- تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴
- کد خبر : 20267 چاپ خبر

تلاش رژیم صهیونیستی و متحدان برای تضعیف دادگاههای داخلی و بینالمللی
سران رژیم صهیونیستی، مجارستان و آمریکا یک وجه مشترک بزرگ دارند؛ آنها برای خنثی کردن دادگاهها در داخل و خارج اقدام کردهاند.
کشورهای زیادی وجود ندارد که نخستوزیر رژیم صهیونیستی بتواند بدون خطر بازداشت به آنها سفر کند. این موضوع فرش قرمز پهن کردن مجارستان برای بنیامین نتانیاهو را بیش از پیش قابل توجه میکند.
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان بلافاصله پس از صدور حکم بازداشت دیوان کیفری بینالمللی (ICC) علیه نتانیاهو در نوامبر گذشته (آبان/آذر ۱۴۰۳۶) بهدلیل ارتکاب جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه، از نخستوزیر رژیم اشغالگر برای سفر به این کشور دعوت کرد. اوربان همچنین چند ساعت پس از ورود نخستوزیر صهیونیست به مجارستان خروج کشورش از دادگاه لاهه را اعلام کرد.
به گفته تحلیلگران، چیزهای مختلفی در اینجا در جریان است که نزدیکی اوربان، نتانیاهو و دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا را به هم پیوند میدهد.
دیوان کیفری بینالمللی جاهطلبانهترین و آرمانگراترین نسخه یک سیستم قضایی جهانی برای اجرای حقوق بشر است. بیشتر آزادیخواهان آن را دوست دارند، اما اوربان، نتانیاهو و ترامپ از آن متنفرند.
اوربان به جهان میگوید که مجارستان آنچه را که میخواهد انجام میدهد؛ دقیقا مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی که هر کاری را که نیخواهند انجام میدهند.
متحدان رژیم صهیونیستی و دادگاه لاهه
مجارستان نخستین کشوری نیست که برای رژیم صهیونیستی استثنا قائل شده است. آمریکا و آلمان مدت هاست که این کار را انجام دادهاند. فریدریش مرتز، صدراعظم آینده آلمان بازداشت نتانیاهو را، حتی با وجود اینکه آلمان همچنان یکی از اعضای بهاصطلاح متعهد دیوان کیفری بینالمللی بوده، رد کرده است.
مجارستان همچنین نخستین امضاکننده معاهده رم نیست که دادگاه لاهه را تاسیس کرد.
سرپیچی اوربان از دادگاه به چیز دیگری نیز مربوط میشود؛ تمایل به نادیدهگرفتن قاضیهای مستقل، چه در داخل و چه در خارج از کشور.
نخستوزیر مجارستان در یک برنامه رادیویی مدعی شده بود: برخی از نهادهای بینالمللی به نهادهای سیاسی تبدیل شدهاند؛ دیوان کیفری بینالمللی یکی از این دادگاهها است؛ این یک دادگاه سیاسی است.
نیویورکتایمز در مقالهای نوشت که جنگ قدرت بین سران غربی وقاضیها، چه بینالمللی و چه داخلی، به یک موضوع سیاسی تعیینکننده در رژیم صهیونیستی و برخی از کشورها ازجمله مجارستان و آمریکا تبدیل شده است.
- بیشتر بخوانید:
- احترام به احکام دادگاههای بینالمللی به سبک غربی
- هراس از بازداشت؛ دلیل مسیر طولانیتر نتانیاهو برای سفر به آمریکا
اوربان که از سال ۲۰۱۰ در قدرت است، بهعنوان پیشگام در اعمال قدرت بر قوه قضاییه شناخته میشود. او دادگاه قانون اساسی مجارستان را از قاضیهای وفادار به خود پر کرده و دیگران را مجبور به استعفا کرده است. او همچنین با دادگاههای اتحادیه اروپا مقابله کرده است.
در همین حال، نتانیاهو با اتهامهای رشوهخواری و تقلب در اراضی اشغالی مواجه است. او این اتهامها را بهعنوان تلاشی برای از بین بردن اراده رایدهندگان محکوم کرده و بر اصلاحات قضایی بحثبرانگیز مورد نظر خود پافشاری میکند.
ترامپ نیز که پیش از پیروزی دوباره در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ به ۳۴ فقره جرم محکوم شده بود، میگوید که بسیاری از پروندههای حقوقی علیه او انگیزههای سیاسی داشتند. او در هفتههای اخیر از چندین دستور دادگاه سرپیچی کرده که در نهایت میتواند به یک بحران قانون اساسی در آمریکا منجر شود. او در فوریه فرمان اجرایی تحریم دیوان کیفری بینالمللی را در واکنش به صدور حکم علیه نتانیاهو امضا کرد.
هر ۳ این افراد، یعنی نتانیاهو، اوربان و ترامپ در جریان سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به مجارستان، تلفنی درباره دادگاه لاهه صحبت کردند. نتانیاهو روز دوشنبه، ۷ آوریل (۱۸ فروردین) در کاخ سفید حاضر شد و دفتر او اعلام کرد که دادگاه لاهه دوباره در دستور کار قرار گرفت.
اوربان همچنین از نظر استراتژیک به متحدان، سرمایهگذاران و رایدهندگان سیگنال میدهد که مجارستان تحت محدودیت قوانین و هنجارهای بینالمللی قرار نخواهد گرفت. یکی از متفکران برجسته در مورد دموکراسی میگوید که این نوعی هویتسازی است.
استقبال سرسختانه اوربان از نتانیاهو یکی از راههای تغییر جهان از زمان به قدرت رسیدن ترامپ را برجسته کرده است؛ رئیسجمهور آمریکا با کنار گذاشتن کتاب قوانین جهانی درمورد اتحادهای طولانیمدت و قوانین تجاری، به دیگران نیز اجازه داده است که قوانین را زیر پا بگذارند.
نیویورکتایمز همچنین نوشت: آنها (ترامپ و اوربان) اکنون در حال آزمایش این هستند که چقدر میتوانند در این زمینه پیش بروند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0