• تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۶
  • کد خبر : 32300
  • چاپ خبر

گفت‌وگو با عارف حلیمی، رتبه ۸ دکتری حقوق جزا و جرم شناسی سال ۱۴۰۴

فهرست Toggle لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید. انگیزه‌تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی‌ارشد بسنده نکردید؟ از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟ منابع و شیوه مطالعه‌تان به چه شکل بود؟ منابع مطالعه‌تان را چطور انتخاب کردید؟ بیشتر روی چه

فهرست

پایگاه خبری اختبار- سید عارف حلیمی متولد ۱۳۷۰ و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشگاه شاهد تهران است که موفق به کسب رتبه ۸ دکتری گرایش جزا و جرم‌شناسی سال ۱۴۰۴ شده است.

گفت‌وگوی اختبار با این رتبه برتر آزمون دکتری ۱۴۰۴ را در ادامه می‌خوانید.

لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید.

سید عارف حلیمی هستم متولد سال ۱۳۷۰، درحال حاضر وکیل پایه یک دادگستری کانون وکلای تهران می باشم، در کنکور سراسری با کسب رتبه ۹۲ وارد دانشگاه علوم قضایی شدم و مدرک کارشناسی خود را از این دانشگاه اخذ نمودم، در مقطع کارشناسی ارشد با کسب رتبه ۶۷ وارد دانشگاه شاهد تهران شدم و نهایتا در بهمن ماه ۱۴۰۳ از پایان نامه خود با عنوان “چالش های پرونده شخصیت در فرآیند دادرسی کیفری” دفاع نمودم.

انگیزه‌تان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسی‌ارشد بسنده نکردید؟

برای تحصیل در مقطع دکتری دلایل و انگیزه های متعددی دارم، ابتدا اینکه مطالعات خود را در گرایش جزا و جرم شناسی عمیق تر و دقیق تر کنم، بنظر من بخش اصلی حقوق جزا مربوط به جرائم طبقات ضعیف جامعه است، لذا اگر با تولید علم مثلا ارائه یک نظریه پیشگیری از جرم بتوانیم نقشی ایفا کنیم منفعت آن نصیب قشر ضعیف جامعه می شود که بنظرم کمک به طبقات ضعیف اجتماع هدف بزرگی است. از طرفی داشتن مدرک دکتری کنار وکالت دادگستری موقعیت شغلی را بهبود می بخشد که در انگیزه من برای ادمه تحصیل موثر بوده است، نهایتا اینکه امیدوارم روزی برسد که به عنوان نماینده ملت در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس به مردم خدمت کنم.

از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟

مطالعات اینجانب به طور مرتب از فروردین ۱۴۰۰ شروع شد زمانی که خودم را برای آزمون ارشد آماده می کردم، سپس در آزمون وکالت شرکت کردم و مطالعاتم همچنان ادامه داشت سال قبل در آزمون دکتری شرکت نمودم رتبه ۶۵ کسب نمودم اما فقط سه دانشگاه جهت مصاحبه مراجعه کردم که پذیرش نشدم. برای آزمون دکتری ۱۴۰۴ آبان و آذرماه روزی سه الی چهار ساعت مطالعه داشتم، اما دی و بهمن ماه به علت شرکت در آزمون های اختبار کانون وکلا ساعات مطالعاتم پایین آمد چرا که بخشی از مطالعه صرف حقوق مدنی و تجارت و ثبت شد. نهایتا اینکه دو هفته آخر یعنی ۲۰ بهمن تا ۳ اسفند مطالب قبلی را جمع بندی کردم.

منابع و شیوه مطالعه‌تان به چه شکل بود؟

شیوه مطالعه من به این صورت بود که یک کتاب را تا آخر مطالعه می کردم و سپس شروع به کتاب بعدی می نمودم، تعداد زیاد تست های سنوات قبلی وکالت، قضاوت، ارشد و دکتری را کار کردم. هر روز نیم ساعت قانون مطالعه می کردم اما کتبی که مطالعه نمودم :

آیین دادرسی کیفری: کتاب نکته های دکتر خالقی و تست آقای اسماعیل ساولانی

جزای عمومی و اختصاصی: کتاب آقای غفوری و کتاب تست ایشان را مطالعه نمودم از کتاب های مدرسان شریف هم استفاده نمودم.

متون فقه: کتاب مدرسان شریف و بخش جزایی متون فقه دوست خوبم آقای میثم کریمی را مطالعه نمودم.

جرم شناسی: کتاب مختصر دکتر شیرین بیات و جزوه دکتر نجفی ابرندآبادی را مطالعه نمودم و فایل های صوتی آقای حسین عباسی (دانشجو دکتری) در تلگرام را گوش دادم.

زبان انگلیسی: کتاب ۵۰۴ را مطالعه نمودم و روزانه حدود نیم ساعت لغت و روزنامه انگلیسی زبان مطالعه می کردم به تعداد فراوان هم پادکست گوش دادم، اما در حوزه امتحانی به این علت که بیشتر داوطلب ها زبان نمی زنند و حین پاسخ به دفترچه زبان صحبت می کنند، باعث آشفتگی بقیه داوطلبان می شوند مساله ای که امسال در حوزه ما پیش اومد و من هنگام پاسخ به سوالات زبان اصلا تمرکز نداشتم.

منابع مطالعه‌تان را چطور انتخاب کردید؟

مصاحبه اختبار با رتبه های برتر را مطالعه می کردم و با چند نفر از رتبه های برتر سنوات گذشته رفاقت داشتم که در معرفی منابع کمک می کردند.

بیشتر روی چه منابعی سرمایه‌گذاری کردید؟

باتوجه به اینکه سابقا کارآموزی قضاوت و وکالت را در دادگاه گذرانده بودم و مطالب حقوقی را از نزدیک دیده بودم، لذا درک مطالب تئوری برایم راحت بود از طرفی در مقاطع کارشناسی و ارشد اساتید بزرگی به ما تدریس کردند که باعث شد مطالب را درست درک کنیم لذا برای آزمون بیشتر کتب آزمونی و کتاب های تست را مطالعه نمودم کتبی که در سوال فوق به آنها اشاره کردم.

برنامه مطالعه‌تان به چه ترتیبی بود؟

از سال ۱۴۰۰ برای آزمون های حقوقی مطالعه مستمر دارم اما برای کنکور دکتری ۱۴۰۴ آبان و آذر روزانه ۳_۴ساعت مطالعه داشتم و در دی و بهمن ماه شاید به دو ساعت در روز هم افت کرد اما دو هفته آخر که خیلی هم مهم است به جمع بندی مطالب پرداختم.

سطح سؤالات آزمون امسال را چطور ارزیابی می‌کنید؟

آزمون دکتری قطعا سختترین آزمون حقوقی است، امسال از قوانین خاص بیشتر سوال طرح شده بود که این امر سوالات را چالشی تر کرده بود.

برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را انتخاب کردید؟

دانشگاه تهران را در اولویت اول قرارداده ام، سپس دانشگاه های شهید بهشتی، تربیت مدرس، علامه و … امیدوارم هر دانشگاهی که خداوند صلاح می داند و اراده می کند پذیرش شوم.

رزومه‌تان برای مرحله مصاحبه چطور است؟

در حال نگارش یک مقاله مستخرج از پایان نامه هستم، چندین مطلب جرم شناسی و پیشگیری از جرم در حد نظریه دارم که قصد دارم در روز مصاحبه با اساتید در میان بگذارم بنظر خودم جنبه نوآوری دارند و سابقا بر روی آنها کار نشده است.

توصیه‌تان به داوطلبان آزمون های حقوقی چیست؟

بنظر من با صبر، تلاش و پشتکار و البته خواست خدا همه‌ی امور درست می‌شود، اگر در طول مسیر مطالعه بی انگیزه شدند با فیلم های انگیزشی دوباره خود را در مسیر مطالعه قرار دهند. من خودم بارها و بارها فیلم‌های در جستجوی خوشبختی، پیانیست و پاپیون را مشاهده می‌کردم (محتوای این فیلم ها تحمل رنج و سپس آزادی است، همان آیه مشهور ان مع العسر یسرا) و این باعث می شد برای هفته آینده انرژی لازم را داشته باشم.

و حرف آخر؟

از خداوند تشکر می کنم که حائز این رتبه تک رقمی شدم. از اساتید دانشگاه شاهد که در مقطع ارشد کمک کار ما بودند و نهایتا از برادر خوبم سید توفیق حلیمی وکیل پایه یک دادگستری ایلام که برای ادامه تحصیل من را تشویق می کردند.

کارنامه گفت‌وگو با عارف حلیمی، رتبه ۸ دکتری حقوق جزا و جرم شناسی سال ۱۴۰۴

سایر مطالب:

  • گفت‌وگو با عارف حلیمی، رتبه ۸ دکتری حقوق جزا و جرم شناسی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با سحر خوشدل، رتبه ۵ دکتری حقوق بین الملل سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمدجواد محقق؛ رتبه ۲ آزمون دکتری حقوق جزا و جرم‌شناسی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با سجاد قدمیاری، رتبه ۱ دکتری حقوق بین الملل سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با پوریا دهقانی؛ رتبه ۳ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با سید پژمان توفیقی اصل؛ رتبه ۶ آزمون دکتری حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با امیرعلی صالحی، رتبه ۴ دکتری حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمدرضا محمدی؛ رتبه ۴ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با رضا قهرمانی‌نژاد؛ رتبه ۵ آزمون دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی سال ۱۴۰۴

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.