به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز ملی خلیج فارس نشست حاکمیت ایران بر خلیج فارس از منظر حقوقی، بینالمللی و تاریخی بعد از ظهر امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با حضور سردار سهرابعلی شمخانی معاون حقوقی و امور مجلس سپاه پاسداران، عبدالحسین صفایی استاد حقوق بینالملل و عضو هیئت علمی دانشگاه، محمد امیدی فرد سرپرست امور توافقات بینالمللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری، ابراهیم رضایی عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، رضا فتورهچی کارشناس حوزه خلیج فارس و سعید درگاه پور دبیر نشست و کارشناس مسائل حقوق بینالملل در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن تبریک ایام دهه کرامت و روز ملی خلیج فارس و همچنین عرض تسلیت درگذشت تعدادی از هموطنان در استان هرمزگان گفت: خلیج فارس مهد رشادت بوده چرا که ایرانیان بسیاری، برای دفاع از خاک میهن و خلیج فارس جنگیدند و تلاش کردند.
وی در ادامه با اشاره به رویکرد یک جانبه گرایانه نسبت به آبراههای بین المللی گفت: امروز میبینیم همان نگاه برآمده از عصر استعمار همچنان جاری است و شاهد رویکرد یک جانبه گرایانه نسبت به آبراههای بین المللی هستیم. ترامپ با زیر پا گذاشتن معاهدات، الگوی خطرناکی را ترویج کرد که میتواند منجر به تضعیف حقوق بینالمللی شود.
رضایی با تاکید بر اینکه قدرت نمایی یمنیها در دریا پاسخ ملتی است که سالها تحت بمباران سعودیها بودند گفت: این ملت اما توانست در برابر استعمار دوام بیاورد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ما برای صلح و مقابله با شرّ نیازمند سند و چشمانداز، هوش مصنوعی و نوسازی ناوگان دریاییمان در خلیج فارس هستیم. آمریکاییها از سال ۲۰۲۱ سند خودشان را در حوزه دریا برای کاهش چرخه مشاهده تا تصمیمگیری رونمایی کردند و امروز ما نباید در این حوزه عقب ماندگی داشته باشیم.
رضایی در پایان بیان کرد: آمریکاییها میدانند که وارد شدن به یک عملیات سنگین برای هژمونی آنها یک خسارت محض است. قوی شدن در خلیج فارس ناظر بر چند موضوع است. امروز بخش اعظمی از محیط دانشگاه بر پژوهشهایی صرف میشود که کاربردی نیست. ما باید در محیط ابهام و تلاش دشمن، به سمت خودیاری و قوی شدن برویم.
عبدالحسین صفایی استاد حقوق بینالملل و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در ادامه برنامه گفت: بحث جزایر سه گانه از موضوعات حساس و مهم است و فکرمیکنم باید برای آن یک اندیشکده خاص تأسیس کنیم. اگر کسی بخواهد برای اثبات حقی دفاع کند، مشکلی ندارد اما کسانی که بخواهند ناحقی را حق جلوه دهند، مسیر بسیار سختی دارند.
وی ادامه داد: بحث ما درباره جزایر سه گانه توسط امارات متحده عربی در مجالس مختلف مطرح میشود. امارات ادعا دارد که جمهوری اسلامی ایران، این جزایر را گرفته است، امارات میخواهد این ادعا را تبدیل به اختلاف کند. ما باید این موضوع را به خوبی تبیین کنیم. ما مدعی هستیم که این جزایر متعلق به ما بوده و خدشهای بر آن وارد نیست.
استاد حقوق بین الملل و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: از بعد سابقه تاریخی؛ اسناد گواهی داده اند جزایر سه گانه غیر از حاکمیت ایران در حاکمیت کشور دیگری نبوده و این جزایر از دوره باستان متعلق به ایران بوده است.
در کنوانسیونهای بین المللی باید همچنان از واژه خلیج فارس استفاده شود
رضا فتورهچی کارشناس حوزه خلیج فارس نیز در ادامه برنامه گفت: در بحث فرهنگی در دو سوی این خلیج فارس چه در کرانه شمالی چه جنوبی بین طبقات اجتماعی هیچوقت بحث مربوط به خلیج فارس و واژههای جعلی ایجاد شده نبوده است. در کنوانسیونهای بین المللی نیز باید همچنان از واژه خلیج فارس استفاده شود.
این کارشناس حوزه خلیج فارس اظهار کرد: آنجایی که خلیج فارس ارتباط و رونق بین شرق و غرب را ایجاد کرد، در دوره شاه عباس بود و از آن دوره بود که خلیج فارس اهمیت پیدا کرده و توجه همه را به سمت خود جلب کرد. آنچه حائز اهمیت است این بوده که باید بر قدرت دریایی به عنوان بازوی اصلی توسعه و امینت سرمایهگذاری کنید چرا که قدرت دریایی دارای اهمیت بالایی است. ان شاالله از طریق این آبراهه ما شاهد ظهور پدیدههای خوب برای اقتصاد کشورمان باشیم.
با عنوان کردن نام خلیج عربی، برنامههای بعدی را برای منابع آن در نظر گرفتهاند
همچنین سردار سهرابعلی شمخانی معاون حقوقی و امور مجلس سپاه پاسداران نیز ضمن تبریک دهه کرامت در ادامه برنامه بیان کرد: ان شاالله سعی میکنیم بازدیدی از جزایر سه گانه برای حضار این جمع فراهم کنیم. همه میدانیم خلیج فارس خلیج همیشگی فارس بوده و متعلق به ایرانیان است.
وی ادامه داد: اصولاً غربیها با بیش از ٣٠٠سال با استعماری که داشتند صدها میلیون انسان را کشته و میلیونها نفر را به بردگی برده و به غارت منابع و فرهنگ کشورها پرداختند. یک نمونه از این استعمار بحث خلیج فارس است. همچنین موضوع کشمیر موضعی است که انگلیسیها بین هندوستان و پاکستان ایجاد کردند.
وی بیان داشت: یکی از موضوعاتی که غربیها ایجاد کردند، این بود که با عنوان کردن خلیج عربی، برنامههای بعدی خود را که برای این خلیج و منابع آن در نظر گرفتهاند، اجرا کنند. البته راه آن ایستادگی و تبیین درست موضوع حاکمیت خلیج فارس است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0