• تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲:۱۶
  • کد خبر : 25335
  • چاپ خبر
۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها به حوزه پژوهش و فناوری اختصاص یابد

۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها به حوزه پژوهش و فناوری اختصاص یابد

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر است که دانشگاه‌ها ۱۵ درصد بودجه دانشگاه را به حوزه پژوهش و فناوری تخصیص دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، نخستین نشست تخصصی معاونان پژوهشی و مدیران آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های منطقه یک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، معاون پژوهشی دانشگاه تهران و معاونان پژوهشی دیگر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها روز ۳۱ فروردین‌ماه در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این نشست گزارشی از عملکرد این معاونت در حوزه تعمیر و تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های کشور ارائه داد.

وی همچنین پس از شنیدن نظرات معاونان پژوهشی و مدیران آزمایشگاه‌ها، گفت: «بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر است که دانشگاه‌ها ۱۵ درصد بودجه دانشگاه را به حوزه پژوهش و فناوری تخصیص دهند. در لایحه بودجه امسال نیز بودجه ۱.۲ همتی برای پایگاه‌های اطلاعاتی تخصیص داده شده است.»

دکتر صالحی تأکید کرد: «مسئله بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) نیز باید در آزمایشگاه‌ها جدی گرفته شود که خود نیازمند تخصیص بودجه است. در این زمینه، بند ت مادۀ ۱۱ «قانون جهش تولید دانش‌بنیان» این امکان را فراهم کرده است که شرکت‌های دولتی و خصوصی، در صورت انعقاد قرارداد با دانشگاه‌ها، بتوانند تعهدات مالی قرارداد را از محل مالیات خود پرداخت کنند. بر این اساس، دانشگاه‌ها می‌توانند از شرکت‌های طرف قرارداد بخواهند از این امکان استفاده کرده و هزینه تعمیر و تجهیز آزمایشگاه‌های خود یا حتی ساختن ساختمان‌های مورد نیاز را بر عهده بگیرند.»

وی همچنین با اشاره به وضعیت بودجه و درآمد پژوهشگاه‌ها گفت: «امسال بالای ۳۰ درصد پژوهشگاه‌های ما افزایش بودجه و برخی پژوهشگاه‌ها نیز تا ۵۰ درصد درآمد اختصاصی داشته‌اند.»

دکتر منوچهر مرادی سبزوار، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، نیز هدف از برگزاری این سلسله‌نشست‌ها را ایجاد زبان مشترک برای بهبود مدیریت یکپارچه در آزمایشگاه‌های مؤسسات آموزش عالی منطقه یک کشور دانست.

وی افزود: «دانشگاه تهران، در این نشست‌های هم‌اندیشی، نقش هماهنگ‌کننده را ایفا خواهد کرد و اشتراک‌گذاری تجربه بین دانشگاه‌های این منطقه را تسهیل خواهد کرد.»
در ادامه

گفتنی است دانشگاه تهران دبیری شورای معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌های منطقه یک کشور را بر عهده دارد و هر سه ماه یک بار، میزبان این نشست تخصصی خواهد بود.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.