به گزارش خبرنگار مهر، محمد عموشاهی؛ دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف در نامهای به دکتر محمدرضا عارف؛ معاون اول رئیس جمهور خواستار افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم و کاهش فاصله و نابرابری در خدمات رفاهی بین دانشجویان دو وزارتخانه علوم و بهداشت شد.
در بخشهایی از این نامه عنوان شده است:
در سال تحصیلی اخیر مشکلات متعددی در پرداخت وامهای دانشجویی به وجود آمده و وضعیت نسبت به سال گذشته به مراتب دشوارتر شده است. از یک طرف به دلیل کمبود بودجه، پرداحت بخشی از وامهای مربوط به ترم گذشته با تاخیر به این ترم منتقل شدهاست و از طرفی سابقاً بخشی از وامهای مربوط به نیمسال دوم پیش از تعطیلات نوروزی پرداخت میشدند، اما امسال با وجود آنکه بیشتر طول ترم سپری شده است، تا این لحظه هیچ بخشی از این وامها پرداخت نشدهاند.
در پی بروز برخی مشکلات در پرداخت وامهای دانشجویی توسط صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، موضوع در طی نیمسال تحصیلی گذشته از سوی ریاست صندوق پیگیری شد. در نهایت، ریاست صندوق اعلام کرد «صندوق با کمبود بودجه مواجه است، زیرا بخشی از اعتبارات صندوق توسط سازمان برنامه و بودجه تخصیص نیافته بود.» بر این اساس، طی نامهای رسمی از جناب آقای دکتر پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، تقاضا کردیم تا بودجه صندوق رفاه را بهطور کامل تخصیص دهند. با این حال، متأسفانه هیچگونه پرداختی از سوی سازمان برنامه صورت نگرفته است. این امر خود را در پرداخت وامهای نیمسال تحصیلی جاری و افزایش نارضایتی دانشجویان در سطح کشور نمایان ساخته است.
در جریان این پیگیریها به موضوع تبعیضآمیز دیگری نیز برخوردیم: با وجود اینکه ۹۲ درصد دانشجویان کشور تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تنها ۸ درصد تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند، بودجه صندوق رفاه بین این دو وزارتخانه به صورت مساوی تقسیم شده است! (۹۲٪ == ۸٪!)
این نابرابری، در کنار موارد دیگری مانند تفاوت قیمت غذاهای دانشجویی، کیفیت خوابگاهها و سطح خدمات ارائهشده، نشاندهنده عدالت آموزشی زیرسوالرفته و تبعیضی سیستماتیک به ضرر دانشجویان وزارت علوم است. باید هرچه سریعتر این روند غیرمنطقی اصلاح شده تا از آسیبهای بیشتر به حقوق دانشجویان جلوگیری شود.
دولت و سازمانهای مربوطه باید نسبت به بازتوزیع عادلانه بودجه صندوق رفاه و رفع تبعیضهای موجود اقدام کنند تا برابری حداقلی در حمایت از همه دانشجویان رعایت شود که از پیشنهادات مطرح در این خصوص ادغام دو صندوق رفاه به یک صندوق مشترک است. اقدامی که میتواند نهایتاً این تفاوت آشکار در سطح خدمات بین دانشجویان ذیل دو وزارتخانه را از بین ببرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0