• تاریخ انتشار : جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۰
  • کد خبر : 26734
  • چاپ خبر
دستگیری ۸۴ متهم در زمینه کلاهبرداری حوزه کنکور و فروش سوالات جعلی

دستگیری ۸۴ متهم در زمینه کلاهبرداری حوزه کنکور و فروش سوالات جعلی

معاون اجرایی پلیس فتا فراجا گفت: از زمان آغاز ثبت نام در کنکور سراسری، شبکه های متعددی برای فریب و کلاهبرداری داوطلبان شروع به فعالیت کردند و ۸۴ متهم در این خصوص دستگیر شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسین ابراهیمی امروز در نشست روسای ستادهای استانی و نمایندگان تام‌الاختیار و مسئولان حفاظت نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ در محل سازمان سنجش آموزش کشور گفت: از زمان آغاز ثبت نام در کنکور سراسری، شبکه های متعددی برای فریب و کلاهبرداری داوطلبان شروع به فعالیت کردند. پلیس فتا شروع به شناسایی آنها کرده است و ۸۴ متهم در این خصوص دستگیر شده اند.

وی افزود: وضعیت بسترهایی که کلاهبرداری در آنها انجام می شود نشان می دهد که بیشترین استفاده از بستر تلگرام حدود ۴۵ درصد، پس از آن ۴۴ درصد از بستر اینستاگرام و سایر موارد از سایر بسترهای الکترونیکی صورت گرفته است.

ابراهیمی یادآور شد: میزان فعالیت کلاهبرداری در بسترهای الکترونیکی نشان می دهد که حدود ۹۳ درصد کاربران از طریق عضویت در تلگرام فریب خورده اند و سایر موارد نیز از طریق دیگر به این شبکه ها مرتبط شدند.

وی اضافه کرد: عناوین و کلیدواژه هایی که بیشتر مورد استفاده کلاهبرداران قرار گرفته است شامل فروش سوالات آزمون سراسری، کلید سرجلسه کنکور و نهایی، فروش کلید کنکور، کنکور قبل از جلسه، فروش سوال کنکور، کلید کنکور ۱۴۰۴، تقلب در کنکور سراسری، قبولی تضمینی در کنکور، خرید قبل از جلسه، بوده است. این کلیدواژه ها بیشترین میزان را داشته اند.

معاون اجرایی پلیس فتا فراجا خاطرنشان کرد: نوع ارتباط با تارنماها از طریق چت و گفتگو در شبکه های اجتماعی بوده است و بعضا از طریق جستجو کلیدواژه ها در موتورهای جستجو و از طریق شبکه های اجتماعی و ربات های فعال در این شبکه ها صورت گرفته است

وی گفت: یک فرآیند اعتماد سازی از طریق برخی از این شبکه های کلاهبرداری و تارنماهای فریب با ارائه وعده و قول کاذب در ارائه سوالات و پاسخنامه ها قبل و حین جلسه آزمون صورت گرفته است. سعی کرده اند که با بالابودن تعداد دنبال کنندگان، اعتماد افراد را جلب کنند. همچنین این شبکه ها و تارنماها سعی کرده اند با عنوان کمک و مساعدت در پرداخت هزینه خرید سوالات و پاسخنامه چند مرحله ای اعتماد داوطلبان را جلب کنند.

ابراهیمی اضافه کرد: برخی موارد پرداخت هزینه این تقلب ها به صورت کارتهای بانکی است که رهگیری آنها ساده تر است ولی در برخی مواقع از طریق کیف پول های دیجیتالی است که کار را سخت می کند.

وی با اشاره به موانع و مشکلات پیگیری برخورد با شبکه های کلاهبرداری در کنکور گفت: این شبکه ها از پلتفرم های خارجی استفاده می کنند که این مسئله پیگیری آنها را سخت تر می کند. در بخش پی جویی و مهندسی اجتماعی که همکاران پلیس فتا پیگیری کردند تارنماها برای ارتباط با داوطلب واقعی از داوطلب می خواهند علاوه بر کارت حضور در جلسه آزمون از خودشان، عکس و شناسنامه و سلفی ارسال کنند تا آن شبکه مطمئن شود که داوطلب واقعی است. این شبکه ها نحوه دریافت پول را از طریق کیف پول دیجیتالی اعلام می کنند که پیگیری آن سخت تر است.

معاون اجرایی پلیس فتا فراجا اظهار کرد: گردانندگان تارنماهای کلاهبرداری در کنکور با ادعای ارائه پاسخ سوالات و قبولی صددرصدی و اینکه هزینه را بعد از قبولی در آزمون و اعلام نتایج دریافت می کنند از داوطلبان می خواهند که یک فیلم از خودشان بگیرند و کارت آزمون را در دست بگیرند و در فیلم بگویند در صورت قبولی هزینه را واریز می کنند، در واقع از داوطلبان مدرک می گیرند. متاسفانه برخی از داوطلبان از روز کنجکاوی و یا فشار روانی، تصویر خودشان را می فرستند و در فیلم می گویند «بقیه پول سوالاتی که به من فروخته شده را می دهم». این مسائل باعث می شود که مشکلات برای داوطلبان پیش بیاید و جالب این است که این اخاذی ادامه می یابد.

وی گفت: از دیگر شگردهای شبکه های کلاهبرداری کنکور استفاده از هویت های پوششی برای حضور در جلسه کنکور است.

ابراهیمی یادآور شد: با توجه به اینکه در سنوات گذشته عکس سوالات پس از برگزاری آزمون در برخی مواقع منتشر شده است، پیشنهاد کردیم قطع نقطه ای اینترنت در زمان برگزاری آزمون و در نقاط برگزاری آزمون انجام شود. مکاتبه لازم با شورای ملی امنیت کشور صورت گرفته و در مصوبات شاک هم موجود است و روسای ستادهای استانی هم می توانند از شورای امنیت استان این موضوع را درخواست کنند.

وی با اشاره به تجهیزات تقلب که به صورت هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: همراه داشتن این تجهیزات ناشی از ضعف های کنترل داوطلبان حین ورود به جلسه است. موضوع کنترل داوطلبان ضعف دارد و با دستگاه های آشکارسازی که باید داوطلب را کنترل کند به صورت کامل کار نمی شود و پوشش داده نمی شود. بعضا تلفن وارد می کنند و بعد از شروع جلسه به سرویس بهداشتی می روند و از سوال عکس می گیرند و ارسال می کنند.

معاون اجرایی پلیس فتا فراجا اظهار کرد: پاک کن های سیم کارت خور و عینک های سیم کارت خور از جمله ابزارهایی هستند که در حوزه تقلب در کنکور وارد کشور شده اند و به راحتی در سایت ها خرید و فروش می شود. ابزارهای هوشمند بسیار کوچک و نامرئی هستند. این ابزارها هم سیم کارت دارند و هم هندزفری دارند.

وی گفت: ستادهای ویژه مقابله با این شبکه های کلاهبرداری و خرید و فروش ابزارهای تقلب هوشمند تشکیل شده است. با قضات به صورت ویژه هماهنگی صورت گرفته است و حساب های اجاره ای که برای خرید و فروش سوالات جعلی ایجاد شده است را مسدود کردیم. پیشنهاد قطع نقطه ای اینترنت را هم ارائه کردیم.

ابراهیمی گفت: عمده تمرکز شبکه های کلاهبرداری بر روی داوطلبان گروه علوم تجربی است. آمار سال ۱۴۰۰ نیز نشان می دهد ۱۵۶ نفر در این زمینه دستگیر شدند که مدیریت بیش از ۳۰۰ تارنمای مجرمانه را برعهده داشتند.

وی تاکید کرد: برخوردهای قضایی با متهمان در این حوزه ضعیف است. ۱۵۶ نفر پارسال دستگیر شدند اما این میزان بازدارندگی ایجاد نکرده است. با اینکه پرونده ای بوده که تمام مستندات وجود داشته و افراد اعتراف کرده اند اما منع قضایی صادر شده که این امر موجب می شود بازدارندگی کامل نباشد.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.