فهرست عناوین این صفحه
پایگاه خبری اختبار- مهتاب یوسفی متولد ۱۳۸۰، دانشآموخته کارشناسی حقوق است که موفق به کسب رتبه ۳۵ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ شده است.
در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با مهتاب یوسفی در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:
لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلیتان بفرمایید
اینجانب مهتاب یوسفی، متولد سال ۱۳۸۰، فارغالتحصیل رشته حقوق دانشگاه امام صادق (ع)، در دبیرستان در رشته ریاضی فیزیک تحصیل کرده و در کنکور سراسری موفق به پذیرش در رشته حقوق دانشگاه امام صادق (ع) و روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی شدم. در نهایت، رشته حقوق را انتخاب کرده و در سال ۱۴۰۳ در این رشته فارغالتحصیل گردیدم.
دفعه چندمی بود که در این آزمون شرکت میکردید؟ آیا تجربه شرکت در آزمون کانون وکلای دادگستری را هم دارید؟
اولین باری بود که در آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه شرکت میکردم اما پیش از آن در آزمون کانون وکلای دادگستری شرکت کرده و رتبه قابل قبولی را در این آزمون نیز کسب نمودم.
شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟
از لحاظ شرایط خانوادگی، به لطف خداوند هیچ چالشی نداشتم و با دعای خیر خانواده و همکاری ایشان توانستم در محیطی آرام به مطالعه دروس بپردازم. در این مدت شاغل نبودم اما با توجه به اینکه تا سه ماه قبل از آزمون بهطور فشرده در کلاسهای دانشگاه شرکت میکردم، فرصت محدودی برای مطالعه داشتم. با این حال، از حدود یک سال پیش از آزمون، از همان مدت زمان کم بهطور مداوم و حتی به مقدار اندک برای مطالعه استفاده کردم و نهایتا به لطف خدا نتیجه مطلوبی حاصل شد.
منابع مطالعهتان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟
منابع مطالعاتی بنده به شرح زیر بودند:
– حقوق مدنی: آموزش جامع دو جلدی دکتر توکلی و تست دکتر قربانی
– آیین دادرسی مدنی: آموزش جامع دو جلدی دکتر توکلی و تست دکتر فرحناکیان
– حقوق تجارت: مختصر حقوق تجارت دکتر توکلی و تست دکتر قربانی
– جزای عمومی و اختصاصی: شرح آزمونی قانون مجازات اسلامی استاد غفوری و تست استاد غفوری
– آیین دادرسی کیفری: شرح آزمونی آیین دادرسی کیفری استاد غفوری همراه با دوره چندباره مواد قانونی و تست استاد غفوری
– متون فقه: متن تحریر الروضه فی شرح اللمعه با تأکید بر متون سیاهرنگ
– حقوق ثبت: نص قوانین ثبتی و تست سالهای گذشته مرکز وکلا
– حقوق اساسی: نص قانون و تست سالهای گذشته آزمون وکالت
در انتخاب منابع، از تجربیات رتبههای برتر سالهای گذشته که در سایت اختبار انتشار یافته است، بهرهبرداری کرده و از این طریق منابع مناسب را انتخاب کردم.
سفارش منابع آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار
برنامهریزیتان برای مطالعه به چه شکلی بود؟
قبل از فارغالتحصیلی و یک سال پیش از آزمون، به دلیل حضور در کلاسهای دانشگاه، روزانه ۱ الی ۳ ساعت مطالعه داشتم و هر روز بخشی از یک درس را مطالعه میکردم، تا اینکه پنج ماه مانده به آزمون، توانستم تمامی منابع را به پایان برسانم. پس از فارغالتحصیلی، زمان کافی برای مطالعه داشتم و روزانه ۶ الی ۸ ساعت به مطالعه اختصاص دادم.
در دور دوم مطالعه، خلاصهنویسی کرده و تست های مرتبط با هر مبحث را بعد از مطالعه میزدم و حدود یک ماه قبل از آزمون، به مدت دو هفته هر روز یک آزمون از سالهای گذشته را در خانه برگزار کرده و تحلیل میکردم. پس از آزمونها، خلاصهها را مرور میکردم و دو هفته قبل از آزمون، تحلیلهای خود را دوره کرده و هر روز خلاصههای یک درس را مرور میکردم، بهطوری که تا روز آزمون حدود پنج بار هر درس را مرور کرده بودم. روز قبل از آزمون نیز به مطالعه نکات مهم خلاصههای تمام دروس پرداختم.
چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟
چون تمامی دروس را بهطور کامل مطالعه کرده بودم، در هیچیک از دروس با چالش خاصی مواجه نشدم و توانستم حدود نیم ساعت زودتر آزمون را به اتمام برسانم.
نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟
سوالات آزمون بسیار استاندارد و مبتنی بر نص مواد قانونی بودند و سطح آنها متوسط و کاملاً مطابق با منابع اعلامی بود و صرفا سوالات حقوق ثبت کمی چالشبرانگیز بود. بهنظر میرسید که تعداد زیادی از سوالات تنها با مطالعه دقیق و مرور و تسلط بر نص مواد قانونی قابل پاسخگویی بودند. محل برگزاری آزمون نیز از شرایط مساعدی برخوردار بود.
انتظار این نمره را داشتید؟
با توجه به اینکه نتایجم در آزمونهای آزمایشی چند سال گذشته را با کارنامههای داوطلبان سالهای گذشته در سایت اختبار مقایسه میکردم و در آن آزمونها نیز نتایجم منطبق با رتبههای برتر بود، تا حدودی انتظار رتبه خوبی را در آزمون مرکز وکلا داشتم.
توصیه شما به داوطلبین آزمونهای سالهای آینده چیست؟
با توکل به خداوند و برنامهریزی صحیح، میتوان حتی از فرصتهای اندک نیز بهرهبرداری کرد و هرگز نباید از تلاش و امید دست کشید. همچنین توصیه میکنم که داوطلبان حتماً برنامهریزی کنند تا یک ماه قبل از آزمون را به دوره مطالب اختصاص دهند؛ زیرا مرور در رشته حقوق یکی از مهمترین نکات است و بدون مرور، تسلط کافی بر مطالب در آزمون حاصل نخواهد شد. علاوه بر این، پیشنهاد میکنم که با خلاصهنویسی از مطالب، زمان دوره را کاهش داده و تعداد دفعات آن را افزایش دهند. با آرزوی موفقیت برای تمامی داوطلبان محترم در آزمونهای حقوقی.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0