشد نظام با بهره‌گیری از تجارب و استفاده از افراد کارآمد می‌توانند این زمینه را فراهم کنند. اما عملاً فراهم نیست.

مهم‌ترین چالش‌های زنان جامعه ما چیست؟

محمدبیگی مسائل اقتصادی را مهم دانست و اظهار کرد: بی توجهی به هویت زنان و دختران یکی از مشکلات اساسی است. باز تعریف مسائل و قوانین و راهبردها بر اساس نیازهای واقعی زنان و دختران امروز طراحی نشده است. مثلاً نیاز دختر و پسر ما به ازدواج چقدر دیده شده است؟ وام‌ها چقدر پرداخت شده است؟ چقدر ما به سمت ازدواج آسان رفته‌ایم؟ مشکل جوان ما این است. تأمین مسکن جوانان چقدر محقق شده است؟ بحث آموزش مسئولیت‌پذیری و مهارت زندگی به جوانان مطرح است. مشکلات معیشتی موجب شده که بیشترین مراجعات ما در خصوص درخواست وام باشد. تسهیلات می‌خواهند که بتوانند اجاره بهای خود را تکمیل کنند، بتوانند دختر خود را جهیزیه بدهند، بتوانند خرج تحصیل فرزندانشان را بدهند. معیشت الان مشکل جدی جامعه است.

زن تراز انقلاب اسلامی با شاخص‌های اسلام ناب منطبق است

همچنین سردار سید قاسم قریشی جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در همایش تجلیل از نخبگان و بانوان تراز انقلاب گفت: تبیین نگاه مترقیانه اسلام به زن، گفتمان‌سازی در خصوص زن تراز انقلاب اسلامی و افزایش سرعت رسیدن زنان به این جایگاه و مقابله با تهدیدات علیه زن باید انجام شود.

سردار قریشی با تاکید بر اینکه زن از جایگاه والایی در اسلام بر خوردار بوده است گفت: ولی مسلمانان هم نتوانستند این جایگاه را تثبیت کنند. انقلاب اسلامی در راستای احیای این جایگاه تلاش می‌کرد. زن تراز انقلاب یعنی کسی که بتواند این نقش را ایفا کند. انقلاب اسلامی یعنی اسلام ناب. انسان انقلابی هم یعنی زن و مردی که با آن شاخص‌های اسلام ناب منطبق باشد. نگاه عادلانه به زن و نقش آفرینی زن برخی از این شاخص هاست.

امام خمینی جایگاه زن در اسلام را در فضای غبارآلود غرب تعریف کرد

همایش تجلیل از نخبگان و بانوان تراز انقلاب صبح امروز در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد.

مینا بیابانی مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: تقابل بین دو تمدن اسلامی و غرب از مبعث رسول اکرم (ص) مشخص بود، آن زمان تفکرات غیرالهی شناخته شده نبود، اما در سده‌های گذشته این تفکرات انسجام بیشتری گرفت و در تمدن غربی جلوه بیشتری کرد.

بیابانی در ادامه با بیان اینکه بسیج جامعه زنان به عنوان یک نهاد انقلابی وظیفه دارد که این نگاه را در بین بانوان نهادینه کند اظهار کرد: بسیج جامعه زنان برای تحقق این امر بازوانی دارد که به لحاظ محتوایی و اجرا همراهی می‌کند و با داشتن بازوان اجرایی در سطح محلات و هم افزایی با اقشار مختلف بسیج که بدنه فکری و اندیشه‌ای این نهاد هستند وظیفه خود می‌داند در تشریح مواضع اسلام درباره زنان قدم بردارد.

وی در ادامه گفت: بسیج جامعه زنان به عنوان یک نهاد انقلابی وظیفه خودش می‌داند که این نوع نگاه را بین بانوان جامعه و بین بانوان سطح جهان تبیین کند. برای تحقق این امر نیاز به بازوانی دارد که او را هم به لحاظ محتوایی و هم به لحاظ عملیات و اجرا همراهی کند.

زنان و مدیریت مادرانه، کلید حل ناترازی‌های اجتماعی کشور

زهرا بهروزآذر معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در مراسم گرامیداشت روز زن در وزارت کشور، بر اهمیت نقش زنان در مدیریت‌های ارشد تاکید کرد.

وی با اشاره به انتصاب فرمانداران زن در دولت چهاردهم گفت: دولت چهاردهم اقداماتی تاریخی انجام داده است؛ از جمله انتصاب فرمانداران زن و همچنین استانداران اقوام مختلف، که نشان‌دهنده توجه به شایستگی‌های زنان و اقوام در اداره کشور است.

وی با اشاره به نقش زنان در کاهش ناترازی‌های اجتماعی کشور بیان کرد: سرمایه اجتماعی، حلقه گمشده‌ای است که باید با استفاده از توانایی زنان احیا شود. هر تصمیم مدیریتی که گرفته می‌شود باید تمام زنان ایران را در نظر بگیرد و آرامش و اطمینان خاطر را برای آنان به ارمغان بیاورد و احساس کنند که ایران برای همه ایرانیان است.

افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار به روایت آمار

طبق اطلاعات منتشر شده در مرکز آمار ایران تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور از ۱۸۰ هزار و ۱۲ نفر در سال ۱۳۹۶ به ۲۷۸ هزار و ۳۵۳ در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. همچنین تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هم از یک میلیون و ۱۵۶ هزار و ۶۰۶ نفر در سال ۱۳۹۶ به یک میلیون و ۲۶۴ هزار و ۲۶۹ نفر در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

تعداد زنان شهری سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی دارای بیمه تأمین اجتماعی در طی دوره زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ روندی کاهشی داشته است به طوری که از تعداد ۵۳ هزار و ۸۸ نفر در سال ۱۳۹۶ به تعداد ۴۳ هزار ۵۵۳ نفر در سال ۱۴۰۱ رسیده است. بر همین اساس در سال ۱۴۰۲ تعداد زنان شهری سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی دارای بیمه تأمین اجتماع ی به ۶۵ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده است.

طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اهدافی مانند حمایت همه‌جانبه فردی، اجتماعی و اقتصادی از زنان سرپرست خانوار، هم‌افزایی بین دستگاه‌ها و یکپارچه‌سازی حمایت‌ها، جلب مشارکت حداکثری سازمان‌های مردم‌نهاد، تسهیل فرایند توانمندسازی، اشتغال، تولید و عرضه محصولات و ایجاد شرایط امنیت شغلی و پایداری وضعیت مطلوب زنان سرپرست خانوار را در دستورکار دارد.

از طرفی در کشور ما نه‌تنها محرومیت‌زدایی ریشه تاریخی و فرهنگی دارد بلکه امروزه یک تکلیف قانونی نیز به حساب می‌آید که توسط سازمان‌های حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) انجام می‌گیرد. هر چند در سه برنامه اول توسعه، توجه به زنان خودسرپرست و سرپرست خانوار جز سیاست‌های اصلی نظام برنامه‌ریزی به شمار نمی‌آمد، اما از برنامه چهارم توسعه به بعد رویکرد حمایتی معطوف به این گروه از زنان قوت گرفت.

توهم پیشرفت و ترقی با برداشتن حجاب؛ ۱۷ دی روز مبارزه زنان با طاغوت

۱۷ دی به عنوان سالروز اعلام قانون کشف حجاب رضاخانی اولین حرکت جدی رژیم طاغوت به تبعیت از غرب در مبارزه با اسلام بود که زنان ایرانی از همان ابتدا با این پدیده مقابله کردند.

بر اساس آنچه از تاریخ برمی‌آید بی‌حجابی و عریانی زنان برای اولین بار به وسیله خاندان شوم پهلوی وارد ایران شد و پیش از آن سابقه نداشته است در واقع این امر به ملت ما تحمیل شد و مردم ما به آسانی این پدیده را نپذیرفتند.

با واقعه کشف حجاب و امثال این اتفاقات برای اغلب افراد جامعه ایران تفهیم شد که راه پیشرفت تقلید از غرب در ظواهر است. از این رو مسئله پوشش عامل این پیشرفت نشان داده شد و مشارکت اجتماعی در پیشرفت و رسیدن به مدارج علمی به حاشیه رفت.

زنان ایرانی در ابتدای کشف حجاب با خانه نشینی و در آستانه پیروزی انقلاب با حضور محجوب خود در میانه میدان همواره در برابر این پدیده شوم ایستاده و در برخی حوادث مانند قیام زنان مشهد در ۱۷ دی ۱۳۵۶ راهگشای سایر مردم جامعه در مبارزه با طاغوت بوده‌اند.

در هفدهم دی‌ماه تعدادی از زنان مسلمان مشهد برای اولین بار علیه حکومت پهلوی دست به اعتراض زدند. این نوعی اعتراض به تشکیلات حکومت پهلوی بود. هرچند این موضوع در مطبوعات بازتاب چندانی نیافت، اما حضور زنان در این تظاهرات آغاز مبارزات مردم مشهد قلمداد می‌شود.

حرکت زنان در ۱۷ دی سال ۵۶ معجزه انقلاب را رقم زد

رویداد «معجزه انقلاب، گرامیداشت قیام زنان در ۱۷ دی‌ماه ۱۳۵۶» همراه با آئین رونمایی از فصلنامه «هفده دی» برگزار شد.

مهدی تکلو رئیس دفتر مطالعات جنسیت و جامعه و مدیر مسئول فصلنامه ۱۷ دی، در خصوص ماهیت این روز گفت: ۱۷ دی سال ۱۳۱۴ و کشف حجاب روزی بود که ریشه‌های اصلی انقلاب در آنجا شکل گرفت. جرقه‌ای بود که موجب ریشه کن شدن این رژیم شد. واکاوی این ریشه کمک می‌کند که درست قدم برداریم اما سرنخ کارهای درست خودمان را گم کرده‌ایم.

وی افزود: نمی‌توانیم به این سوالات جواب بدهیم مگر اینکه روز ۱۷ دی را درست بشناسیم. درست است که در این روز وجه تلخ قانون کشف حجاب در ذهن ما است اما این روز به تعبیر رهبر انقلاب معجزه انقلاب است اما ما نتوانستیم را به یک نقطه افتخار تبدیل کنیم. روزی که ما توانستیم انتقام آن رخداد سال ۱۳۱۴ و کشف حجاب را بگیریم. اما به نظر می‌رسد وقتی زن دارد رخدادی را رقم می‌زند اهمیت نمی‌دهیم، چون زن تاریخ ساز است و عنصر اصلی است. حتی خود زن‌ها هم ممکن است همین‌گونه بیندیشند و خودشان دستاوردشان را نبینند.

وی با اشاره به اینکه وجه جدید بودن رویداد ۱۷ دی ۵۶ گفت: انقلاب رویداد جدیدی است اما خود آن محصول یک رویداد و نیروی دیگری است. این روز را به این علت آغاز عصر جدید میدانیم چون نیروی فاعل پردازنده تاریخ در حال تغییر است. تنها انقلابی که هم طرح، رؤیا و ایدئولوژی را تغییر می‌دهد و هم نیروی فاعل این انقلاب را در بهمن ۵۷ رقم خورد. این روز، روز احیای زوجیت است. زوجیت امروز در سال ۱۴۰۳ به خانواده تقلیل پیدا می‌کند در حالی که در سال ۱۳۵۶ زوجیت را در سیاست دیدیم. زوجیت قانون بشری و تاریخی است و امکان ندارد تاریخ بدون زوجیت تغییر کند. مسئله زن در این زوجیت نقش خاص و ویژه‌تری دارد.

اعطای تسهیلات بدون ضامن به زنان سرپرست خانوار

همچنین زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، در نشستی که با هدف بررسی چالش‌ها و راهکارهای طرح تسهیلات اشتغال‌زایی زنان سرپرست خانوار به همراه البرز محمدی، مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون برگزار شد، از تمدید تفاهم‌نامهٔ میان این معاونت با صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون خبر داد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: طرح اعطای تسهیلات به زنان سرپرست خانوار بدون ضامن، که برای دهک‌های ۱ تا ۵ درآمدی طراحی شده، بر رفع موانع دریافت تسهیلات بانکی تمرکز دارد.

تنها زن عضو خبرگان قانون اساسی درگذشت

همچنین منیره گرجی که از او به عنوان تنها زن مجلس خبرگان قانون اساسی یاد می‌شود ۲۳ دی ۱۴۰۳ در نود و پنج سالگی درگذشت.

وی تولد سال ۱۳۰۸ در تهران و از پژوهشگران و فعالان قرآنی بود. گرجی خود پس از پیروزی انقلاب و تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی به عنوان تنها زن عضو مجلس خبرگان از سوی مردم تهران انتخاب شد.

منیره گرجی در مجلس خبرگان رهبری و با برای جلب توجه به جایگاه خانواده و زنان در ساختار حکومت تلاش بسیاری کرد و در تدوین و تصویب اصول مربوط به زنان و خانواده در قانون اساسی نقش مؤثری را ایفا کرد.

نرخ باروری در ۱۵ استان کشور افزایشی شد

همچنین دی ماه سال گذشته امیرحسین بانکی‌پور، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مراحل تصویب قانون جوانی جمعیت خاطرنشان کرد: پس از رفت و برگشت‌های لازم به شورای نگهبان، در مهر و آبان ۱۴۰۰، این قانون ابلاغ شد. آمارها نشان می‌دهد که در سال ۹۹، یعنی سالی که مقام معظم رهبری این توصیه را کردند، ۱۷۰ هزار تولد نسبت به سال ۹۸ کاهش یافته بود. خوشبختانه با اجرای قانون جوانی جمعیت در دو سه سال اخیر، تعداد تولدها در سال گذشته تنها ۱۷ هزار کاهش یافت. این به معنای این است که ما توانستیم سقوط ۱۷۰ هزار تولد را متوقف کنیم و حالا تنها ۱۷ هزار تولد کاهش یافته که عملاً این عدد قابل توجهی نیست.

گروه سنی مادران ۲۵ تا ۴۰ سال بیشترین میزان تولد در کشور را دارد

بانکی‌پور در ادامه نشست، به بررسی گروه سنی مادران ۲۵ تا ۴۰ سال پرداخت و گفت: این گروه سنی بیشترین میزان تولد را دارد. با مقایسه ورود و خروج مادران، مشخص می‌شود که تعداد مادرانی که از این گروه سنی خارج شده‌اند، ۴۰۰ هزار نفر کمتر از تعداد مادرانی است که وارد این گروه سنی شده‌اند. این تغییرات به سیاست‌های تنظیم خانواده ۳۰ سال پیش برمی‌گردد که منجر به کاهش موالید شد.

وی افزود: با وجود فشارهای اقتصادی و ناملایمت‌های اجتماعی، قانون جوانی جمعیت با ۵۰ درصد اجرای خود توانسته است منحنی جمعیت را از سقوط نجات دهد و الگوی فرزندآوری سوم، چهارم و پنجم را افزایش دهد.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.