- تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 10889 چاپ خبر

روایتی از زنان قربانی تروریسم در ایران
زنان، شمار قابل توجهی از ۲۳ هزار شهید قربانی ترور در ایران را تشکیل میدهند و این در حالی است که کشورهای غربی مدعی حقوق زنان، اصلیترین حامی گروههای تروریستی ضد ایرانی هستند.
هشتم مارس در گاهشمار جهانی بهعنوان «روز جهانی زن» گرامی داشته میشود؛ به همین مناسبت، بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور ایران) گزارشی آماری از زنان ایرانی که از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۳ قربانی جنایتهای گروههای تروریستی شدهاند، ارائه کرده است.
شگفتآور اینجاست که بسیاری از این گروههای تروریستی از سوی کشورهای غربی، که خود را پرچمدار حقوق زنان میدانند، حمایت میشوند و رهبرانشان در این کشورها ساکناند.
براساس دائرهالمعارف ۲۳۰۰۰ شهید ترور جمهوری اسلامی ایران، ۶۴۹ زن به دست گروههای تروریستی به شهادت رسیدهاند.
همه این شهدا زن و مسلمان بودهاند که از این میان، ۳۹۰ نفر شیعه و ۲۵۹ نفر سنی هستند.
در میان این شهدا، خردسالترینشان ثنا پردل، نوزادی ۲ ماهه است که در ۲۴ آذر ۱۳۸۹، همزمان با تاسوعا، در چابهار به همراه مادرش قربانی عملیات انتحاری گروهک تروریستی جندالله شد.
مسنترین شهید نیز گلجهان مرادزاده، بانویی ۸۶ ساله است که در ۳ مرداد ۱۳۶۷، در جریان عملیات «فروغ جاویدان» گروهک منافقین، جان خود را از دست داد.
نخستین شهید زن ترور در ایران، لیلا رستمی، ۴۲ ساله، بود که در ۲۸ اسفند ۱۳۵۷ در سنندج به دست گروهک کومله به شهادت رسید؛ آخرین شهید تاکنون نیز معصومه کرباسی، فعال رسانهای ۴۴ ساله است که در ۲۸ مهر ۱۴۰۳ در بیروت، به دست رژیم تروریستی صهیونیستی جان باخت.
اگر بخواهیم از میان این شهدا، چهرههایی برجسته را نام ببریم، میتوان به میترا (زینب) کمایی، دختری ۱۵ ساله و سکینه سندگل، زنی ۳۱ ساله، اشاره کرد؛ زینب کمایی به دلیل پایبندی به باورها و ارزشهایش، مظلومانه به دست منافقین به شهادت رسید و سکینه سندگل نیز در لحظهای که به نوزادش شیر میداد، همراه با فرزندش قربانی انفجار انتحاری جندالله شد.
- بیشتر بخوانید:
- همسر شهید انتظاریان؛ راوی جنایت تروریستها در حادثه راسک
- کمیسیون مقام زن سازمان ملل؛ حرکت در مسیر بیاعتبارسازی و تضعیف چندجانبهگرایی
بیشتر شهدای زن ترور، خانهدار (۴۱۹ نفر)، دانشآموز (۸۵ نفر)، دانشجو (۷ نفر) و معلم (۶ نفر) بودهاند؛ گروهکهای تروریستی منافقین، کومله، داعش، حزب دمکرات کردستان و گروههای تکفیری در شمار گروههایی هستند که اکثریت زنان قربانی به دست آنها به شهادت رسیدهاند.
از نظر جغرافیایی، استانهای کردستان و آذربایجان غربی با ۱۴۷ و ۱۳۴ شهید، بیشترین قربانیان زن ترور را داشتهاند؛ همچنین ۱۳۴ نفر از این شهدا در خارج از ایران، عمدتا به دست داعش و گروههای تکفیری، به شهادت رسیدهاند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0