• تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
  • کد خبر : 30599
  • چاپ خبر

گفت‌وگو با سجاد قدمیاری، رتبه ۱ دکتری حقوق بین الملل سال ۱۴۰۴

فهرست Toggle لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید. انگیزه‌تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی‌ارشد بسنده نکردید؟ از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟ منابع و شیوه مطالعه‌تان به چه شکل بود؟ منابع مطالعه‌تان را چطور انتخاب کردید؟ بیشتر روی چه

فهرست

پایگاه خبری اختبار- سجاد قدمیاری متولد ۱۳۸۰ و دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی و کارآموز کانون وکلای دادگستری مرکز است که موفق به کسب رتبه ۱ دکتری گرایش حقوق بین الملل سال ۱۴۰۴ شده است.

گفت‌وگوی اختبار با این رتبه برتر آزمون دکتری ۱۴۰۴ را در ادامه می‌خوانید.

لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید.

بنده سجاد قدمیاری هستم متولد سال ۱۳۸۰ و دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی و کارآموز کانون وکلای دادگستری مرکز. در آزمون دکتری امسال موفق به کسب رتبه ۱ در گرایش حقوق بین الملل شدم و پیش از این نیز در سال ۱۴۰۲ در همین گرایش در آزمون کارشناسی ارشد موفق به اخذ رتبه ۱ شده بودم. در حال حاضر در سازمان دفاع از قربانیان خشونت که یک سمن فعال در مباحث حقوق بشری و حقوق بین المللی است، به عنوان کارشناس حقوق بشر مشغول به کار هستم.

انگیزه‌تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی‌ارشد بسنده نکردید؟

انگیزه من از ورود به مقطع دکتری در این گرایش علاقه ای است که به تحولات روز حقوق بین الملل دارم و به دنبال پژوهش بیشتر و کارهای مرتبط حقوقی در این حوزه هستم.

از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟

برای آزمون دکتری برخلاف آزمون ارشد مطالعه جداگانه برای آزمون زیاد نداشتم. بیشتر مباحثی که در دوره کارشناسی و در دوره کارشناسی ارشد مطالعه کردم به خصوص دنبال کردن مباحث روز، بلاگ ها و مقالات مرتبط با تحولات اخیر به من کمک کرد. با این حال اگر بخواهم بگویم مطالعه جدی ام برای آزمون از چه زمانی آغاز شد می توانم بگویم یک ماه و اندی پیش از آزمون در شرایطی که تقریبا کلاس هایم در مقطع ارشد به پایان رسیده بود و مشغول کار روی پروپوزال پایان نامه و همزمان درگیر دور ملی موت کورت جساپ به عنوان یکی از مربیان تیم دانشگاه علامه طباطبایی بودم.

منابع و شیوه مطالعه‌تان به چه شکل بود؟

برای آزمون دو جلدی حقوق بین الملل دکتر بیگ زاده را مطالعه کردم که حتما به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد حقوق بین الملل پیشنهاد میکنم. متاسفانه جلد اول کتاب ایشان را نرسیدم کامل مطالعه کنم و این یکی از دلایلی بود که احساس آمادگی کامل سر جلسه آزمون نداشتم. کتاب دو جلدی حقوق سازمان های بین المللی استاد گرانقدرم دکتر زمانی را پیشتر برای آزمون کارشناسی ارشد مطالعه کرده بودم و برای آزمون دکتری مجددا مطالعه نکردم اما برای آزمون دکتری به طور جد به داوطلبان توصیه می کنم چرا که تعداد سوالات قابل توجهی در آزمون از این کتاب به خصوص جلد دوی آن درباره مسئولیت سازمان های بین المللی طرح شده بود.

آرای مهم و جدید دیوان بین المللی دادگستری و گزارش های کمیسیون حقوق بین الملل در کنار یادداشت های روز در سایت مجله اروپایی حقوق بین الملل از دیگر منابع  است که برای آزمون دکتری به داوطلبان پیشنهاد می کنم.

همچنین یادداشت های فارسی از تالار گفتگوی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد و ترجمه های آکادمی بیگدلی را نیز پیشنهاد می کنم. برای زبان و استعداد تحصیلی منبع خاصی مطالعه نکردم.

منابع مطالعه‌تان را چطور انتخاب کردید؟

منابع مطالعه خود را از تجربه ای که از آزمون کارشناسی ارشد به دست آورده بودم و گفتگویی که با رتبه های برتر سال های گذشته و اساتید داشتم انتخاب کردم.

بیشتر روی چه منابعی سرمایه‌گذاری کردید؟

منابع دست اول مانند اسناد بین المللی، آرا و یادداشت های مربوط به مباحث روز. از منابع فارسی کتاب دکتر بیگ زاده بسیار برای من مفید بود.

برنامه مطالعه‌تان به چه ترتیبی بود؟

من در بازه یک ماه آخر آزمون هر روز که می توانستم کتاب دکتر بیگ زاده را مطالعه می کردم و در هفته آخر مشغول زدن تست های آزمون های چندسال گذشته شدم.

سطح سؤالات آزمون امسال را چطور ارزیابی می‌کنید؟

سوالات زبان عمومی از متون حقوقی دشوارتر هست. طراح عمدا برخی لغاتی که هیچ کس معنی آن ها را نمی داند میاورد که هیچ کس پاسخ ندهد.

اما در مجموع برای کسی که زبان عمومی اش قوی باشد آنقدر دشوار نیست. استعداد تحصیلی بسیار سوالاتش گیج کننده هست ‌و دقیقا مشخص نیست این سوالات چه کاربردی برای یک دانشجوی دکتری خواهد داشت! اخیرا نیز خبری دیدم مبنی بر حذف استعداد تحصیلی در سال های آینده.

سوالات تخصصی که ضریب ۴ هست مشتمل بر ۶۵ سوال از حقوق بین الملل و حقوق سازمان های بین المللی به صورت ترکیبی است که سطح سوالاتش به نظرم متوسط بود و کسی که پایه قوی در حقوق بین الملل داشته باشد و تحولات روز را دنبال کند با مطالعه منابع دست اول و کتب مرجع، در مجموع کار سختی نخواهد داشت.

برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را انتخاب کردید؟

برای مقطع دکتری کمی بین دانشگاه علامه و دانشگاه شهید بهشتی دو دل بودم اما در نهایت دانشگاه علامه را به خاطر فضای صمیمی اساتید با دانشجویان و موقعیت مناسب خوابگاه انتخاب کردم.

رزومه‌تان برای مرحله مصاحبه چطور است؟

علاوه بر رتبه هایی که در آزمون های مقطع ارشد و دکتری کسب کردم، بیش از یکسال کار مرتبط با رشته ام دارم، به همراه چندین یادداشت علمی در تالار گفتگوی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد. همچنین یک مقاله علمی پژوهشی در دست تدوین و کسب بهترین نتیجه تیم های ایرانی با تیم دانشگاه علامه طباطبایی در موت کورت جساپ، به عنوان شبیه سازی دیوان بین المللی دادگستری و معتبرترین موت کورت دنیا، از دیگر مواردی است که می توانم برای رزومه ام به آن اشاره کنم.

توصیه‌تان به داوطلبان آزمون های حقوقی چیست؟

در آزمون های پیشرو خودتان را دست کم نگرفته و اعتماد به نفس داشته باشید. علاقه خود را مشخص کرده و برای دست یافتن به هدف خود در آن راستا ممارست و  پشتکار داشته باشید و توکل کنید به خدا. هیچ راز خاصی جز این برای موفقیت وجود ندارد. برای دانشجویان حقوق بین الملل توصیه اکیدم این هست که زبان انگلیسی را جدی بگیرند و اولویت را بر مطالعه منابع دسته اول به زبان انگلیسی قرار دهند.

و حرف آخر؟

در انتها از خانواده، دوستان و همکاران عزیزم که همراهم بودند و اساتید گرانقدرم در دانشگاه علامه طباطبایی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکتر اعظم امینی و دکتر الناز نساری که در مقطع کارشناسی در دانشگاه فردوسی مشهد حامی بنده بودند، تشکر می کنم.

سجاد قدمیاری، رتبه ۱ دکتری حقوق بین الملل سال ۱۴۰۴

سایر مطالب:

  • گفت‌وگو با سجاد قدمیاری، رتبه ۱ دکتری حقوق بین الملل سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با پوریا دهقانی؛ رتبه ۳ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با سید پژمان توفیقی اصل؛ رتبه ۶ آزمون دکتری حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با امیرعلی صالحی، رتبه ۴ دکتری حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمدرضا محمدی؛ رتبه ۴ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با رضا قهرمانی‌نژاد؛ رتبه ۵ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمد بانیانی، رتبه ۳ دکتری حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با عمران محمدی خواه؛ رتبه ۲ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با ابوالفضل خاکزاد بجستانی، رتبه ۲ دکتری حقوق بین‌الملل سال ۱۴۰۴

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.