فهرست عناوین این صفحه
پایگاه خبری اختبار- نحوه برگزاری آزمون و فرایند جذب مشاوره خانواده قوه قضاییه اعلام شد.
به گزارش اختبار، براساس دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضائیه، مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با توجه به فراوانی امور و دعاوی خانوادگی اعم از حقوقی و کیفری، تعداد مراکز مشاوره موجود، نرخ ازدواج و تعداد جمعیت هر استان در خصوص برگزاری آزمون اتخاذ تصمیم میکند و در خصوص نحوه شرایط و مهلت ثبت نام برای آزمون و زمان و مکان برگزاری آن از طریق سامانه اطلاع رسانی می نماید.
مرکز برای داوطلبان اخذ پروانه مشاوره خانواده آزمون کتبی برگزار میکند و از افرادی که حداقل هفتاد درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز را کسب کرده اند جهت مصاحبه علمی و بررسی توان مندی و صلاحیت لازم برای انجام مشاوره دعوت به عمل می آورد.
متقاضیان اخذ پروانه مشاوره خانواده بر اساس نوع مدرک تحصیلی خود در یکی از سه حوزه مشاوره روان شناختی، مشاوره حقوقی و مددکاری اجتماعی ثبت نام می کنند و مرکز با استفاده از ظرفیت مراجع علمی معتبر از قبیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور برای این سه گروه آزمون مجزا برگزار میکند.
وظایف مشاوران خانواده چیست؟
مشاوران خانواده به ارائه خدمات مشاورهای به متقاضیان طلاق توافقی، دعاوی خانواده یا انجام مواردی که از سوی مراجع قضایی ارجاع میشود، اقدام میکنند.
منابع آزمون مشاوره خانواده قوه قضائیه
سؤال های آزمون برای متقاضیان مشاوره روان شناختی از سرفصل رشته های دانشگاهی مشاوره روان شناسی و روان پزشکی در گرایش های مرتبط با خانواده برای متقاضیان مشاوره حقوقی از سرفصل رشته های دانشگاهی مطالعات خانواده مطالعات زنان حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی و در مورد متقاضیان مددکاری اجتماعی از سرفصل رشته دانشگاهی مددکاری اجتماعی مرتبط با حوزه خانواده طرح میشود.
امتیاز کل داوطلب بر اساس چهل درصد نمره آزمون عمومی و شصت درصد آزمون تخصصی هر حوزه محاسبه میشود.
فرایند جذب مشاوره خانواده قوه قضائیه
مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه آزمون کتبی برای داوطلبان دریافت پروانه مشاوره خانواده برگزار میکند. افرادی که موفق به کسب حداقل ۷۰ درصد از میانگین نمرات یک درصد از بالاترین امتیازها شوند، به مرحله بعدی دعوت خواهند شد. در این مرحله، مصاحبه علمی بهمنظور ارزیابی توانمندیها و صلاحیتهای لازم جهت انجام مشاوره خانواده انجام میگیرد.
مرکز پذیرفته شدگان در مصاحبه علمی را جهت بررسی صلاحیت عمومی به اداره کل جذب و گزینش قوه قضائیه معرفی می کند، این اداره کل ظرف دو ماه اقدام لازم را به عمل آورده و نتیجه را به مرکز اعلام میکند. در صورت عدم پاسخ اداره کل جذب و گزینش ظرف مدت مذکور گزینش توسط مرکز ظرف دو ماه انجام و موضوع در هیأت تعیین صلاحیت مرکز بررسی و اتخاذ تصمیم خواهد شد.
پس از تأیید صلاحیت عمومی داوطلبان توسط هیأت تعیین صلاحیت مرکز نسبت به معرفی آنان به واحد مشاوره جهت گذراندن دوره کارآموزی اقدام می کند. دوره کارآموزی به منظور آشنایی کارآموزان با فرایند مشاوره در دعاوی خانوادگی ارتقاء مهارت آنان و بهره مندی از تجربیات مراجع قضایی در حل و فصل دعاوی خانوادگی در دو بخش کارآموزی عملی و کارگاه های علمی انجام میشود.
امور مربوط به کارآموزی از قبیل برگزاری دوره های کارآموزی مدت کارآموزی حوزه و محل کار آموزی، انجام امور کارآموزان از قبیل ایجاد حساب کاربری در سامانه برای هر کارآموز، پیگیری وضعیت کارآموزان از حیث انجام تکالیف و حضور در کلاس ها و دیگر امور مربوط به آنان به موجب شیوه نامه کارآموزی مشاوران خانواده است که ظرف یک ماه از تصویب این دستورالعمل توسط مرکز تهیه و پس از تصویب شورا به واحدهای مشاوره ابلاغ میشود.
پس از پایان دوره کارآموزی و تأیید آن مرکز برای کارآموزانی که این دوره را با موفقیت سپری کرده اند، گواهی پایان دوره کارآموزی صادر می کند، واحد مشاوره نیز ضمن تمهید مراسم تحلیف برای کار آموزان از آنان دعوت به عمل می آورد تا به شرح ماده (۴۲) آییننامه در حضور رئیس کل دادگستری استان سوگند یاد کنند.
چه اشخاصی نمی توانند پروانه مشاوره و مجوز تأسیس مرکز را دریافت کنند؟
صدور پروانه مشاوره و مجوز تأسیس مرکز برای کارکنان قوه قضائیه وکلا، سردفتران و دفتریاران ازدواج طلاق و اسناد رسمی مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دارندگان مجوز داوری حرفه ای در حوزه اختلافات خانوادگی و مدیران این مؤسسه ها ممنوع است.
مجوز تأسیس مراکز مشاوره به چه صورت است؟
مشاوران خانواده میتوانند درخواست مجوز تأسیس را به همراه سوابق کاری خود در زمینه ارائه خدمات حقوقی مشاوره ای و توسعه ارتقاء و بهبود آن برنامه ریزی و مدیریت و کارآفرینی در سامانه مرکز بارگذاری کنند مرکز پس از بررسی درخواست و احراز صلاحیت مدیریتی متقاضی نسبت به صدور مجوز تأسیس اقدام می کند. این مجوز با امضای رئیس مرکز و رئیس کل دادگستری استان به مشاوران اعطاء میشود. دارنده مجوز تأسیس به عنوان مسؤول مرکز مشاوره شناخته میشود و وظیفه تأمین امکانات و مدیریت امور مرکز مشاوره را بر عهده دارد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0