• تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
  • کد خبر : 29384
  • چاپ خبر

گفت‌وگو با پوریا دهقانی؛ رتبه ۳ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴

فهرست عناوین این صفحه Toggle لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید. انگیزه‌تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی‌ارشد بسنده نکردید؟ از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟ منابع و شیوه مطالعه‌تان به چه شکل بود؟ بیشتر روی چه منابعی سرمایه‌گذاری کردید؟

فهرست عناوین این صفحه

پایگاه خبری اختبار- پوریا دهقانی متولد ۱۳۸۰ و دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تهران است که در آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ موفق به کسب رتبه ۳ حقوق خصوصی شده است.

گفت‌وگوی اختبار با این رتبه برتر آزمون دکتری ۱۴۰۴ را در ادامه می‌خوانید.

لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید.

با سلام و احترام پوریا دهقانی هستم. مقطع کارشناسی را در دانشگاه علوم قضایی گذرانده‌ام و در سال ۱۴۰۲ موفق به کسب رتبه یک ارشد حقوق خصوصی شدم و در دانشگاه تهران، مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستم.

انگیزه‌تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی‌ارشد بسنده نکردید؟

برای همه مشاغل حقوقی، مدرک کارشناسی کافیست. بنابراین ادامه دادن تحصیلات در ارشد و دکتری به دلیل علاقه به فضای دانشگاهی و تحقیق و پژوهش است. ضمن اینکه فرصت تحصیل در دانشگاه‌های برتر، افق دید و فرصت‌های بهتری فراهم می‌آورد.

از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟

بایستی عرض کنم که من در خصوص ادامه تحصیل بلافاصله پس از ارشد، تردید زیادی داشتم و برای همین، مطالعه قابل اعتنایی انجام ندادم و قصدم بیشتر این بود که با آزمون دکتری و فضای آن آشنا شوم. اما به طور کلی عرض می‌کنم که سعی دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در حقوق خصوصی را دارند، معطوف به فهم عمیق آثار بزرگان حقوق ( مرحوم دکتر کاتوزیان، مرحوم دکتر لنگرودی، مرحوم دکتر شهیدی و دکتر صفایی) به خصوص کتب مرجعشان باشد. مطالعه کتب مرجع برای ایشان پایه و بنیانی خواهد افکند که در ادامه مسیر بسیار برایشان راهگشا است. همچنین تقویت زبان انگلیسی در موارد بسیاری به کمکشان خواهد آمد.

منابع و شیوه مطالعه‌تان به چه شکل بود؟

همانطور که عرض کردم، من ویژه آزمون دکتری مطالعه ننمودم اما با توجه به تجربه آزمون ارشد و دکتری، منابع ذیل را پیشنهاد می‌کنم:

برای درس متون فقه، کتاب تحریرالروضه و ترجمه آن کتاب فقه استدلالی مناسب است. اگر داوطلبان وقت بیشتری دارند، مطالعه شرح لمعه مخصوصا ابواب متاجر، نکاح،طلاق و ابواب مربوط به عقود معین، تسلط بر متون فقه را افزایش می‌دهد.

در خصوص درس مدنی باید گفت پاسخ به سوالات این درس، تا حدود زیادی بسته به تسلط بر مبانی آن است. برای همین دانشجوی حقوق خصوصی باید پایه خود را با کتب مرجع تقویت کرده باشد. برای مطالعه آزمونی، مناسب‌ترین منبع کتاب شرح جامع دکتر بیات است. بقیه منابع خیلی در سطح آزمون دکتری نبوده و ساده‌تر هستند. همچنین مطالعه دقیق سوالات دکتری سال‌های قبل اهمیت زیادی دارد چرا که دانستن نظر مختار طراحان در موارد اختلافی برای پاسخ دادن به بعضی سوالات ضروری است. برای مثال، در آزمون‌های پیشین ماهیت پول در حساب بانکی عین کلی دانسته شده است. اگر پاسخ به سوالی بستگی به این امر داشته باشد، شما همان مبنای سال‌های گذشته را در نظر می‌گیرید.

مهمتر از انتخاب منبع برای درس تجارت، تکرار و زیاد خواندن است زیرا مسائل حفظی بسیاری دارد. کتاب قانون تجارت در نظم حقوقی کنونی دکتر دمرچیلی، حاتمی و قرائی منبع خوبی است. همچنین قوانین خاص در آزمون دکتری متمرکز در درس تجارت است. مثلا امسال قوانین مربوط به ادغام و تجزیه شرکت‌ها تا حدود زیادی مورد علاقه طراحان بود.

درس استعداد تحصیلی ظاهراً در کنکور دکتری سال بعد وجود ندارد.

دانش عمومی زبان مهمترین عامل برای موفقیت در بخش عمومی آزمون است. بهترین تقویت بنیادی آن با دوره دکتر حبیب زاده است. در خصوص آزمون دکتری نیز کتاب‌هایی مثل زبان دکتری زیر ذره‌بین، کتاب ۱۱۰۰ و ۵۰۴ واژه مناسب هستند.

بیشتر روی چه منابعی سرمایه‌گذاری کردید؟

به نظرم اگر وقت خوبی تا آزمون باقی است، مطالعه مبنایی حقوق مدنی و نزدیک آزمون مطالعه قوانین خاص و موارد حفظی حقوق تجارت برنامه مطلوبی است.

برنامه مطالعه‌تان به چه ترتیبی بود؟

این مورد هم بسته به شرایط داوطلب مثل شاغل بودن، دانشگاهی بودن، متاهل بودن و… دارد. برای همین برنامه شخصی سازی شده هرکسی بهترین برنامه برای او است. به نظر من می‌رسد که شش ماه میانگین ۶ ساعت مطالعه برای رتبه آوردن در آزمون دکتری کافی است. البته اگر پایه زبان ضعیفی دارند، بدون وسواس برای آن وقت بگذارند که در مراحل مختلفی به آن نیازمند هستند.

سطح سؤالات آزمون امسال را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در درس متون فقه که مشابه سنوات قبل و متوسط بود. سوالات حقوق مدنی هم مفهومی و عمیق هستند. از نظر من چند سوال سخت و پیچیده در این درس وجود دارند که احتمال اشتباه زدن آنها زیاد است و اجتناب از آنها مرجح است. در حقوق تجارت هم حجم زیاد سوالات از قوانین خاص مرا غافلگیر کرد و توجه به این قوانین حائز اهمیت است. در زبان هم بزرگترین مشکل مدیریت وقت است. مناسب است که داوطلبان چند بار با شبیه سازی محیط آزمون، سعی کنند زمان را در این درس مدیریت کنند. برای دروس تخصصی معمولا وقت کم نمی‌آید اما انجام این کار برای آنها هم خالی از لطف نیست.

 برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را انتخاب کردید؟

با توجه به برنامه‌ها و مشکلات شخصی، معلوم نیست که همین امسال تحصیل در دکتری را شروع کنم یا خیر. اما اگر قرار بر این شد، در درجه اول دانشگاه تهران و سپس بهشتی و علامه را ترجیح می‌دهم.

رزومه‌تان برای مرحله مصاحبه چطور است؟

یک کتاب با یکی از اساتید نوشته‌ام که در نوبت چاپ است.

توصیه‌تان به داوطلبان آزمون های حقوقی چیست؟

همانطور که عرض کردم مهمترین کار در رشته حقوق خصوصی تسلط بر مبانی از طریق مطالعه دقیق کتب مرجع است. به نظرم دانشجوی حقوق خصوصی بدون این ویژگی به سختی بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد. زبان انگلیسی هم در کار و تحصیل و تجربه‌های مختلف بسیار کمک کننده است و غفلت از آن هم مشکلات زیادی به وجود می‌آورد.

و حرف آخر؟

در آخر می‌خواهم از خانواده، دوستان و اساتید عزیزم تشکر کنم. پدر و مادرم همواره حامی من بوده‌اند و امیدوارم بتوانم گوشه‌ای از زحماتشان را جبران کنم. وجود جو علمی در محیط خوابگاه برای من خیلی کمک کننده بود. با آقایان محمد علی محمدی و محمدرضا جعفری، رتبه‌های دوم و سوم آزمون ارشد حقوق خصوصی هم اتاق بودم که مباحثه‌های علمی با آنها همیشه برایم جذاب بود و از ایشان می‌آموختم و می‌آموزم. همچنین تلاش دوستان عزیزم محمد بانیانی (رتبه سوم دکتری حقوق عمومی)، ابوالفضل خاکزاد (رتبه دوم دکتری حقوق بین‌الملل) و امیر مجیدی (رتبه نهم دکتری حقوق بین‌الملل) برایم بسیار دلگرم کننده بود.

کارنامه پوریا دهقانی؛ رتبه ۳ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴

سایر مطالب:

  • گفت‌وگو با پوریا دهقانی؛ رتبه ۳ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با سید پژمان توفیقی اصل؛ رتبه ۶ آزمون دکتری حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با امیرعلی صالحی، رتبه ۴ دکتری حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمدرضا محمدی؛ رتبه ۴ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با رضا قهرمانی‌نژاد؛ رتبه ۵ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمد بانیانی، رتبه ۳ دکتری حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با عمران محمدی خواه؛ رتبه ۲ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با ابوالفضل خاکزاد بجستانی، رتبه ۲ دکتری حقوق بین‌الملل سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با عرفان امیرآبادی زاده؛ رتبه ۲ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.