• تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۲
  • کد خبر : 18894
  • چاپ خبر
فیلترینگ، آتشی که به جان دانش و امنیت سایبری افتاد

فیلترینگ، آتشی که به جان دانش و امنیت سایبری افتاد

در دنیای امروز که نیاز مردم به کارها و فضای آنلاین هر روز بیشتر می‌شود، امنیت سایبری اهمیتی روز افزون دارد. در این میان فیلترینگ و تحریم آسیب‌هایی به امنیت سایبری وارد می‌کند که قابل چشم‌پوشی نیست.

نگار علی- در شرایطی که تهدیدات سایبری روز به روز در حال افزایش هستند، کشورها در تلاشند تا از زیرساخت‌های خود در برابر حملات محافظت کنند. در این میان، چالش‌های جدی در این حوزه وجود دارد، از جمله مشکلات توسعه زیرساخت‌های فناوری، کمبود نیروهای متخصص و سیاست‌های داخلی که به طور مستقیم بر امنیت سایبری تأثیر می‌گذارند. در این شرایط، لازم است که نگاهی دقیق‌تر به وضعیت فعلی امنیت سایبری در کشور و راهکارهای بهبود آن داشته باشیم.

در همین راستا، مصاحبه‌ای با وحید فرید، کارشناس امنیت سایبری، ترتیب دادیم. فرید در این گفتگو به بررسی دلایل عقب‌ماندگی ایران در حوزه امنیت سایبری و تاثیر سیاست‌های داخلی مانند فیلترینگ و تحریم‌ها بر این حوزه پرداخته و پیشنهاداتی برای اصلاح این وضعیت ارائه داده است. هدف از این مصاحبه، درک بهتر موانع و تهدیدات موجود و همچنین آگاهی‌رسانی در خصوص اقداماتی است که می‌توان برای تقویت امنیت سایبری در کشور انجام داد.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

بزرگ‌ترین مشکلات امنیت سایبری کشور

وحید فرید، کارشناس امنیت سایبری در پاسخ به این پرسش که بزرگ‌ترین مشکلات امنیت سایبری کشور چیست و چگونه می‌توان آن‌ها را بهبود بخشید، گفت:«بزرگ‌ترین مشکلات امنیت سایبری کشور را می‌توان در دو حوزه اصلی دسته‌بندی کرد: اول، عدم توسعه زیرساخت‌ها و دوم، کمبود نیروهای متخصص در حوزه‌های تصمیم‌گیری و اجرایی. در واقع، توسعه نیافتگی در این زمینه ناشی از سیاست‌های جاری کشور است که نه تنها در حوزه امنیت سایبری، بلکه در بسیاری از حوزه‌ها به چشم می‌خورد.»

فیلترینگ، آتشی که به جان دانش و امنیت سایبری افتاد

چالش‌های موجود در زمینه امنیت سایبری: فیلترینگ و تحریم

وی افزود:«علت اصلی توسعه نیافتگی زیرساخت‌ها، تحریم‌ها و فیلترینگ است. ما به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانیم به فناوری‌های روز دسترسی داشته باشیم و در بسیاری از مواقع، حتی اگر این تکنولوژی‌ها در اختیار ما قرار بگیرد، نمی‌توانیم به‌طور کامل از آن‌ها بهره‌برداری کنیم. در عین حال، فیلترینگ که بیشتر یک مسئله داخلی است، بیشترین آسیب را به ما در حوزه امنیت سایبری وارد کرده است. فیلترینگ باعث شده که دسترسی به منابع اطلاعاتی و علمی روز برای بسیاری از مردم محدود شود.»

آسیب‌های فیلترینگ به کسب‌وکارها و رشد علمی

فرید ادامه داد: «با این که شرایط کمی بهتر شده، اما فیلترینگ هنوز مانع اصلی در دسترسی به اطلاعات مهم علمی و فنی است. فیلترینگ نه تنها به رشد علمی جامعه آسیب زده، بلکه باعث شده که بسیاری از کسب‌وکارهای داخلی نیز نتوانند به راحتی فعالیت کنند. بسیاری از افراد مجبورند برای انجام کارهای روزمره اینترنتی خود از روش‌های غیررسمی استفاده کنند که این خود یک تهدید امنیتی جدید ایجاد می‌کند.»

متن کامل این گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.