حامد حسن پور در گفتگو با خبرنگار مهر با توجه به تغییر الگوی عضویت باشگاه نخبگان بیان کرد: در الگوی جدید ما بجای اینکه به دانشجویان اتیکت عضویت بدهیم و نسبت به فعالیت این افراد پیگیری نداشته باشیم، هم دستیاران آموزشی و هم افرادی که در سرکلاس حاضر می شوند اعضای باشگاه نخبگان تلقی میشوند. دانشگاه برای این افراد، علاوه بر فعالیت در کلاسها، معافیت شهریه نیز در نظر گرفته است. این معافیت تاکنون در دو ترم اعمال شده است. قابل ذکر است این حمایتها بار مالیای ۱۱۰ میلیارد تومان در ترم برای دانشگاه به همراه دارد که برای یک سال به عدد ۲۲۰ میلیارد تومان می رسد.
با شناسایی ۱۰ درصد از پژوهشگران تا ۵ سال آینده نیاز به هیئت علمی را تامین خواهیم کرد
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد در ادامه توضیح داد: در هر نیمسال، حدود ۱۸ تا ۱۹ هزار دستیار آموزشی داریم. اگر بتوانیم ۱۰ درصد از آنها را بهدرستی شناسایی کنیم و برای آنها پروژه پژوهشی تعریف کنیم تا زمینه جذب آنها را فراهم آوریم، طی سه تا پنج سال یک زنجیره نخبهپروری شکل میگیرد که نیاز دانشگاه به هیئت علمی را برطرف میکند.
وی تاکید کرد: برای هر عضو برنامه حمایتی ویژه در نظر گرفته شده است؛ برای اعضایی که برنده رویدادی می شوند به نوعی حمایت خاص را از ما دریافت خواهند کرد، مثلا برای استعداد درخشانی ها صندلی در دانشگاه در نظر گرفته ایم. می خواهیم به جایی برسیم که فرهیختگان مان بدون کنکور و شهریه در یک واحد دانشگاهی با رشته مورد علاقه مشغول به تحصیل شوند.
وی افزود: در این مسیر، امکانات ویژهای مانند شرکت در دورههای آموزشی رایگان، دریافت امتیاز برای جذب هیئت علمی و گواهیهای معتبر برای ارتقاء پایه علمی در نظر گرفته شده است. فرض کنید فردی بهعنوان دانشجوی دکتری، سه ترم در کلاس شرکت کرده، ۴۰ ساعت آموزش رایگان دیده و در پروژههای دانشگاهی فعالیت کرده است؛ اگر بعدها عضو هیئت علمی شود، این فعالیتها بهعنوان پایه استادی در نظر گرفته خواهد شد.
حسنپور همچنین در خصوص حمایتهای باشگاه در برنامههای اخیر تأکید کرد: باشگاه به طور مستقیم از برنامههای نخبهپروری برای تیمهای برگزیده مانند ربوکاپ دانشگاه حمایت کرده است. این حمایتها شامل اعزام ویزا، تخصیص حمایتهای نقدی و تأمین هزینههای پروژهها میشود؛ برای مثال، در سال گذشته مبلغ ۱۲ هزار دلار به تیم قزوین اختصاص داده شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0