دکتر پریسا دانشجو، معاون پژوهش و فناوری واحد الکترونیک دانشگاه آزاد در معرفی و تشریح فعالیت های این واحد دانشگاهی به خبرنگار مهر گفت: واحد الکترونیک به عنوان بزرگترین دانشگاه مجازی کشور یکی از واحدهای ویژه دانشگاه آزاد اسلامی است و هم اکنون با توجه به موافقتهای قطعی در شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم راه اندازی شده است. این واحد دانشگاهی در مقاطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد در رشتههای مختلف دانشجو میپذیرد.
صرفه جویی زمان و هزینه در ادامه تحصیل
دانشجو در ادامه به مزیت های مهم این واحد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: صرفه جویی در زمان نکته مهمی است که در این واحد دانشگاهی مورد توجه قرار گرفته است. به جهت اینکه کلاسهای آموزشی به صورت الکترونیکی برگزار می شود در زمان و هزینه ها صرفهجویی می شود. همین مدیریت هزینهها برای دانشجوها و برای اساتید باعث شکل گیری تحصیل بدون محدودیت جغرافیایی را رقم زده است.
تراز کنکوری یکسان با سایر واحدها
معاون پژوهشی و فناوری واحد الکترونیکی دانشگاه ازاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: شرایط پذیرش برای رشته های مختلف در این دانشگاه همانند واحدهای دیگر دانشگاه آزاداست و اینگونه نیست که رتبه کمتری نسبت به واحدهای دانشگاهی داشته باشد. همچنین اکثر دانشجویان ما در مقطع دکتری جذب می شوند.
۵۰درصد برنامه های پژوهشی عملیاتی شده اند
دانشجو در بیان دستاوردهای معاونت پژوهشی در یکسال اخیر توضیح داد: با توجه به اینکه در گذشته معاونت پژوهش از معاونت آموزش جدا نبود ، دستاوردهای پژوهشی از آموزشی طی سه سال اخیر تفکیک شده و به صورت مستقل، برنامه عملیاتی را تعریف کردیم که در حال حاضر هم می توانیم ادعا کنیم که به بالای ۵۰ درصد این عملیات دست یافته ایم. به عنوان مثال برای راهبری برنامه های علمی در فضای مجازی در حال طرح پایش علمی هستیم که این طرح پایش علمی در همه واحدهای دانشگاه آزاد وجود دارد. در حوزه پژوهش نیز سامانه پژوهشیار تعریف شده که در این سامانه هر واحد از دانشگاه آزاد متولی یک برنامه علمی شده است.
پیشنهاد موضوعات پژوهشی و پایان نامه در سامانه پژوهشیار
وی در ادامه به تفسیر برنامه پژوهشیار پرداخت و گفت: در طرح پایش علمی برنامه راهبری علمی فضای مجازی قابلیت ویژه ای در سامانه پژوهشیار تعریف شد. از این طریق، پیگیری پروژههای علمی برای کاربران فراهم گردید که به دنبال آن کاربران میتوانند پژوهشها را بصورت موضوعی جستجو کنند و عناوین پیشنهاد شده را در پایان نامه خود بکار گیرند. این قابلیت، امکان رصد برنامهها و سرفصلهای پژوهشی موجود برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) در همه واحدهای دانشگاه آزاد را فراهم میکند. به این ترتیب، دانشجویان میتوانند از این موضوعات برای انجام پایاننامه بهرهمند شوند و با استاد راهنما صحبت کنند. در واقع، با کمی تغییر در راستای موضوعات پیشنهادی در قالب برنامه علمی در فضای مجازی در سامانه پژوهشیار، میتوانند عنوان پایاننامه یا رساله خود را تعریف کنند؛ این امر برای استاد و دانشجو امتیاز دارد. اساتید میتوانند ظرفیت پذیرش دانشجو برای راهنمایی و مشاوره را افزایش دهند؛ بهطوری که بهجای یک پایاننامه ای که در راستای برنامه علمی تعریف شده باشد، برای دانشجوی پذیرششده، ۰.۷۵ دانشجو در نظر گرفته میشود به این صورت، استاد میتواند تعداد سهمیه خود را برای راهنمایی و مشاوره افزایش دهد.
سامانه (شماره) در خدمت صنعتگران
معاون پژوهشی واحد الکترونیک دانشگاه آزاد در ادامه افزود: علاوه بر موارد ذکر شده، ایدهها و محصولاتی از شرکتهای دانش بنیان و نخبگان دریافت شد که حمایت شده و به مرکز رشد معرفی شدند. در آنجا، فضا و حمایت لازم در اختیارشان قرار گرفت و در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند. از دیگر فعالیتهای این معاونت، همکاری با صنایع مختلف در راستای رفع نیازهای آنها بوده است. این همکاری در قالب سامانههای مختلفی انجام شده است که واحد مربوطه آنها را به صنایع مختلف ارائه کرده است. به عنوان مثال، سامانه «شماره» برای چندین صنعت نساجی ارائه شد که با استقبال آنها مواجه شد و در حال شخصیسازی برای رفع نیازهای آن صنعتگران است. همچنین، دورههای آموزشی مختلفی برای صنایع برگزار شد. با توجه به زیرساختهای موجود در واحد الکترونیکی و امکان ضبط کلاسها، پرسنل و کارشناسان صنایع میتوانستند بدون نیاز به حضور فیزیکی در کلاسها، در هر زمان دلخواه به این دورهها دسترسی داشته باشند.
او تصریح کرد: از دیگر اقدامات، راهاندازی مرکز کلینیک روانشناسی و مشاوره امین است. با پیگیریهای انجام شده، مجوز کارورزی دانشجویان رشته روانشناسی از علوم پزشکی دانشگاه آزاد اخذ شد. دانشجویان این رشته میتوانند واحدهای کارآموزی خود را از ترم اول تا آخر در این کلینیک بگذرانند که با استقبال دانشجویان مواجه شد.
همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی
دانشجو در مورد برنامههای آینده این معاونت توضیح داد: توسعه سرویس های پژوهشی برای سایر واحدهای دانشگاهی در تهران نیز در نظر گرفته شده است. رایزنیها با معاونت علوم پزشکی در حال انجام است همچنین، برگزاری همایش در زمینه هوش مصنوعی در دست پیگیری است. در مورد مجلات نیز، در حال ارتقای رتبه مجلات در رنکینگهای معتبر هستیم.
وی گفت: در انتها کلیت برنامه های معاونت پژوهشی واحد الکترونیک دانشگاه آزاد به دنبال گسترش دورههای تخصصی در رشتههای مختلف برای اعضای خانواده، کارکنان دانشگاه آزاد و صنایع بیرونی است. همچنین بهرهگیری از زیرساختهای واحد الکترونیکی برای ارائه دورههای مهارتی و برگزاری جلسات دفاع پایاننامههای کارشناسی ارشد به صورت حضوری، آنلاین و ترکیبی از هر دو برنامه ریزی شده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0