• تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۸
  • کد خبر : 36969
  • چاپ خبر
پزشکیان: به هیچ وجه از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای دست نخواهیم کشید

پزشکیان: به هیچ وجه از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای دست نخواهیم کشید

رئیس جمهور در نشست مجمع گفتگوی تهران با بیان اینکه هیچ انسان‌ آزاده‌ای در هیچ نقطه‌ای از منطقه زیر بار زور نمی‌رود، گفت: به هیچ وجه از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای دست نخواهیم کشید.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در نشست مجمع گفتگوی تهران در وزارت امور خارجه، ضمن خوش آمد به مهمانان خارجی حاضر در این نشست گفت: امیدواریم با حضور شما مهمانان بتوانیم نگاهمان را و گفتارمان را با یکدیگر به یک زبان و نگاه مشترک برسانیم.

وی افزود: همه ما که زندگی می‌کنیم روی این کره خاکی مانند یک توپی به مقصدی که نمی‌دانیم کجاست در کهکشان در حرکت هستیم. این توپ در کهکشان راه شیری از نظر بزرگی به اندازه یک ویروس هم نیست. حتی کهکشان ما در برابر سایر کهکشان‌ها به چشم نمی‌آید.

رئیس جمهور تاکید کرد: اینجا خانه ما است، یعنی ما بر روی این توپ بر روی خانه زندگی می‌کنیم که همه حق دارند زندگی کنند و اگر بپذیریم این خانه مال و متعلق همه ما است و این نگاه را بپذیریم که ما همه در یک خانه زندگی می‌کنیم، لذا همه کسانی که در این کره خاکی زندگی می‌کنند حق دارند زندگی کنند و حقوقشان دیده شود.

وی افزود: [همه] از انسانیت سخن می‌گوید، در حالی‌که آن‌هایی که در قدرت هستند و حکومت‌های قدرتمند را تشکیل می‌دهند، اگر در اندیشه تجاوز نباشند، هیچ دعوایی وجود نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: انسان‌ها باید به یکدیگر کمک کنند و در کنار هم باشند. ما نیز باید به یکدیگر کمک کنیم. اگر ما دستاوردی در حوزه سلامت داریم، می‌توانیم آن را به همه انسان‌ها هدیه کنیم. اگر در تکنولوژی یا زندگی بهتر دستاوردی داریم، باید آن را در اختیار همه قرار دهیم.

رئیس جمهور ادامه داد: اکنون در جهان حتی درختان، گیاهان و حیوانات نیز دارای حقی هستند که باید حقوقشان را رعایت کنیم. اگر رعایت نکنیم، ادامه زیستن در کره خاکی با دشواری مواجه خواهد شد، زیرا چرخه هستی بر هم خواهد خورد.

پزشکیان گفت: هر موجود زنده‌ای در این کره خاکی و حتی هر ساختاری، جایگاه و محل خاص خود را دارد و اگر نادیده گرفته شود، اثرات آن به ما بازخواهد گشت.

رئیس‌جمهور کشورمان ابراز امیدواری کرد: امیدوارم حضور شما و مهمانان عزیزی که در اینجا تشریف آورده‌اند، بتواند سبب شود تا در این خانه که در آن زندگی می‌کنیم، برادری، صمیمیت، دوستی و رفاقت در چارچوب حق و عدالت میان یکدیگر برقرار شود.

وی افزود: باید این مفاهیم را بنویسیم و نتیجه آن را با همسایگانمان، با دنیا، و با نگاهی که اکنون داریم، پیگیری کنیم.

رئیس‌جمهور پس از مقدمه سخنان خود در پاسخ به سوال مجری این نشست مبنی بر اینکه بسیاری از کسانی که وارد مباحث دیپلماتیک می‌شوند، معتقدند که دنیا دچار یک فروپاشی اخلاقی شده است و آیا سیاست بین‌الملل اخلاقی در نظمی جدید که به‌نظر می‌رسد در حال شکل‌گیری است، ممکن خواهد بود؟، گفت: در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان این گفتمان را تغییر داد و سیاست بین‌الملل را واقعاً در بستری فطری و اخلاقی تعریف کرد باید گفت نهایتاً ما به همان خانه‌ای که گفتیم خواهیم رسید؛ یعنی کره خاکی را درک کنیم، اما رسیدن به آن نقطه ممکن است نیازمند زمان و گفت‌وگوهای بیشتر باشد. ما باید بپذیریم که در یک خانه زندگی می‌کنیم و این خانه‌ای که در آن هستیم، متعلق به همه ماست؛ نه به گروهی خاص، نه به دسته یا جناحی، نه به قومی و نه به نژادی خاص.

رئیس‌جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: باید زمانی فرا برسد که عدالت در این خانه برای همه اجرا شود. تا جایی که من اطلاع دارم، همه ادیان انتظار دارند که در آینده منجی‌ای ظهور کند و عدالت را در این کره خاکی که در آن زندگی می‌کنیم، برقرار سازد. این انتظار در اسلام، مسیحیت و یهودیت وجود دارد.

رئیس‌جمهور کشورمان ادامه داد: ما با کسی دعوا نداریم؛ ما همه انسان‌ها را انسان می‌دانیم. در اعتقاد قرآنی ما، هر انسانی کرامت دارد؛ در هستی، در زندگی و در کره خاکی، ما این کرامت را پذیرفته‌ایم.
دعوا و اختلاف را ناشی از آن روح شیطانی می‌دانیم که انسان را به دعوا و تجاوز منتقل می‌کند.

وی بیان کرد: کسانی که به تجاوز رنگ انسانی می‌دهند، این امر ناشی از همان شیطنتی است که در درون دارند و وقتی کشتار و جنایت کرده و ناحقی می‌کنند، جرأت نمی‌کنند بگویند این عمل ناحق است؛ بلکه می‌گویند ما بر اساس حق این کار را انجام می‌دهیم، زیرا می‌دانند که نباید ناحق عمل کنند.

پزشکیان گفت: ما پیام خود را که جناب آقای دکتر ظریف آن را انشا کرده و نوشته و ارسال نمودند، بر این اساس فرستادیم که اعلام کنیم با همه، دست دوستی، رفاقت و وفاق دراز کرده‌ایم.

رئیس‌جمهور کشورمان افزود: چیزهایی که آن‌ها از ما می‌گویند، ذهنیتی است که برای خود در دنیا می‌خواهند ایجاد کنند، تا بتوانند کشورهای منطقه، یعنی ما را با یکدیگر به دعوا بیندازند.

پزشکیان با اشاره به سفر ترامپ رئیس جمهور آمریکا به منطقه غرب آسیا، اظهار کرد: ترامپ به منطقه آمد و گفت، ایران عامل خطر است اما آیا ما عامل خطریم؟ ما خانه‌ها را بمباران می‌کنیم؟ ما دانشمندان را ترور می‌کنیم؟ ما علما و مردم عادی را زیر خروارها خاک مدفون می‌کنیم؟ ما می‌گوئیم بالاترین اسلحه‌ها را داریم، که اگر فلان شود، ما نابود خواهیم کرد؟ ما این حرف‌ها را می‌زنیم؟ یا کسی که دم از صلح می‌زند؟

وی خاطرنشان کرد: در روز تحلیف [ریاست جمهوری]، که قرار بود در مجلس بنده به‌عنوان رئیس‌جمهور معرفی شوم، اسماعیل هنیه را در اینجا [و در تهران] ترور کردند و بعد، همین افراد [آمریکایی‌ها و غربی‌ها] از چنین شخصی دفاع کردند.

رئیس جمهور ادامه داد: تروریست‌ها به دیگران می‌گویند تروریست! جانیان، به کسان دیگر می‌گویند اینان ناآرامی و ناامنی ایجاد کرده‌اند! لذا این همان بی‌اخلاقی و در حقیقت مرگ اخلاق است که در سیاست‌های زشتی که اینان بنا نهاده‌اند.

پزشکیان با اشاره به ریشه‌های مشترک اقوام مختلف در منطقه غرب آسیا، بیان کرد: ما با برادران‌مان در منطقه، از هزاران سال پیش، برادری داشته‌ایم. ما از چندین هزار سال پیش با همسایگان‌مان زندگی کرده‌ایم. آن‌ها [آمریکایی‌ها و غربی‌ها] تلاش می‌کنند ما را به دعوا بیندازند، حرفی به ما می‌زنند و حرفی دیگر به دیگری، تا ما را به جان هم بیندازند و خودشان منابع‌مان را غارت کنند.

وی تاکید کرد: چرا نباید در این خانه‌ای که بر روی این کره خاکی قرار دارد، همه در صلح، در آرامش، در سلامت، در امنیت و در پایداری زندگی کنند؟ چرا باید عده‌ای خود را انسان‌تر از بقیه بدانند؟ چه کسی گفته آن‌ها انسان‌تر از کسانی هستند که اینجا زندگی می‌کنند و دارند برای محیط و خانواده خود تلاش می‌کنند؟

پزشکیان در پاسخ به پرسش دیگر مجری برنامه مبنی بر اینکه این پیام جنابعالی در سطح منطقه‌ای به‌خوبی شنیده شد؛ آیا این امر درست است؟، گفت: ما در منطقه خود، اکنون با همه کشورها، با همه رؤسای محترم جمهور، نخست‌وزیران و امیران موجود، نشستیم، گفت‌وگو کردیم، و تلاش کردیم که صمیمیت، برادری و فرهنگ خود را حفظ کنیم. ما در ایران با حدود ۱۵ کشور همسایه هستیم. در تمام مرزها، با یکدیگر ارتباط خانوادگی داریم. تنها همسایه نیستیم، بلکه روابط خانوادگی داریم. در آذربایجان با آذربایجان، در کردستان با کردستان، در خوزستان با بصره و عراق، با افغانستان و پاکستان، همه با هم افزون بر اینکه همسایه‌ایم، خانواده‌ایم.

رئیس جمهور با بیان اینکه چرا باید با هم دعوا داشته باشیم؟، اظهار کرد: ما باید به یکدیگر کمک کنیم و می‌توانیم به هم کمک کنیم؛ ما می‌توانیم منطقه را برای یکدیگر سرشار از صلح و آرامش کنیم. ما می‌توانیم با یکدیگر تجارت کرده و شغل ایجاد کنیم؛ علم و سلامتی را منتقل کنیم. همین طور دست به دست هم دهیم تا همه از زندگی در این منطقه لذت ببرند. اما آن‌ها نمی‌خواهند ما این کار را بکنیم.

وی تاکید کرد: آن‌ها [آمریکایی‌ها] نمی‌گذارند این توسعه شکل بگیرد تا خودشان بهره‌مند شوند. نتیجه همین است که کسی که می‌آید در منطقه، می‌خواهد ما را به دعوا بیندازد. یکی را تهدید اعلام می‌کند، به آن یکی اسلحه می‌دهد، یعنی به همه دارد اسلحه می‌دهد. یعنی آن چیزی که از ما گرفته، پولش را هم برمی‌دارد می‌برد و در نهایت چیزی برای منطقه نمی‌ماند. این جنگی که راه می‌اندازد، نتیجه‌اش این است که ما با همدیگر بجنگیم.

رئیس‌جمهور کشورمان در پاسخ به سوال مجری نشست در خصوص راه حل مقابله با این مشکل، اظهار کرد: قدم اول این است که، همان‌طور که از قبل گفته‌ایم، رفاه و اتحاد و پیوند ما در منطقه باید میان کشورها و با همدیگر و برای مردم خودمان و برای سرزمین خودمان شکل بگیرد. توسعه باید در منطقه خاورمیانه ایجاد شود. نمی‌شود ثروت در منطقه خاورمیانه باشد، ولی آن‌ها آن طرف برای خودشان رشد کنند و تخریب محیط زیستی هم در اینجا شکل بگیرد.

وی عنوان کرد: به اعتقاد من، ما با کسی سر جنگ نداریم. ما می‌گوئیم حق هر کسی باید به خودش داده شود. و اگر کسی هم در این کره خاکی امکانات ندارد، ما به‌عنوان انسان‌هایی که در این کره خاکی زندگی می‌کنیم، وظیفه‌مان این است که به او کمک کنیم. نه اینکه بیاییم عده‌ای از انسان‌ها را در ضعف، فقر، گرسنگی، جنگ و خونریزی نگه داریم. بعد خودمان را رشد یافته بدانیم و پشت تریبون ادعا کنیم که آن‌ها انسان نیستند، وحشی‌اند. این یعنی کسی دارد به انسان‌ها می‌گوید انسان نیستید و باید کشته شوید.

رئیس‌جمهور کشورمان در خصوص موضوع فلسطین و غزه به عنوان زخمی عمیق و جنایاتی که در سرزمین‌های اشغالی صورت می‌پذیرد اظهار کرد: ما بارها با رؤسا و سیاستمداران و کشورهای مختلف که نشسته و صحبت کرده‌ایم، همواره گفته‌ایم، نخست باید یک صدای واحد باشیم، لذا باید به حقوق انسان‌هایی که در منطقه زندگی می‌کنند احترام بگذاریم و حق و حقوق آنان را به رسمیت بشناسیم. باید کل منطقه در برابر کسانی که به حقوق آن‌ها تجاوز می‌کنند، با هم متحد شود و اجازه ندهیم تجاوزی صورت گیرد.

وی اظهار کرد: اگر ما ید واحده شویم، همان‌طور که رسول خدا (ص) پس از فتح مکه، در خطبه‌ای اعلام کردند: مسلمان، برادر مسلمان است، آنگاه می‌توانیم در برابر تجاوز، بی‌عدالتی و ظلم، یکپارچه عمل کنیم.

رئیس‌جمهور کشورمان بیان کرد: اگر کشورهای اسلامی یک‌صدا موضع‌گیری کنند، دشمنان نمی‌توانند به‌راحتی اقدامات خود را ادامه دهند. اکنون شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی، عملیاتی را اجرا می‌کند و مردم را به‌صورت اجباری کوچ می‌دهد. میلیون‌ها نفر را در غزه آواره کرده و در قحطی عمدی و دائمی نگه داشته است.

وی تاکید کرد: من معتقدم ما کشورهای اسلامی مقصر هستیم. اگر اختلافات خود را کنار گذاشته و به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم، می‌توانیم در برابر تجاوزها دفاع کنیم و دشمنان نخواهند توانست کارش را پیش ببرند.

رئیس جمهور در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص چهار دور گفتگویی انجام گرفته با آمریکا در خصوص موضوع هسته‌ای و پیام‌های متناقضی که از سوی آمریکا در این خصوص اظهار می‌شود، گفت: باید حق ما پذیرفته شود. ما طبق معاهدات بین‌المللی و بر اساس NPT حق داریم از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برای سلامت، کشاورزی و دیگر نیازها استفاده کنیم. چه کسی گفته است که برخی کشورها حق دارند مانع رشد، آگاهی و پیشرفت علمی دیگر کشورها شوند؟

وی تاکید کرد: ما که از نظر شرعی و فتوای مقام معظم رهبری اجازه نداریم به‌دنبال سلاح هسته‌ای برویم. بنابراین حتی اگر کسی بخواهد خلاف آن عمل کند، با باور دینی نمی‌تواند چنین کند. از سویی ما کورکورانه دنبال تخریب زندگی و طبیعت نیستیم. ساخت سلاح هسته‌ای وحشیانه‌ترین کار ممکن است. در حالی‌که ما دنبال صلح هستیم، آن‌ها ما را تهدید می‌کنند و تحریم می‌کنند. اگر ما با همسایگان خود همکاری کنیم، آن‌ها نمی‌توانند کاری انجام دهند.

رئیس جمهور افزود: ما علما، نخبگان و فرهیختگانی داریم که برای وطن خود از جان می‌گذرند. ما از شهادت نمی‌ترسیم. آن‌ها لازم نیست ما را بترسانند. اگر مدعی صلح‌اند، چرا ما را تهدید می‌کنند؟ ما به‌دنبال تجاوز به هیچ کشور، انسان و موجود زنده‌ای نیستیم. حتی به دنبال حفظ محیط‌زیست و حیات حیوانات منطقه هستیم، لذا چگونه ممکن است تخریب و نابودی را دستاورد بدانیم؟

پزشکیان عنوان کرد: ما با همه همسایگان، با مردم منطقه، با دنیا خواستار صلح، برادری و عدالت هستیم، اما از حقوق خود نیز نمی‌گذریم و هیچ استثنایی در حقوق بین‌الملل را نمی‌پذیریم.[از سویی] ما به دنبال این هستیم که منطقه‌ای بسازیم که در آن صلح، آرامش، انسانیت و عدالت حاکم باشد. ما می‌توانیم با همکاری یکدیگر، منطقه‌ای امن و آرام بسازیم. ما نیازی به دخالت خارجی نداریم. می‌خواهیم همان‌گونه که زندگی کرده‌ایم، اکنون با نگاهی عمیق‌تر، بهتر و دوستانه‌تر زندگی کنیم.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.