• تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۴
  • کد خبر : 17720
  • چاپ خبر
تقوا باعث شناختن راه درست فردی و اجتماعی انسان می شود

تقوا باعث شناختن راه درست فردی و اجتماعی انسان می شود

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدیان گفت: تقوا عامل بصیرت و بینایی است؛ این که انسان بتواند در حوادث مختلف، چه فردی و چه اجتماعی، راه را درست تشخیص دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نماز جماعت در مرکز اسلامی مسکو، همزمان با روزهای پایانی ماه مبارک رمضان با حضور مردم روزه‌دار و خداجوی به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین عابدیان، امام جمعه موقت اردبیل اقامه شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین عابدیان اظهار داشت: تقوا این می‌باشد که ما در زندگی خویش مراقبت کنیم و آن‌گونه که خداوند متعال می‌خواهد زندگی کنیم و از آنجا که زندگی ما عرصه‌های مختلف و ابعاد گوناگونی دارد؛ لازم است که در تمامی عرصه‌ها خدا و نظر خدا را مورد توجه قرار دهیم و مطابق نظر او عمل کنیم. در چنین شرایطی است که تقوا تحقق پیدا می‌کند والاّ تقوا فقط به انجام عبادات، نماز خواندن، روزه گرفتن، حج رفتن، دعا خواندن و زیارت رفتن نیست. بخش مُعظَم تقوا در متن زندگی ما است.

وی افزود: در زندگی خود آن‌گونه رفتار و عمل کنیم که خدا می‌پسندد و شرع مقدس ما نیز، تقوا و دیانت را در متن زندگی تعریف نموده، و نه جدای از زندگی که بعنوان مثال ما در کوهی و یا غاری نشسته و اعتکاف کنیم و جدای از جامعه باشیم و بخواهیم عبادت کنیم. بلکه در متن زندگی ما باید آن‌گونه عمل کنیم که خدا می‌خواهد، لذا در روایت هم نقل شده که حضرت پیامبر (ص) فرمودند «عبادت ده جز دارد که نه جز آن (یعنی ۹۰ درصد قضیه) عبارت است از طلب روزی حلال» و همچنین در روایتی دیگر می‌فرمایند که بعضی از گناهان هستند که لایکفّرها صومٌ و لا صلاةٌ و حجٌ و لا عمرةٌ؛ خداوند متعال با روزه‌داری، نماز خواندن، حج و عمره بجا آوردن از بین نمی‌برد، بل یکفرها عنهم فی طلب المعیشة؛ بلکه انسان با انجام کار و کسب روزی برای خانواده خود، می‌تواند برخی از گناهان را از بین ببرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدیان خاطرنشان ساخت: در همه‌ی عرصه‌ها، ما بایستی به گونه‌ای باشیم که خدا می‌پسندد و پیامبر خدا نیز در روایت می‌فرمایند «جلوس مرءٍ عند عیاله، أحب عند الله من اعتکافٍ فی مسجدی هذا.» این که آقا بنشیند نزد خانواده خود، از عبادت و اعتکاف در مسجد النبی هم با فضیلت‌تر می‌باشد و نزد خدا مورد پسندتر است. بنابراین ما در تمام متن زندگیمان باید شریعت و تقوا را وارد کنیم و در واقع در عین این که در حال زندگی هستیم، تقوا و عبودیت نیز تحقق پیدا می‌کند.

استاد حوزه گفت: حضرت در روایت می‌فرمایند «کلُ معروفٍ صدقة» هر کار خوبی صدقه است و در حکم صدقه است؛ یعنی در واقع ما هر کار خوبی در هر عرصه‌ای انجام دهیم، به خدا نزدیک می‌شویم و بنابراین مؤمن و اهل تقوا کسی است که وقتی دیگری او را می‌بیند، از سراسر وجود او، خوبی ببیند، از سرتاپای او خوبی ببارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدیان سپس ابراز داشت: تقوا عامل بصیرت و بینایی است، این که انسان بتواند در حوادث مختلف، چه فردی و چه اجتماعی، راه را درست تشخیص دهد. خداوند متعال می‌فرماید: «إن تتقوا الله یجعل لکم فرقاناً»؛ اگر شما تقوا پیشه کنید خداوند به شما فرقان می‌دهد، فرقان هم ریشه‌ی کلمه فرق است، یعنی می‌توانید بین حق و باطل فرق بگذارید و این باعث می‌شود که ما بتوانیم در حوادث روزگار، چه فردی و چه غیر فردی، راه درست را تشخیص دهیم.

وی تأکید کرد: مصائبی که مسلمان‌ها در طول تاریخ، از گذشته‌ی دور تا الان، به آن مبتلا هستند به این دلیل است که نتوانستند بین حق و باطل تشخیص بدهند، بخاطر این‌که شبهات آن‌ها را از راه درست منحرف کرده تا دوگانگی‌هایی که در رفتار آنانی که در حق مسلمانان ظلم می‌کنند را نتواند تشخیص دهند. در صدر اسلام هم کسانی مثل زبیر که از سران لشکر و سیف الاسلام بود و یا طلحه که او هم از بزرگان بود، بخاطر بی تقوایی و هوای نفس، این‌ها در ادامه‌ی راه زندگی خویش دچار انحراف شدند و جنگ جمل را ایجاد نمودند.

او ادامه داد: مثال دیگر ذوالکِلاء از سرداران لشکر معاویه بود، وی وقتی دید عمار یاسر در سپاه امیرالمومنین علیه‌السلام است، حرف پیغمبر (ص) را به یاد آورد که فرمودند عمار را ظالمان می‌کشند، خواستند بروند و به سپاه امام علی (ع) ملحق شوند اما معاویه با یک حرف خیلی ساده آن‌ها را فریب داد و گفت که شما از کجا می‌دانید که عمار تا پایان جزئی از سپاه علی (ع) خواهد ماند؟ شاید به ما ملحق شود، با همین حرف‌ها افرادی را فریب دادند و این‌ها قبل از عمار مردند و به جهنم واصل شدند؛ یا بعداَ که عمار شهید شد، یک عده‌ای خواستند بروند، اما معاویه گفت که عمار را ما نکشتیم، عمار را علی (ع) کشت.

ما نیز همین خدعه و نیرنگ‌ها را اکنون باید توجه کنیم؛ در موضوع جنگ غزه می‌گویند که این کشتارها و نسل کشی‌ها تقصیر حماس است، خب اگر ما بخواهیم این حرف غلط را بپذیریم باید بگوییم که حضرت علی اصغر (ع) و حضرت علی اکبر (ع) را هم امام حسین (ع) شهید کردند، زیرا امام حسین (ع) آن‌ها را به معرکه جنگ آورد؛ بنابراین ما باید تقوا و بصیرت داشته باشیم تا بتوانیم رفتار مستکبرین و دوگانگی‌ای که در رفتار آن‌ها وجود دارد را تشخیص دهیم.

Пятничная молитва дня Кудс в МИЦ

Пятничная молитва дня Кудс в МИЦ

Пятничная молитва дня Кудс в МИЦ

Пятничная молитва дня Кудс в МИЦ

Пятничная молитва дня Кудс в МИЦ

Пятничная молитва дня Кудс в МИЦ

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.